Mick van Dijke blij met vijfde plek: “Dit was wat het was, er waren er vier beter”

maandag 20 september 2021 om 20:01
Mick van Dijke blij met vijfde plek: “Dit was wat het was, er waren er vier beter”

foto: Cor Vos

Mick van Dijke is bij zijn eerste deelname aan het WK tijdrijden voor beloften gestrand op een vijfde plaats. De 21-jarige prof van Jumbo-Visma bleef lange tijd als een van de weinigen in de buurt van de toptijd van Luke Plapp, maar in de absolute slotfase doken de nieuwe wereldkampioen Johan Price-Pejtersen, Florian Vermeersch en Søren Wærenskjold nog onder zijn tijd door.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

“Over mijn prestatie ben ik tevreden”, zegt hij in gesprek met CyclingOnline. “Ik was zonder echte verwachting vertrokken op dit WK. Het was na het NK pas mijn tweede lange tijdrit van het seizoen. Ik ben me nog altijd aan het verbeteren en had vandaag goede benen. Dit was wat het was, er waren er vier beter. Maar het is zeker een discipline waarop ik me in de toekomst wil blijven ontwikkelen.”


Later deze week lees je in een groot interview met Mick van Dijke hoe hij zich ontwikkeld heeft de laatste twee jaar.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Tuubke 20 september 2021 om 20:13

Hij kan niet alleen goed fietsen, maar ook aardig rekenen!
Misschien is hij te voorzichtig gestart, gezien zijn supertijd in het laatste deel.

rahimns 20 september 2021 om 20:17

Hij heeft echt enorme stappen gemaakt in de 2 jaar bij de Academy, een geweldige aanwinst voor de WT ploeg in ieder geval voor volgend jaar. Benieuwd wat hij nog dit jaar gaat rijden maar van deze jongen hebben we het laatste nog niet gehoord.

Murcia 20 september 2021 om 20:19

Gaat het hele jaar al als de brandweer, deze vijfde plek zegt ook iets want de tijdrit is nog een onontgonnen aspect voor de broers. Zit nog geweldig veel marge bij hun. Dit seizoen dacht ik aan het begin dat er toch wel een gat zat tussen Fisher Black en de rest maar met name Mick is in sommige aspecten aan een enorme inhaalslag bezig. Hij leek vandaag gezien zijn tekst na afloop tegen de verzorger zelf nog het meest verbaasd over zijn prestatie.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone