Michal Kwiatkowski verwacht contract te verlengen bij Team Ineos

maandag 22 juni 2020 om 15:42
Michal Kwiatkowski verwacht contract te verlengen bij Team Ineos

foto: Cor Vos (archief)

Michal Kwiatkowski gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn contract verlengen bij Team Ineos. Dat heeft de Poolse coureur verteld tegen Rowery. “Mijn manager gaat daarover. Ik kan alleen maar mijn best doen. Ik wil graag blijven en ik geloof ook dat ik zal blijven”, aldus Kwiatkowski.

“Bij Team Ineos waarderen ze het werk dat ik heb gedaan. Dat wij als renners op dit moment niet koersen, is voor deze ploeg een secundaire zaak”, zegt de Pool, die sinds 2016 bij de Britse miljoenenformatie rijdt. “Voor mij is het belangrijkste dat mensen in mij vertrouwen en tot het einde in mij geloven.”

Tour de France
Het seizoen van Kwiatkowski zal in Italië beginnen met Strade Bianche, Milaan-Turijn en Milaan-San Remo. Daarna trekt hij naar het Critérium du Dauphiné, in voorbereiding op de Tour de France. Kwiat maakte de laatste drie jaar deel uit van de winnende Tourploeg. Of hij een week voor het Grand Départ in Nice ook nog het Pools kampioenschap rijdt, betwijfelt Kwiatkowski.

“Er zitten twee weken tussen het einde van de Dauphiné en het begin van de Tour. Waarschijnlijk moeten we de woensdag voor de start al daar zijn. Daarnaast gaan we na de Dauphiné nog enkele Touretappes verkennen. Die periode ertussen zal dus erg kort zijn en ik denk niet dat ik het kampioenschap daar nog in kan stoppen”, legt hij uit.

Druk klassiekerseizoen
Na de Tour de France heeft Kwiatkowski veel klassiekers op zijn programma staan, te beginnen met het WK in Zwitserland een week na Parijs. Ook de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race gaat hij rijden. Mocht de Nederlandse klassieker niet doorgaan, dan rijdt de Pool dat weekend Gent-Wevelgem. Daarna volgen nog de Scheldeprijs, de Ronde van Vlaanderen, de Driedaagse Brugge-De Panne en Parijs-Roubaix.

“Als ik de Vuelta a España niet rijd, dan is dit alles”, kijkt hij vooruit. “Ik hou echt van de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix wordt een nieuwe, coole ervaring. Het wordt waarschijnlijk de laatste koers van het seizoen, dus er is niets te verliezen.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

bomb ba 22 juni 2020 om 16:43

Jammer dat zo’n wereldtalent eigenlijk bij lange na niet alles uit zijn carriere heeft gehaald. Schitterende coureur, maar teveel verkeerde keuzes gemaakt.

Panache 22 juni 2020 om 17:07

Ken jij één renner die werkelijk alles uit zijn carrière heeft gehaald? Het verlies van de een is de winst van de ander. Dus als je zegt: de Pool had dat en dat ook kunnen winnen, dan streep je de huidige winnaars van die wedstrijden weg. Kan je vervolgens zeggen dat zij niet alles uit hun carrière hebben gehaald…
Kwiatkowski heeft nu al een prachtige erelijst met klassiekers en ronden van een week. Dat wordt gewoon nog aangevuld de komende jaren.

LB108 22 juni 2020 om 17:15

Jurgen VDB en zo zijn er nog wel meerdere

blix 22 juni 2020 om 18:27

Goh ja, hangt ook samen met het type renner dat hij: kan alles meer dan behoorlijk, maar is in niets dé allerbeste.
Dan heeft hij m.i. toch een fantastische erelijst (WK, Amstel, MSR, E3).
Tony Gallopin, een renner die ik een beetje als hetzelfde type zie als Kwiat, moet het met veel minder stellen.

SoloSlim 23 juni 2020 om 10:31

Je hebt dan ook renners die in verhouding tot talent meer uit hun cariere gehaald dan je zou verwachten.. beetje dankzij hun team, geluk, goeie dag,.. Voor de klassiekers denk ik dan aan een Nuyens of een Devolder.

bomb ba 23 juni 2020 om 12:11

@Panache, ik denk dat Greg echt het maximale uit zijn carriere heeft gehaald. Ik denk ook dat iemand als Cancellara, Boonen, Froome zeker hebben gepresteerd naar hun kunnen en tegen het maximale aanzitten.

Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 22:25

Panache

Nibali.

Vincent Lacressonniere 23 juni 2020 om 22:25

Panache

Nibali.

Johnny7 22 juni 2020 om 17:54

Deze man lijkt totaal uit vorm al meer dan een jaar. Pakken wat je pakken kan zou ik zeggen nog deze komende jaren want hij lijkt een beetje voorbij. Is geen superknecht meer en kon niet eens meer tot de laatste berg meekomen vorig jaar.

Murcia 22 juni 2020 om 17:54

Zal toch een beter seizoen moeten hebben dan vorig jaar om zijn jaarsalaris van 2,5 miljoen te behouden lijkt me. Met name zijn optreden in de Tour was teleurstellend.

Baik-Baik 22 juni 2020 om 19:26

Voor 2,5 miljoen zou ik ook bijtekenen.

Cyclinglife 23 juni 2020 om 07:50

Waarom gaat je manager erover waar je je handtekening zet? Daar ben je toch zelf verantwoordelijk voor. Hij komt aanzetten met een aantal opties maar dan kiest de renner toch zelf dacht ik altijd.

boenk 23 juni 2020 om 14:00

“Verrassing! Volgend jaar rijdt je bij Manuala Fundacion!”

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair