Miguel Ángel López wil in april rentree maken

woensdag 8 februari 2017 om 10:25
Miguel Ángel López wil in april rentree maken

Foto: Sirotti

Miguel Ángel López verwacht medio april zijn rentree in het peloton te kunnen maken. Dat meldt de Spaanse website Zikloland. De 23-jarige López brak in november tijdens een trainingsrit zijn linker scheenbeen, waardoor hij de eerste maanden van het seizoen moest missen.

De afgelopen maanden werkte hij in zijn thuisland Colombia aan zijn herstel. Inmiddels traint López alweer op de rollen. Deze week reist hij naar Italië om daar zijn revalidatie te vervolgen.

In principe wil de Colombiaan terugkeren in de Ronde van Turkije (18-23 april), maar deze rittenkoers wil zijn wedstrijd uitstellen naar het najaar. De Ronde van Kroatië (18-23 april) zou als alternatief kunnen dienen. Vervolgens staan de Ronde van Californië (14-20 mei) en de Ronde van Zwitserland (10-18 juni) op het programma. Die laatste wedstrijd wist hij vorig seizoen te winnen. López is samen met Jakob Fuglsang bij Astana de kopman voor de Tour de France.

Dit artikel delen:

13 Reacties

jessevdalen 8 februari 2017 om 10:36

Potentieel tourwinnaar. Jammer dat hij altijd zoveel pech heeft.

Orakel 8 februari 2017 om 10:59

Altijd zo veel pech? Mij zijn alleen de exit in de Vuelta en de zware val in november bij gebleven. Verder niet echt overmatige pech ten opzichte van andere toptalenten. Of ik moet iets gemist hebben.

Of we hier spreken van een potentiële Tourwinnaar? Lopez kan ontzettend goed klimmen, kan tijdrijden en die combinatie is sowieso voorwaarde. Wat echter onduidelijk is, zijn de groeimarge en de vertering van een drieweekse ronde. Sommige klasbakken (zie de onlangs gestopte Ciolek) zitten als begin twintiger al op 97% van hun kunnen en zij worden niet echt meer significant beter. Andere toptalenten hebben gewoon moeite om langer dan één week echt goed te zijn. Yates (een jaartje ouder, min of meer generatiegenoot) heeft wat dat betreft al een veel aansprekender palmares en zijn kansen op Tourwinst acht ik groter. Ook een renner als Mamykin die wat meer in de luwte rijdt, geef ik meer kans. Mamykin is ongeveer een jaartje jonger, maar reed na een verdienstelijk debuut in de Vuelta nog heel sterk in Lombardije wat lijkt aan te tonen dat hij drie weken prima aan kan.

Baukema Tomoulin 8 februari 2017 om 11:44

Lopez is de frontman van de zoveelste wave van goede Colombianen. Met Chaves en Quintana is de vorige wave erg succesvol (al koste het Chaves net even 2 jaartjes meer om daar te komen), maar net zoveel talentvolle Colombianen blijven in de subtop of daaronder steken (Pantano, Atapuma, Anacona, Arredondo). We gaan het zien

Noud89 8 februari 2017 om 11:46

@Orakel
Grappig dat je Mamykin aanwijst na je voorwaarde van die combinatie. Mamykin kan namelijk voorlopig echt voor geen meter tijdrijden. Daarnaast hebben renners als Lopez en Latour natuurlijk al wel wat meer laten zien dan Mamykin (die wel een groot talent is).

Maar goed het is altijd koffiedik kijken. Latour en Lopez gaan wel renners worden voor top-5 in GC in een grote ronde als het niet gek loopt. Maar Mamykin moet zich nog behoorlijk ontwikkelen net als bijvoorbeeld Bernal, Oomen en Ciccone voordat het zover is. En dit jaar heb je weer een Gaudu die is ingestroomd, volgend jaar waarschijnlijk Costa en Storer.

En dan heb je nog een Tao, Soler, Mas, Power, Vervaeke, Haig, Ravasi, Frankiny, Hindley en Hamilton die zomaar stappen kunnen maken. Dus achter Lopez en Latour is het volgens mij gewoon nog heel moeilijk te voorspellen. ;)

Raafje 8 februari 2017 om 11:59

Volgens mij kan Lopez best goed tijdrijden, hij won vorig jaar een tijrit in de ronde van zwitserland voor Kelderman.

albertooo 8 februari 2017 om 12:12

@Noud89
Helaas heeft Ciccone erg veel last van hartproblemen. Het lijkt erop dat zijn carriere voorlopig stil zal staan. Ook voor Power is het te hopen dat de oorzaak van zijn oedeem in het been achterhaald en opgelost is.

Noud89 8 februari 2017 om 12:22

@Albertooo

Ik wist wel dat Ciccone zijn start van het seizoen moest uitstellen, maar dacht dat ik gelezen had dat het niet zo heel ernstig was. Heb je een artikel ofzo hierover? :)

Frits des Jeux 8 februari 2017 om 13:13

Iemand tot toekomstig rondewinnaar uitroepen zonder dat hij überhaupt een grote ronde heeft gereden gaat heel ver. Dat ligt aan zoveel factoren. Talent is heel belangrijk, daarnaast constant zijn, hoe je je ontwikkelt als prof enz.

In de jeugd was bijv LLS de betere renner van Contador. Nou bij de profs hebben we toch geen vergrootglas nodig om te zien dat Contador een veel betere renner is geworden. En verder kun je zo nog een heel rijtje opnoemen die bij de jeugd niet opvielen, maar als prof wel excelleerden. Froome bijvoorbeeld was bij de u23 nog helemaal niet in beeld. En wat te denken in Nederland met de grote talenten van Remmert Wielinga en Theo Eltink.

Ik vind het altijd zo oneerlijk om jonge renners een dusdanige druk mee te geven van toekomstig tourwinnaar terwijl later misschien blijkt dat hij met minder dan dat wel het maximale gepresteerd heeft.

nederbelg 8 februari 2017 om 13:27

@frits
‘Iemand tot toekomstig rondewinnaar uitroepen zonder dat hij überhaupt een grote ronde gewonnen heeft, gaat heel ver’ , vraagt toch wel om herformulering.
Wat druk betreft: staat volledig los van leeftijd hoe je daarmee om kan. Sommigen presteren beter onder druk, anderen net niet…

albertooo 8 februari 2017 om 14:10

@Noud89
Dit was vorig jaar https://twitter.com/giuliocicco1/status/790542833337921536

Maar toen kwam dit: http://www.bardianicsf.com/en/news/visita-per-ciccone-e-nuovo-intervento/

Tweede ingreep dus… Kan zeker nog goedkomen maar het is beter als hij zijn leven niet in gevaar brengt.

wielrenner 8 februari 2017 om 14:52

@frits, ik ben het met je eens, maar wees gerust, met die druk op die jonge renners valt het wel mee, ze lezen dit forum echt niet hoor…

FietsPanKrukVor 8 februari 2017 om 16:04

@ Orakel In zijn eerste jaar als belofte is overvallen en heeft daar een mes steek gehad waardoor hij er bij de belofte een maand of 8 heeft uit gelegen, daarna terug komt in NK U23 van Colombia zwaar gevallen waardoor hij er weer wat maanden uit lag.
In zijn 1e prof jaar heeft hij veel last gehad van knie problemen en in het voorjaar vorig jaar mocht hij door zijn knie niet voluit gaan, daarna dus 2 zware valpartijen in de Vuelta en na het seizoen zijn scheenbeen breuk.
Van de laatste jaren was dus eigenlijk alleen zijn 2e beloftejaar “normaal”.

Over Ciccone: Giulio Ciccone and Vincenzo Albanese will join the camp with differentiated training program. Ciccone started training on bikes two weeks ago, after ablative operation occurred at the end of 2016; Albanese suffered an inflammation at right knee and needs to limit the efforts. Their seasonal debut is not scheduled yet, waiting for feedbacks and form improvement.
Uit een artikel van een dag of 3 geleden op de bardiani site.

Covadonga 8 februari 2017 om 20:50

@fietspan
Bedankt voor de feiten. Dat zie ik graag i.t.t. gespeculeer, vooroordelen en aannames.

Headlines

Materiaalzone

Populair