Michel Wuyts keert terug in commentaarcabine voor Giro d’Italia: “Echt een cadeau”
foto: Niels Bastiaens
dinsdag 2 mei 2023 om 19:36

Michel Wuyts keert terug in commentaarcabine voor Giro d’Italia: “Echt een cadeau”

De Giro d’Italia is vanaf zaterdag drie weken lang te zien op Eurosport, maar in België is de Italiaanse ronde ook deels te volgen op VTM. De Belgische commerciële zender heeft zich verzekerd van de uitzendrechten van zes etappes. Niemand minder dan Michel Wuyts zal de ritten van commentaar voorzien.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

De komende editie van de Giro d’Italia is dus deels te zien op VTM, maar is niet live te volgen op Sporza. De reden: Sporza mag niet meedoen aan de bieding op een zogeheten sublicentie, omdat de Vlaamse openbare zenders ook in Nederland te ontvangen zijn. VTM is exclusief voor Belgische kijkers en dus heeft de commerciële zender wel de vrijheid om mee te bieden.

VTM zal de eerste vier etappes en de slotrit van de Ronde van Italië live uitzenden, en zal op een later moment nog kiezen tussen de laatste (klim)tijdrit of de zware bergrit naar Tre Cime di Lavaredo.

Duo Wuyts-Bakelants
Michel Wuyts en Jan Bakelants verzorgen het commentaar. De inmiddels 66-jarige Wuyts, die vorig jaar van zijn (toenmalige) werkgever Sporza met pensioen moest, is zeer enthousiast. “Het is van 2007 geleden dat ik nog eens de Giro heb kunnen doen, Italië is mijn lievelingsland. Dit is echt een cadeau voor mij”, laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

Sinds zijn vertrek bij Sporza gaf Wuyts op VTM overigens ook al commentaar bij verscheidene veldritten, Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije.

 
31 Reacties
Sorteer op:
2 mei 2023
Wuyts kennende zal het 1 grote bewierroking worden. En bij VTM past dat natuurlijk ook prima. Wel ben ik blij dat ik het niet meer hoef aan te horen.
2 mei 2023
Spijtig dat VRT de uitzendrechten niet heeft, Want Renaat is wel de beste sportcommentator die ik ken, Jeroen Vanbelleghem vind ik wel beter dan Michel Wuyts
  Jeroen Van Belleghem met Karsten Kroon is momenteel m.i. het beste duo.
  2 mei 2023
  @arie, ja, en die leuke reclames om de 15 minuten, zaaaalig. Ben ik blij dat ik via GCN+ kan kijken met vakkundig commentaar van Jacky Durand en David Moncoutié. Een verademing, en de volle 40 euro per jaar meer dan waard.
  2 mei 2023
  @Arie die 2 zijn een verschrikking. Die Vanbelleghem ligt qua stem al niet fijn in het gehoor. Je moet er niet aan denken dat Evenepoel het heel goed doet dan slaat die stem nog verder over van subjectiviteit. En dan Karsten 'ik' Kroon. Tja waardeloos. We missen Renaat en José en de Ultimo Chilometri en a domani Giri en Girini.
  Renaat is enkel goed als er geen Belgen meedoen voor de overwinning.
  2 mei 2023
  Dat geldt voor die hysterische van Belleghem nog erger... zodra die een Quick Step shirt ziet slaat zijn stem over.
  Kroon verdiend zijn geld met niks doen, compleet ongeïnteresseerd doet niet eens de moeite om iets aan voorbereiding te doen.
2 mei 2023
De Wuyts van 10 jaar geleden met de Cauwer was prima vermaak. Zijn radicalisering heeft hem echter onuitstaanbaar gemaakt.
  Hij was altijd compleet onuitstaanbaar. Vroeger was hij fanboy van Museeuw.
Leuk voor de liefhebbers van een oude schoolmeesterstoon, niet aan mij besteed. Maar dat verhaal over die licenties. Geldt dat voor meer koersen of is dat alleen een RCS voorwaarde voor de Giro? Want er zijn nog wel koersen die Nederlanders via sporza zouden kunnen volgen …
  2 mei 2023
  Eurosport is exclusief rechtenhouder van RCS-koersen in Nederland.
2 mei 2023
Wuyts noteert momenteel zijn beste waarden ooit, schijnt.
2 mei 2023
Maw VTM heeft brol gekocht, maar dat deert Michel niet want hij staat weer in de spotlights.
2 mei 2023
Wuyts the GOAT.
Oehlalalalalala, ik denk dat Remco voor een verhitte cabine gaat zorgen bij Michel en Jan..
  Ik hoorde dat Jan Bakelants ook MilanoSanRemo heeft gedaan voor VTM en dat prima deed. Jan kennende als analist en zijn optredens in Wielerclub Wattage verbaast me dat ook niet Wuyts met Niels Albert in de Ethias crossen vond ik slecht.
  2 mei 2023
  Zal wellicht een oververhitte cabine worden
2 mei 2023
Kunnen we een Evenepoel-teller organiseren? Komt zijn record "Boonen-en Van Aert-doen-niet-mee-maar ik-noem-ze-toch" nog in gevaar?
  2 mei 2023
  Gelukkig heeft Van Babbelgem totaal geen Evenepoel obsessie. Die is nog erger. Die adoreert hem zowat. En daar zit je dan in Nederland nog mee opgescheept ook.
  2 mei 2023
  Ik zou niet met Evenepoel willen ruilen, de natie is geobsedeerd, lijkt me niks voor zo'n jonge vent. Wuyts was ooit erg goed, maar werd steeds vileiner, jammer.
  3 mei 2023
  @Thijs. Nou ja, geobsedeerd...Een landgenoot die misschien wel 2j op rij een grote ronde gaat winnen. Een landgenoot die misschien wel meer grote rondes gaat winnen dan alle voorgaande landgenoten, met uitzondering van die ene dan uiteraard. Mag het dat een wielerminnend land dan even in trance gaat?
In elke bijzin zit tegenwoordig een verborgen steek naar iets of iemand, bij Wuyts. Toch ken ik er maar 2 die misschien beter zijn. Allebei Vlaming.
3 mei 2023
Dat wordt dan weer veel ohlalallala. Die van Nieuwkerken kraamt dat ge-ohlallallala ondertussen ook al met stemverheffing bij elke verrassende beweging van Evenepoel uit. Alsof dat we als kijker zitten te wachten op dat ge-ohlalallalala. In zijn begintijd was Wuyts samen met de Cauwer een aangenaam duo, wat het commentaar betreft, totdat Wuyts zichzelf ging beschouwen als de kopman en José als zijn knecht. Met een groot verschil, de knecht bleef als superknecht wel altijd met beide voetjes op de grond. Een onvervangbare superknecht!
3 mei 2023
Eindelijk eens goed nieuws uit België, en dan in de kleine lettertjes: Sporza heeft geen uitzendrechten!!! En die 6 etappes met Wuytje komen we wel door. Al bekend welke 6?
3 mei 2023
Prachtig nieuws voor de Belgen, stel je voor de combinatie Eddy Evenepoel en Wuyts die hier dan op een prachtige manier verslag van gaat doen.. elke Belg loopt het water uit de mond!
  3 mei 2023
  Tjah, als je uw pap moet koelen (Vlaams voor, als je tevreden moet zijn..) met Arensman en Kelderman, komt er maar weinig water uit de mond gelopen, kan ik mij voorstellen.
Een cadeau voor hem, een cadeau voor ons!
2 mei 2023
De zever Bakelmans met meneer ohlalalala. Dat wordt 3 weken terugkijken en doorspoelen op eurosport.
2 mei 2023
Madre Madonna… VTemmeke VTemmeke VTemmeke wat doe je nu…

Reacties zijn gesloten.