Michel Wuyts zet vraagtekens bij keuze Dumoulin voor Giro: “Zoveel gebrek aan lef”

zaterdag 5 januari 2019 om 12:06
Michel Wuyts zet vraagtekens bij keuze Dumoulin voor Giro: “Zoveel gebrek aan lef”

foto: Cor Vos

Wielercommentator Michel Wuyts zet kritische kanttekeningen bij de keuze van Tom Dumoulin om de Giro boven de Tour zetten dit jaar. Dat doet hij in zijn column in Het Laatste Nieuws. “Dat Dumoulin kansberekening boven instinct en zelfgeloof plaatst, is ondraaglijk licht”, is Wuyts van mening.


“Een kampioen met zijn aanleg wint ieder type Tour”, aldus de stem van de Vlaamse wielerkoersen. “Tom neemt de Tour er zomaar even bij. Ter verfraaiing van het peloton, voor de pret van het afzien. Nu had ik eerder vernomen dat hij twijfelde. Zo weinig tijdritkilometers onderweg naar Parijs, dat is lachwekkender dan ridicuul.”

Wuyts verwachtte dat Dumoulin na zijn tweede plaatsen in de Giro d’Italia en de Tour de France van het afgelopen seizoen de uitdaging aan zal gaan voor de Tour. De kopman van Team Sunweb gaf aan dat hij op huwelijksreis in Nepal begon te twijfelen toen beide parcoursen bekendgemaakt werden. “Dat ijle Himalayalucht het denkpatroon benevelt, is geweten”, schrijft Wuyts. “Feit is dat Dumoulin enigszins wazig naar de Giro-route greep en nog aan hoogte won bij het zien van drie tijdritten.”

Volgens Wuyts schalen Team Sunweb en Dumoulin de Tour de France niet juist in. “De Tour is tweedehands”, beschrijft hij de gedachte van de ploeg. “Dat is zonde. Van zoveel gebrek aan lef. Van zo’n premature keuze voor de grootste zekerheid. […] Wees een vent, Tom. Gooi het om. Warm op in de Giro en win de Tour. Of denk stiekem: ‘Ik win ze allebei’. En geef ons nog eens een toffe Tour.”

Dit artikel delen:

144 Reacties

rovi 6 januari 2019 om 22:22

Speelt hier ook niet een beetje mee dat Sporza/Wuyts wel de rechten van de tour en niet van de Giro hebben?? Dan is het natuurlijk extra pijnlijk om te zien dat de voornaamste uitdagers van Sky allemaal voor de Giro kiezen…

Martin Bergstra 6 januari 2019 om 23:45

Klopt helemaal
Dalende kijkcijfers bij sporza tijdens de tour door tegenvallende belgen
Alle ballen op Tom en nu kiest hij heel verstandig voor de Giro.

Kevin Lowagie 7 januari 2019 om 10:03

Jammer dat Michel Wuyts het programma van een renner onderuithaalt. Het is aan de renner en zijn omkadering om een zo goed mogelijk programma samen te stellen. Pas nadat de wedstrijden zijn gereden, kan je de renner en zijn keuzes beoordelen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.