Miguel Ángel López: “Ik ga nu naar een ploeg waar ik word gewaardeerd”

vrijdag 22 oktober 2021 om 09:30
Miguel Ángel López: “Ik ga nu naar een ploeg waar ik word gewaardeerd”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López heeft voor het eerst uitgebreid gereageerd na zijn vertrek bij Team Movistar. De Colombiaanse klimmer kan niet al te veel zeggen over zijn tijd bij de Spaanse ploeg, aangezien López een soort vertrouwelijkheidsverklaring heeft ondertekend, maar toch is hij in de Spaanse media kritisch op zijn voormalige werkgever.

Movistar besloot in september het contract met López per 1 oktober te ontbinden. Dit gebeurde met wederzijdse instemming. De Colombiaan had bij het Spaanse WorldTeam nog een doorlopend contract tot eind 2023. Het was het sluitstuk van een roerige periode tussen Movistar en López. De bom barstte tijdens de afgelopen Vuelta a España, waarin de 27-jarige Colombiaan na onenigheid met de ploegleiding besloot om in de voorlaatste etappe de strijd te staken.

López hield zich vervolgens lange tijd stil, maar kijkt nu toch terug op zijn periode bij Movistar. “Ik besloot voor de Tour nog mijn contract te verlengen, maar in aanloop naar de Vuelta waren er meerdere pijnpunten. Zo werd ik tegen mijn zin in uit de Tour gehaald, mocht ik van de ploeg niet naar de Olympische Spelen en in de Vuelta waren er spanningen met betrekking tot het kopmanschap. Dat ik niet naar Tokio mocht afreizen, zorgde voor irritatie.”

Spanningen 
Volgens López heerst er binnen het kamp van Movistar altijd een zekere spanning tussen de kopmannen. “Dat is bij Movistar altijd al het geval, ook Nairo Quintana en Mikel Landa hebben het in het verleden meegemaakt. Ik voelde ook een bepaalde spanning bij Movistar. Ploeggenoten, stafleden, masseurs, mecaniciens… Ze leverden echt fantastisch werk. Het probleem is alleen dat de ploeg bepaalde zaken niet goed aanstuurt, waardoor ze ook nooit voor het allerhoogste kunnen gaan.”

De Colombiaan koerst volgend jaar weer voor Astana, waar hij in het verleden grote successen wist te boeken. “Ik vertrek nu naar een ploeg waar ik word gewaardeerd. Ze werken bovendien ook op een andere manier. Je moet in een omgeving verkeren waar je je goed voelt, waar je iets kan bewerkstelligen zonder dat mensen je bepaalde dingen ontnemen. Waar iedereen je steunt en waar een goede sfeer heerst, zonder egoïsme en onderhuidse spanningen.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Polleke 22 oktober 2021 om 10:04

Zo… die komt op de no-go lijst te staan bij Movistar…

Txirrindularitza 22 oktober 2021 om 10:14

Movistar krijgt het nog druk met al die achtervolgingen die ze op ex-renners inzetten!

Marik 22 oktober 2021 om 11:00

Movistar laat op dat soort momenten zien dat ze nog steeds geen echte topploeg zijn. Als je je door sentimenten laat leiden in de koers en daar ook je tactiek op aanpast (zie bijvoorbeeld die bizarre achtervolgingen op Carapaz dit jaar) dan laat je je veel te veel afleiden door randzaken.

Scibby 22 oktober 2021 om 17:20

@Marik, dat Spaanse temperament maakt het zo een leuke ploeg om erbij te hebben. Zorgen ervoor dat dingen nooit helemaal voorspelbaar worden.

Stelvio-fan 22 oktober 2021 om 10:29

López is uiteraard ook wel iemand die geen blad voor de mond neemt

Baukema Tomoulin 22 oktober 2021 om 10:48

Interne concurrentie is best goed, want zo duw je elkaar naar een hoger niveau. Echter kan dat op een positieve manier en ook op een negatieve manier. Valverde lijkt me sowieso spil in het web.

Edwin Jansen 22 oktober 2021 om 11:01

Moet toch heerlijk zijn als je eindelijk eens lekker je hart kan luchten. Frisse wind er door heen. Benieuwd of het bij Movistar ook nog gaat waaien.

Wildebert 22 oktober 2021 om 11:01

Zelfs als er niet gefietst wordt schittert Movistar en flitsen de ontboezemingen over je scherm. Kijk al weer uit naar hun imploderende tactieken volgend jaar. Si senõri.

Murcia 22 oktober 2021 om 11:28

MAL moet niet de vermoorde onschuld gaan spelen, tuurlijk is Movistar een fietsende variant van een mislukt rampenplan maar Lopez wist van de verhoudingen en dat Valverde daar koning, keizer, admiraal is. Dan moet je niet verbaasd gaan doen als die mede-kopman is tijdens de Vuelta zeker na een beter seizoen dan Superman zelf had. Hij koos voor de centen en schoof zijn bezwaren opzij,dan is het een kwestie van ook je eigen schuld durven toegeven.

Aart van Woud 22 oktober 2021 om 11:48

Precies, hij zal die docu toch ook wel gezien hebben?

Thoin 22 oktober 2021 om 11:46

Dus hij dacht ik scheld hen uit voor achterlijke wezens en die gaan mij met open armen ontvangen? Beetje naïviteit mag, maar dit is wel heel naïef.

Jean Dumas 22 oktober 2021 om 11:48

Hij spreekt waarheden als koeien natuurlijk, en nog redelijk genuanceerd ook.

Wheely 22 oktober 2021 om 17:03

Hij schetst een beeld wat lijkt te kloppen maar de waarheid ligt waarschijnlijk juist wat genuanceerder. Voor ons volgers echter alleen maar leuk om er wat ongenuanceerd naar te kijken. ;-)

Jean Dumas 23 oktober 2021 om 10:34

Het pleit voor Movistar dat ze zo open omgaan met interne zaken als in de documentaire, maar het feit dat je het allemaal ziet gebeuren en opnieuw (López is gewoon kwestie Nairo 2.0) is wel triest natuurlijk. Inderdaad, zaken worden niet gemanaged.

lo squalo dello Stretto 22 oktober 2021 om 14:20

Movistar heeft de afgelopen jaren toch grote rondes/monumenten gewonnen. Om ze nu af te doen als een plek waar je geen grote zeges kunt halen tov Astana…

Hij zij beter in eigen boezem kijken; want het licht ging volledig uit bij hem in de Vuelta.

Headlines

Materiaalzone

Populair