Miguel Ángel López laat niet in zijn kaarten kijken

Door , donderdag 29 augustus 2019 om 09:31
Miguel Ángel López laat niet in zijn kaarten kijken

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López fietste gisteren ontzettend hard de Alto de Javalambre omhoog, maar op de persconferentie achteraf was het spektakel een stuk minder. De 25-jarige Colombiaan liet vooral niet het achterste van zijn tong zien. “We bekijken het dag per dag.”

Dat hij zich van bij de start in L’Eliana goed voelde, gaf Miguel Ángel López mee. “Dus wilde ik zoveel mogelijk seconden nemen op mijn grootste concurrenten. Zoveel kansen krijg je immers niet in een grote ronde. In deze etappe kon het wel, dus wilde ik er van profiteren en geen kruimels laten liggen.”

Dat hij bewust wachtte om zijn aanval in te zetten tot zijn belangrijkste tegenstanders geïsoleerd zaten, vertelde hij er ook nog bij. “Pas toen Roglič en Valverde alleen kwamen te zitten, versnelde ik. In eerste instantie om te zien hoe ze zouden reageren. Toen ik een gaatje had, besliste ik om door te gaan tot de finish. Oké, uiteindelijk levert het niet zoveel op, maar zoals ik daarnet zei: zoveel kansen krijg je niet.”

Tot zover de nuttige info. Van het antwoord op de vraag of hij dit de komende dagen nog een keer wil doen, om zo wat extra bonus te pakken op Roglič in functie van de tijdrit naar Pau, werden we niet wijzer. “Dat gaan we dag per dag bekijken. We blijven het beste van onszelf geven, elke dag. En ’s avonds draaien we die pagina weer om en kijken we niet meer om.”

López opnieuw in het rood – foto: Cor Vos

Ook over de matige aanloop van de etappe (het vluchterstrio Madrazo-Herrada-Bol kreeg gisteren wel heel veel voorsprong cadeau) was López kort. “Het klopt dat weinig teams interesse toonden om die aanvallers terug te pakken. Maar er zijn in grote ronden nu eenmaal etappes waarin de break standhoudt. Op de Alto de Javalambre zelf ging het wel hard. Spektakel! Om onze Colombiaanse fans te plezieren. Ik wil hen trots maken. Helaas kwam ik te laat voor ritwinst.”

“Of we met Astana morgen de koers in handen gaan nemen? We zullen zien hoe het gaat. Vandaag ging het er richting de voet en op de eerste kilometers van de slotklim best nerveus aan toe. Alle teams wilden daar wel vooraan zitten. Misschien passen we morgen een andere strategie toe…”

Een Colombiaanse journalist wilde tot slot nog weten of Miguel Ángel López in deze Vuelta uit is op revanche na zijn mislukte Ronde van Italië, waar hij na een lekke band in de tijdrit 3:45 toegaf op Primož Roglič. “Ah, elke ronde is uniek. Je hebt goede en slechte momenten in elke rittenkoers. In de Giro misten we gewoon wat geluk. Hier loopt het voorlopig prima.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Fast Freddy 29 augustus 2019 om 09:54

Reed Kuss niet op kop toen hij demarreerde?

josi 29 augustus 2019 om 09:59

Klopt, Roglic zat helemaal niet alleen maar had Kuss nog bij zich op kop.

josi 29 augustus 2019 om 09:55

Ik ben benieuwd hoe het hem de rest van de ronde zal vergaan. Oogde gisteren erg sterk, maar zijn vorm wil nog wel eens wat schommelingen vertonen in een grote ronde. Zijn ploeg blijft ook een beetje een mysterie. Op papier supersterk en in de TTT erg goed, maar zondag moest hij het grotendeels alleen opknappen en ook gisteren waren ze vrij snel weg van voren.

Sonsbach Allstars 29 augustus 2019 om 10:03

Enige clichés zijn deze jongen niet vreemd. On topic; het is toch van moeten voor hem om bergop tijd te pakken op Roglic. In de tijdrit wacht hem immers weer een fikse tik.

Chasse_patate 29 augustus 2019 om 11:14

36 km tijdrit, hoeveel gaat hij daar verliezen. Misschien wel bijna 3 minuten.

Laurens de + 29 augustus 2019 om 11:34

Spannond!

Arry1337 29 augustus 2019 om 13:03

Nico is dan ook geen journalist in mijn beleving, meer iemand die het leuk vind om zijn ervaringen en meningen te delen op een speelse manier met taal, zonder dat echt goed onder de knie te hebben en kritisch te kijken naar de geleverde stukken.
Aan de andere kant lijkt hij wel echt een passie te hebben voor wielrennen, wat een hoop goed maakt, maar hem niet professioneler maakt.

Dit is mijn beleving, geen feit, slechts een mening.

leegloper 29 augustus 2019 om 14:07

Eens.

Headlines

Materiaalzone

Populair