Michal Kwiatkowski: “Valverde wil heel graag de rode trui hebben”
foto: Sirotti
maandag 27 augustus 2018 om 20:11

Michal Kwiatkowski: “Valverde wil heel graag de rode trui hebben”

Michał Kwiatkowski kreeg na afloop van de derde Vuelta-rit een nieuwe rode trui uitgereikt. De Sky-renner zag zijn oude ploeg Quick-Step Floors meehelpen bij het opknappen van het vuile werk en zijn voormalige ploeggenoot Elia Viviani de rit winnen. Zelf eindigde hij op de dertiende plaats en bleef hij aan de leiding in het klassement.

“Het was redelijk recht-toe-recht-aan vandaag. Het was fijn om daar vooraan te zitten, weg van alle problemen. Het was een zeer nerveuze aankomst, veel jongens probeerden weg te komen. Ook waren er veel rotondes, bochten en korte kleine beklimmingen”, blikte Kwiatkowski terug.

Valverde controleren
“Het is altijd beter om vooraan te rijden – ook om Alejandro Valverde in de gaten te kunnen houden, want ik weet dat hij heel graag de rode trui wil hebben. Ik probeerde achter hem te blijven rijden en wilde hem geen kans geven op bonificatieseconden.”

De Pool wilde tevens Elia Viviani en Quick-Step Floors feliciteren. “Ze hebben immers de hele dag keihard gewerkt. Ik ben zo blij dat ik de trui nog een dag kan dragen; morgen wordt het moeilijk, we moeten het spel heel slim spelen op de slotklim.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 augustus 2018 20:56
Ben benieuwd of het indekken is dat het 'moeilijk' wordt, of dat hij merkt dat hij toch geen rol zal spelen in gc en morgen er al kan doorzakken. Vooraf hebben ze duidelijk de kaart 'Delacruz' gespeeld bij Sky, hoewel hij in de proloog weinig vorm toonde, was hij er gisteren toch wel heel gedegen bij.
27 augustus 2018 23:16
Vooral in Madrid.
27 augustus 2018 23:33
Goed werk van Sky en Kwiat! Dat ze geheime informatie boven tafel hebben gekregen dat Valverde heel graag de Rode trui wil.

Tactiek van Sky zal hetzelfde zijn als in de Tour. Luxe super knecht in de leidersrol, waarbij de aangestipte kopman vanuit de schaduw zijn vorm kan bepalen. Hopelijk zullen andere ploegen direct aanvallen en deze tactiek elimineren (tenzij ze allebei te sterk zijn)
28 augustus 2018 12:17
Er moet inderdaad ergens een lek zijn, Sjoerd. Wie is de mol?

Reacties zijn gesloten.