Michel Cornelisse na E3 Harelbeke: “Moeten nu wel wakker worden!”

vrijdag 25 maart 2016 om 19:19
Michel Cornelisse na E3 Harelbeke: “Moeten nu wel wakker worden!”

foto: WielerFlits

Roompot Oranje Peloton begon naar eigen zeggen goed aan E3 Harelbeke. De Nederlandse ProContinentale ploeg had met Sjoerd van Ginneken een renner mee in de negen koppige vroege vlucht. Na afloop bleek dat ook het enige speerpunt dat de live televisie-uitzending haalde. “Een hoop jongens moeten nu wel wakker worden”, zei ploegleider Michel Cornelisse na afloop.

“Dit soort wedstrijden zijn voor onze ploeg ontzettend lastig door het verschrikkelijk sterke deelnemersveld en het lastige parcours. De jongens weten wat hun te wachten staat en het is geen geheim dat je in deze wedstrijden moet knokken om van voren te blijven.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal. Kijk elke dinsdagavond ook naar WielerFlits Live om 20.00 uur.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Il Cavaliere 25 maart 2016 om 20:49

Dit is het nadeel van als team op een ProContinentaal niveau beginnen. Je bent verplicht om renners een 2-jarig contract te geven, terwijl sommige misschien het niveau helemaal niet aan kunnen. Wat mij betreft na dit seizoen doorselecteren en jongens als Hoogerland, Honig, Slik, Van Empel, Van Goethem etc. lozen. Waarom krijgen jongens als Vermeltfoort en de gebroeders Ariesen geen kans? Die kunnen daar nog een jaar of 5 meedoen en hebben de afgelopen jaren laten zien klaar te zijn voor een stap hogerop

0
AZH 25 maart 2016 om 21:10

Roompot moet eens wat kwaliteit aantrekken.

0
BenderBeach 25 maart 2016 om 21:19

Niet direct opgeven. Gewoon doorgaan met talenten de kans geven. Topsport Vlaanderen heeft ook niet alle seizoenen zo sterk gekoerst als de afgelopen jaren, maar die zijn blijven vasthouden aan hun visie en kijk is waar ze nu staan.

Het project Roompot bestaat net 2 jaar, dus nu niet gelijk in de stress schieten en de boel omgooien. Wees wel reëel in je doelstelling en verwachtingen. Paniekaankopen hebben nog nooit het gewenste resultaat gebracht. Vertrouwen hebben je huidige renners betaald zich uiteindelijk wel altijd uit en dat is ook waardoor Cornelisse bij die Zuid-Afrikaanse ploeg zo succesvol was en gewaardeerd werd.

0
Wielerfan1987 25 maart 2016 om 21:37

Twee renners die tot nu vrijwel niets gepresteert hebben zijn wat mij betreft van Empel en Kerkhof.

Van Goethem heb ik ook geen al te hoge pet van op, maar die laat zich nog zo af en toe zien.

De renners van Roompot die op mij het meest indruk hebben gemaakt afgelopem 1,5 jaar zijn:

Weening uiteraard, van Ginneken (veelvuldig in de aanval), Asselman (spreekt voor zich), Lammertink, R- Kreder, Looij en de Vries.

Je moet in het oog houden dat Honig die zich af en toe laat zien in ontsnappingen ook met een heel ander doel is aangetrokken, namelijk: de jonge knullen wegwijs maken in het prof peloton.

0
Bram93 25 maart 2016 om 21:43

@BB “Paniekaankopen hebben nog nooit het gewenste resultaat gebracht.” Ik vind weening wel in het rijtje paniekaankoop passen (wel een hele goed aankoop btw) en die doet het best prima!

0
GinneR 25 maart 2016 om 22:15

hmm… Als je ziet welke 15/20 renners er met nog 80 kilometer te gaan nog overblijven…. dan hoeft Roompot zich niet te schamen dat zij geen renners van dat kaliber onder contract hebben staan.

0
Marszzz 26 maart 2016 om 09:34

Het is allemaal leerschool en zo is het toch ook bedoeld? Er is bewust voor gekozen een opleidingsploeg op te zetten die het gat in Nederland dicht tussen de Continentale ploegen en de Protour en jongens een kans te geven op een profbestaan. Het siert de ploeg ook wel dat ze Groenewegen hebben laten gaan met een nog lopend contract. Dat past in de filosofie.
Maar Michel Cornelisse had wel gelijk wanneer hij over deze wedstrijd ontevreden is. Ook in het achtervolgende peloton was na de grote schifting op de Taaienberg volgens mij niemand meer te bekennen.
Eind dit jaar lopen bijna contracten af en dan komt het uur van de waarheid voor velen. Sommigen hebben een kans gekregen en hebben die kunnen grijpen (Groenewegen, Asselman, Lammertink,…). Anderen zullen weer een stap terug moeten doen en de kans aan anderen gaan geven.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone