Miguel Ángel López groeit in Vuelta: “Ik mis nog dat kleine beetje”

donderdag 1 september 2022 om 19:42
Miguel Ángel López groeit in Vuelta: “Ik mis nog dat kleine beetje”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López knokt zich in de schaduw van de topfavorieten naar een mooie plek in het algemeen klassement. De Colombiaanse klimmer van Astana Qazaqstan finishte donderdag op Peñas Blancas als negentiende, kort achter het groepje met rode trui Remco Evenepoel. “Het was een goede dag”, concludeert López.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Als een van de weinigen kon ‘Superman’ López aansluiten bij de vijf beste klimmers van deze Vuelta. De groep met Evenepoel, Enric Mas, Primož Roglič, Juan Ayuso en Carlos Rodriguez had namelijk nog een Colombiaans wagonnetje. “Ik kon bijna tot de finish bij de favorieten blijven”, zag hij zelf ook.

“Als ik zelf nog zou hebben aangevallen, zou dat niet slim zijn geweest. Het tempo lag namelijk te hoog. In de laatste 200 meter kan je zien dat ik nog dat kleine beetje mis. Maar we zijn pas halverwege”, aldus López, die in het klassement zevende staat op 6.56 minuut van Evenepoel.

Dat de kopman van Astana Qazaqstan in de schaduw opereert, is te zien aan zijn plaatsen in het algemeen klassement. Pas afgelopen zondag, in de etappe naar Les Praeres, kwam hij de top-10 binnen op een achtste plaats. Mede door een goede individuele tijdrit staat hij nu stevig in de top-10.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Cochise 1 september 2022 om 21:12

Superman groeit duidelijk! Zondag boven de 2000m wel een mannetje om in het oog te houden. Benieuwd of ze voor dit weekend een lijstje hebben bij QS op welke renners Evenepoel moet reageren en welke renners hij mag laten rijden.

1
sus 1 september 2022 om 21:30

Die gaat heus niemand laten rijden, tenzij die op minstens 10 min staat in klassement

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 1 september 2022 om 23:26

Staat al op flinke achterstand, maar kan wel de tweede helft van deze Vuelta kruiden als de renners boven hem in het AK vooral volgen.

0
Wieler-Joke 2 september 2022 om 07:09

Zijn al over de helft en staat al op 7 minuten dus die gaat zich enkel focussen op ritwinst en een top 5 plaatsje, de rit van zondag zal hij aangekruist hebben. Hij kan misschien wel mee gaan beslissen of Evenepoel er nog gaat doorzakken of niet.

0
Marcus Aurelius 1 september 2022 om 22:27

Je conditie gaat omhoog door net onder je maximum te rijden. Normaal gaat je conditie niet omhoog door je te pletter te rijden … Daar is literatuur zat over. Misschien dat hij minder verval kent als een ander, maar als je moet lossen ga ik er toch vanuit dat je op je maximaal vermogen rijdt, en daar ga je direct beter van worden.

-1

Headlines

Populair

Materiaalzone