Miguel Ángel López: “Winnen in de koninginnenrit maakt me heel blij”

donderdag 2 september 2021 om 19:48
Miguel Ángel López: “Winnen in de koninginnenrit maakt me heel blij”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López heeft een langverwachte etappezege in de Vuelta a España te pakken. Vier jaar geleden wist de Colombiaanse klimmer voor het laatst te winnen in de Spaanse ronde, maar vandaag was het op de loeisteile Altu d’El Gamoniteiru opnieuw raak.

“Ik wilde al lange tijd weer eens winnen in de Vuelta a España. Het is vier jaar geleden sinds mijn laatste overwinning hier, dat het dan lukt in de koninginnenrit maakt me heel blij”, liet López na afloop van de achttiende etappe weten. “Ik doe dit met zoveel toewijding, ambitie en liefde voor mijn vrouw en zoon. Ik ben mijn ploeggenoten heel dankbaar voor hun werk. We zijn nog maar met vijf man in koers, en we missen Carlos (Verona, red.), Alejandro (Valverde) en Johan (Jacobs) zeer. Desondanks zet iedereen een stapje extra om de verliezen goed te maken.”

De Colombiaanse klimmer vindt het mooi om het harde werk van zijn ploeggenoten te kunnen terugbetalen. “De inspanningen van Imanol (Erviti), Nelson (Oliveira), Rojillas (José Joaquín Rojas) en Enric (Mas) waren geweldig. Dit betekent veel voor ons. Alleen iedereen die hier is, binnen de ploeg, weet hoe zwaar het is, hoezeer we elke dag afzien. Zonder de sponsors, het personeel, de soigneurs, ploegleiders, onze manager Eusebio (Unzué) was het niet mogelijk. We hebben vandaag een spektakel laten zien en we gaan sowieso met deze mooie overwinning naar huis.”

“Ik ben zo blij met het schitterende werk van al mijn ploeggenoten. We wisten dat deze dag belangrijk was voor het klassement. We moesten er optimaal van profiteren en dit geeft ons meer rust voor de komende dagen op weg naar Santiago de Compostela”, aldus López.

Dit artikel delen:

6 Reacties

skylimit 2 september 2021 om 20:16

Een grote lofzang naar de happy Movistar-familie. Voor zo’n groot team winnen ze helaas erg weinig. Ze worden dan waarschijnlijk wel 2 en 3 in het eindklassement, maar het winnen van een grote ronde is toch al weer een tijdje geleden.

vevie 2 september 2021 om 20:33

Klopt. Maar, laten we eerlijk zijn: waar Pog en Rog starten rijdt de rest bij voorbaat al voor de overige plekken mits die twee niks overkomt. Het moet echt goed vallen wil Movistar de komende jaren een GT winnen.

Dat maakt het interessant wat betreft de Giro. De Giro ligt de komende jaren open en ik zie veel ploegen daar dan ook een prio van maken, aangezien Pog en Rog zich richten op de Tour. De Tour is voor de Slovenen als die daar in topvorm starten. De Vuelta is afhankelijk van of die twee mee doen en in welke vorm.

NCyclingfan 2 september 2021 om 21:27

Pogi had wel zin in de Giro, maar mocht misschien wel niet van z’n oliebaasje

Romāns Vainšteins 2 september 2021 om 20:38

Lopez is gewoon een buitengewone in het lastigste hooggebergte, wint hier de zwaarste etappe en deed dat minder dan een jaar geleden ook in de tour. Nog even los van zijn prachtige stijl bergop waar nauwelijks iets hakkends of lijdends in te ontwaren valt. Prachtig vond ik het.

Turtlehead 2 september 2021 om 20:54

Minder dan een jaar geleden…. en inmiddels zitten we in de zesde Grote Ronde sindsdien…. Dat is toch wel episch eerlijk gezegd!

OllieBollie 2 september 2021 om 21:15

Inderdaad, vind ik samen met Landa misschien wel de 2 sierlijkste klimmers.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair