Michel Wuyts lovend: “Van der Poel is de Cruijff van de cross”

zaterdag 3 december 2022 om 11:17
Michel Wuyts lovend: “Van der Poel is de Cruijff van de cross”

foto: Cor Vos

Michel Wuyts heeft vol lof over Mathieu van der Poel gesproken. De Belgische commentator bewierookte Van der Poel zijn prestatie in Hulst. Daarnaast hoopt Wuyts dat het publiek in België zich gaat gedragen op de cross: “Asjeblieft, geen mensonterende spandoeken zoals die naar Groenendaal ooit.”

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De prestatie van Van der Poel heeft Wuyts nadrukkelijk gevolgd, zo schrijft hij in zijn column in Het Laatste Nieuws. “Ik genoot in Hulst van zijn superieure stijl. Wendbaar in de lenden, finesse in iedere beweging, onnavolgbaar in de versnelling. Soeverein. Dat hij fouten opstapelde, stoorde me niet. Van der Poel staat garant voor slippers. Ze zijn inherent aan zijn acties. Niet één andere crosser koestert het risico zoals hij dat doet.”

Zondag komt Van der Poel voor het eerst dit seizoen in actie in België. Wuyts plaatst een kanttekening. “Om zijn Australische muizenissen te bannen, is blijven winnen de ideale remedie. Tot Van Aert op snee is, ligt de weg open. Ik druk de stellige hoop uit dat het Belgische publiek Mathieu niet op die imagodeuk pakt. Asjeblieft, geen mensonterende spandoeken zoals die naar Groenendaal ooit. Dat was in Nys-tijd de schaamte voorbij.”

Wuyts: “Die camouflagestijl is te ouderwets”
Tot slot heeft Wuyts toch ook nog een puntje van kritiek voor Van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Deceuninck. “Mits een betere, heldere communicatie was die problematiek (rond de situatie in Australië, red.) overigens al van de baan. Van der Poels excuus was wat te beknopt. Manager Christophe Roodhoofts afwerende zinnetjes met ‘dat is voorbij’ en ‘we kijken vooruit’ boden ook geen verheldering. Die camouflagestijl is te ouderwets.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

UrbanSteel 3 december 2022 om 11:31

Wuyts zou verstandiger zijn dit voorval niet te pas en onpas naar boven te halen.

2
williams 3 december 2022 om 11:56

Veel andere dingen om over te praten zijn er dan ook niet.

0
Boomie1 3 december 2022 om 12:14

Eens @ Williams. Maar hij heeft dat voorval nodig om z’n punt te maken waarin hij ook weer een punt heeft.

-1
Mooie Sjors 3 december 2022 om 14:05

Don’t mention the war.

1
Het Belgische Jachtluipaard 3 december 2022 om 15:56

Sven Nys… mijn maag draait zich om bij de naam alleen al

0
tramontana 3 december 2022 om 14:00

Eerder de Rijkaard van zijn generatie na de situatie in Australië

-2
Lalsacien 3 december 2022 om 16:01

De situatie in Australië was geen slimme zet maar je lijkt wel een roddeltante om dat te blijven aanhalen terwijl het in dit geval om wedstrijd situaties gaat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone