Miguel Ángel López na eindzege in Colombia: “Slimme koers gereden”

maandag 18 februari 2019 om 08:46
Miguel Ángel López na eindzege in Colombia: “Slimme koers gereden”

Winnen in eigen land. Miguel Ángel López had zijn seizoen bijna niet beter kunnen starten. “Ik ben hier zeer blij mee, vooral omdat het in Colombia is”, klinkt zijn reactie na afloop.

De Tour Colombia 2.1 had dit jaar het venijn in de staart zitten. De laatste twee ritten waren beiden pittige bergetappes. In beide bergritten wist Superman bij de eerste drie te rijden. Mede dankzij een prima ploegentijdrit en de nodige bonificaties kon hij de eindzege op zijn palmares bijschrijven.

Naast het harde werk van zijn ploeg is hij ook tevreden met zijn eigen aanpak. “Ik heb geprobeerd om slim te koersen. Ik viel precies op het juiste moment aan en daarmee heb ik nu het resultaat waar ik op hoopte!”, aldus López.

Sterke seizoensstart Astana
De eindzege van López is al het vierde eindklassement in een rittenkoers voor Astana dit jaar. Ion Izagirre (Ronde van Valencia), Luis Léon Sánchez (Vuelta a Murcia) en Gorka Izagirre (Tour de la Provence) gingen hem reeds voor.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Dolledriesoldebroek 18 februari 2019 om 09:55

De ploeg begon vorig jaar ook goed en scherp, na het voorjaar alleen nog klassementen gewonnen in de tour of almaty en in noorwegen… lijkt erop dat ze er voor het gc werk flink op vooruit zijn gegaan met de gebroeders izagirre

Polleke 18 februari 2019 om 10:26

Astana sleept een verleden mee maar je moet ze nageven dat ze veruit de meest attreactieve ploeg van het circuit zijn, overal met het mes tussen de tanden.
Dec. QS ook natuurlijk maar die hebben gewoon in de breedte meer talent en winnen daardoor net iets makkelijker…

doorak 19 februari 2019 om 02:30

Inderdaad, Astana koerst erg vaak attractief. Het verleden, dat hebben wel meer ploegen als het erover gaat ook al hebben velen tegenwoordig andere namen.
Astana gaf o.a. Michael Vlagren een plek, op zich niet gek natuurlijk maar zo hebben ze vaak en veel mooie renners.

Sonsbach Allstars 18 februari 2019 om 11:10

Niet meer als een dolle aanvallen en een nog wat betere TTT. Misschien is dat wel wat MAL nodig heeft om een grote ronde te winnen. Tour of Colombia in ieder geval in de pocket

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.