Miguel Ángel López: “Er is veel mogelijk in deze Vuelta”

vrijdag 23 augustus 2019 om 10:24
Miguel Ángel López: “Er is veel mogelijk in deze Vuelta”

foto: Cor Vos (archief)

Miguel Ángel López stond vorig jaar nog op het eindpodium van de Vuelta a España, samen met eindwinnaar Simon Yates en nummer twee Enric Mas. Dit jaar hoopt de Colombiaanse klimmer de Ronde van Spanje te winnen. “Het klopt dat veel mogelijk is in deze Vuelta. Er zijn meer mogelijkheden”, zo vertelt López in gesprek met het Spaanse AS.

Tourwinnaar Egan Bernal, Geraint Thomas, Chris Froome, Tom Dumoulin… Veel toppers doen niet mee aan de komende Vuelta a España, die morgen begint in Salinas de Torrevieja. De 25-jarige López is echter wel ‘gewoon’ van de partij. De renner van Astana is een van de favorieten voor de eindzege. “Veel toppers zijn er niet bij, maar er doen wel andere grote namen mee”, aldus López.

De renner uit Pesca kijkt uit naar het begin van de Spaanse ronde. “Ik ben in topvorm en kan rekenen op een geweldige ploeg”, zo doelt hij onder meer op Jakob Fuglsang en de gebroeders Ion en Gorka Izagirre. “In goede vorm doe ik mee om de eindzege, maar we blijven kalm. Het is afwachten hoe ver we kunnen komen. Er zijn enkele etappes met meer dan vierduizend hoogtemeters.”

“Dan zullen we wellicht onze kaarten op tafel moeten gooien.” López begon het seizoen nog uitstekend met eindzeges in de Tour Colombia 2.1 en de Ronde van Catalonië, maar de Giro d’Italia (zevende) draaide uit op een teleurstelling. De gevleugelde klimmer heeft na de Ronde van Italië slechts één wedstrijd gereden: de Ronde van Polen.


Later vandaag verschijnt nog een uitgebreid interview met Jakob Fuglsang, ploeggenoot van Miguel Ángel López tijdens de aankomende Vuelta.  

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 23 augustus 2019 om 11:39

“Ik ben in topvorm”
“In goede vorm doe ik mee om de eindzege, maar..”
Dan is er dus helemaal geen “maar”.

TheTimmy 23 augustus 2019 om 12:07

Naast Jumbo de sterkste ploeg!

Jungle Man 23 augustus 2019 om 13:02

Ik zou hem een geweldige aansprekende winnaar vinden. Hij koerst meestal met zijn hart.

Titaantje 23 augustus 2019 om 16:17

En soms met zijn handen!

Vibeman 23 augustus 2019 om 20:47

@redactie, waar blijft dat uitgebreide interview met Fuglsang? Ben benieuwd…..

Stoempen 23 augustus 2019 om 23:22

Wilde net hetzelfde zeggen :)

Martin van den Bosch 24 augustus 2019 om 10:43
Quote:
@redactie, waar blijft dat uitgebreide interview met Fuglsang? Ben benieuwd…..

Zie hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair