Miguel Angel López toont zich in Vuelta: “We zagen Carapaz rijden in slotkilometer”

zaterdag 3 september 2022 om 20:08
Miguel Angel López toont zich in Vuelta: “We zagen Carapaz rijden in slotkilometer”

López met Roglic achter zich - foto: Cor Vos

Miguel Angel López is aan een opmars bezig in de Vuelta a España. De Colombiaanse renner van Astana Qazaqstan kende een moeilijk begin in Spanje, maar rijdt nu steeds beter rond. Afgelopen dinsdag reed López nog een uitstekende tijdrit en in de rit naar Sierra de La Pandera kon hij als enige Primoz Roglic volgen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Superman López kwam uiteindelijk zelfs als tweede over de streep in rit veertien, op acht seconden van ritwinnaar Richard Carapaz. Daardoor sprint López over Wilco Kelderman in het algemeen klassement naar een zesde plaats. De renner van Astana Qazaqstan volgt op zes minuten en twee seconden van leider Remco Evenepoel.

In de slotkilometers van de rit naar Sierra de La Pandera kwamen Roglic en López nog bijzonder dicht bij leider en Olympisch kampioen Carapaz. “We konden hem zien rijden in de laatste kilometer. Primoz en ik gingen voluit, maar het was onmogelijk om die laatste seconden dicht te rijden”, verwijst López op de ploegsite van Astana Qazaqstan naar de dalende stroken in de laatste honderden meters.

López: “Deze lijn doorzetten”
“Het gaat voorspoedig voor mij in de Vuelta a España. Ik hoop dat ik deze lijn kan doorzetten”. Voor López was het overigens niet de eerste keer dat hij de Sierra de La Pandera opreed. In 2017 deed hij dat, toen ook in de Vuelta. De Colombiaanse klimmer strandde toen ook, na Rafal Majka, op plaats twee. “Weer tweede”, aldus López.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone