Mick van Dijke wint slotrit Kreiz Breizh Elites, eindwinst voor Nick van der Lijke

maandag 2 augustus 2021 om 17:27
Mick van Dijke wint slotrit Kreiz Breizh Elites, eindwinst voor Nick van der Lijke

Mick van Dijke - foto: Cor Vos (archief)

Mick van Dijke heeft maandag de slotetappe van Kreiz Breizh Elites gewonnen. De talentvolle renner van Jumbo-Visma Development kwam na een natgeregende etappe van ruim 172 kilometer solo over de streep in Rostrenen. De eindzege ging naar Nick van der Lijke, omdat klassementsleider Samuel Watson moest opgeven na een val.

Met nog een kleine honderd kilometer te gaan kwam Watson, die zondag nog een dubbelslag sloeg en dus in de leiderstrui reed, ten val. De renner van de Britse selectie was genoodzaakt op te geven en daardoor was Van der Lijke de nieuwe virtuele leider. De Zeeuw van Riwal hield in de slotfase stand en mocht na afloop de bloemen voor de eindzege in ontvangst nemen. In 2013 wist Van der Lijke de Franse ronde ook al te winnen.

Van Dijke plaatst juiste aanval
Hartthijs de Vries van Metec-SOLARWATT kleurde in zijn eentje een groot deel van de finale, maar zijn aanval strandde in de laatste tien kilometer. Vervolgens was het Van Dijke die voor de aanval koos. Hij sprong op het golvende parcours weg uit het uitgedunde peloton en hield stand tot op de streep. Vier seconden later won Laurens Huys (Bingoal Pauwels Sauces WB) de sprint om de tweede plek, voor Axel Mariault (UC Nantes Atlantique).

Door zijn ritzege en de bijbehorende bonificaties kwam Van Dijke in het klassement nog wel tot op zes seconden van Van der Lijke. Michel Hessmann mocht als nummer drie, op tien seconden van de winnaar, mee het eindpodium op. Volgend seizoen staan Van Dijke en Hessmann overigens onder contract bij de WorldTour-ploeg van Jumbo-Visma.

foto: Riwal Readynez

Dit artikel delen:

8 Reacties

kelderfan 2 augustus 2021 om 17:56

Mooi dat Mick van Dijke zijn overgang naar de WT-ploeg met deze zege heeft bekroond.
Ook Michel Hessmann maakt zijn overgang waar.

Poeksel 2 augustus 2021 om 18:08

En mooi dat een oud-jumborenner wint?

kelderfan 2 augustus 2021 om 18:17

Ja @Poeksel
Ja dat is zeker een mooie bijkomstigheid. Ik heb ’t toen jammer gevonden, dat Nick van der Lijke een andere weg is ingeslagen. Hij lijkt eindelijk weer mee te doen.

Franco Ballerini 2 augustus 2021 om 18:33

Die Mick van Dijke, dat is toch die broer (of broertje) van?

Ton van Wieringen 2 augustus 2021 om 18:46

Knappe overwinning van Nick van der Lijke (29). Kwam uit Zeeland, maar woont nu al een aantal jaren in Zevenhuizen – Zuid-Holland. Ging ter voorbereiding met Antwan Tolhoek op hoogtestage naar Livigno. Reed daarna ook een verdienstelijke Tour de Wallonie. Vanaf 10 augustus de Ronde van Denemarken, thuiswedstrijd van het Riwal Cycling Team. Benieuwd of Nick terugkeert bij de profs.

Franco Ballerini 2 augustus 2021 om 19:02

Altijd leerzaam, de Nickipedia.

xistnc 2 augustus 2021 om 19:14

Ook Van Dijke is een Zeeuw. Het kan niet op daar.

Wheely 2 augustus 2021 om 19:33

Eindelijk weer een Nederlander in de leiderstrui. Ik hou het niet meer bij.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair