Michal Kwiatkowski tevreden met podiumplek in Milaan-San Remo

zaterdag 23 maart 2019 om 18:51
Michal Kwiatkowski tevreden met podiumplek in Milaan-San Remo

Toen Michal Kwiatkowski Milaan-San Remo twee jaar geleden won, eindigde Julian Alaphilippe op de derde plek. Zaterdag waren de rollen omgedraaid. “Alaphilippe was de sterkste naar mijn mening, iedereen zag wat hij op de Poggio deed”, vertelt de Pool na afloop.

“Als je daarna ook nog eens de benen hebt om op deze manier te sprinten, dan is dat erg indrukwekkend”, aldus de coureur van Team Sky over de winnaar. “Voor mij is een podiumplaats een erg goed resultaat, maar als je zo dichtbij de overwinning bent, dan vraag je je toch af wat je beter had kunnen doen.”

“Het is mooi om tussen de beste coureurs ter wereld te finishen. Er waren veel aanvallen deze Milaan-San Remo en ik denk dat het een leuke koers was om naar te kijken. Ik ben gelukkig dat Team Sky mij de mogelijkheid gaf vandaag om het te proberen”, eindigt hij tevreden.

Dit artikel delen:

2 Reacties

hartstikkebedankt 23 maart 2019 om 19:00

Toch wel een klasbak, gewoon weer podium hier terwijl hij pas een aantal dagen geleden aan de startlijst werd toegevoegd. Benieuwd naar zijn heuvelseizoen

Pietspeed 23 maart 2019 om 19:31

Onbegrijpelijk dat Sagan zat te suffen. Zette te laat z’n sprint in en zat mede daardoor ingesloten. Kwam vervolgens te laat opzetten. Alaphilippe was slimmer en mss ook de sterkste. Opmerkelijk overigens dat nagenoeg DQS en Astana zoveel winnen, en QS al zoveel jaar…. Alaphilippe is wel een puncher maar heeft niet bepaald de fysiologie van een sprinter (62 kg en 173cm). Maw, er zouden door de Media wel eens wat openlijker vraagtekens geplaatst morgen worden hoe deze objectieve gegevens cq resultaten behaald worden. Alle andere professionals in de World Tour lijken evenmin bepaald koekenbakkers.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair