Michal Kwiatkowski drie jaar langer bij INEOS Grenadiers

donderdag 3 december 2020 om 14:09
Michal Kwiatkowski drie jaar langer bij INEOS Grenadiers

foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers moet het nog met de buitenwereld delen, maar Michał Kwiatkowski heeft inmiddels laten weten dat hij ook de komende seizoenen zal uitkomen voor de Britse sterrenformatie. De Pool tekent bij tot eind 2023.

Kwiatkowski maakte het nieuws bekend tijdens de belangrijkste sportverkiezing in zijn thuisland Polen. Een contractverlenging van de oud-wereldkampioen liet lang op zich wachten, maar de inmiddels 30-jarige allrounder heeft niet de behoefte om andere oorden op te zoeken. Kwiatkowski koerst al sinds 2016 voor de Britse formatie.

De Pool won dit jaar voor het eerst in zijn carrière een etappe in de Tour de France. Verder werd hij vierde in de Gran Trittico Lombardo, zesde in de Waalse Pijl en de Brabantse Pijl en tiende in Luik-Bastenaken-Luik. Op het WK wielrennen in Imola deed hij een gooi naar de wereldtitel, maar moest hij in de wegrit genoegen nemen met plek vier.

Hart en Ganna 
Gisteren schreef de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport al dat twee andere sterkhouders binnen de ploeg, Girowinnaar Tao Geoghegan Hart en tijdrijder Filippo Ganna, tot eind 2023 hebben bijgetekend. Het is echter nog wachten op een persbericht van INEOS Grenadiers.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Yeez 3 december 2020 om 15:52

Die hebben volgend jaar by far haar sterkste selectie ooit

kelderfan 3 december 2020 om 16:52

Ja, daar zal TJV nog een hele kluif aan krijgen.

Wheely 3 december 2020 om 17:38

Enorme spierballenploeg, maar gaan ze er de Tour mee winnen?

RiccardoRicco 3 december 2020 om 17:18

Dat gerucht op het forum, volgens mij weggeplukt van een vaag gerucht op het CN-forum, dat hij naar Wanty zou gaan.. moet er nog steeds om grinniken. Zijn salaris is 1/3 van het Wanty budget.

Turtlehead 3 december 2020 om 21:26

…. en ondanks alle knechtenwerk 3/1 van hun erelijst.

Hij zal wel gelukkig zijn en die Touretappe is heel mooi, maar man man, zo’n renner kan met dat lullige rijtje uitslagen dit seizoen toch verder niet tevreden zijn?

Murcia 3 december 2020 om 21:35

Kwiat kijkt naar zijn bankrekening en ziet dat het goed is. Miljoenen verdienen als luxe knecht en niet de stress van het kopmanschap. Wat wil een mens nog meer?

PS/Off Topic
Rod Ellingworth stapt nu al weer op bij Bahrein, terug naar de moederschoot?

RiccardoRicco 4 december 2020 om 08:29

Een renner als Kwiat zou natuurlijk kopman moeten zijn en de vrije hand moeten hebben om resultaten te rijden. Maar zoals Murcia al zegt.. een dikke bankrekening vanwege een salaris die hij waarschijnlijk nergens anders gaat krijgen en veel minder druk. Alles wat hij wint is nu een bonus.. in snap hem wel. Maar wel jammer voor het wielrennen zelf.

Groetjesaandevoetjes 4 december 2020 om 09:51

Kwiat vind het prima om te knechten in grote rondes en voor de rest voor eigen succes te gaan. Met een andere bril op zou men hem ook een teamplayer kunnen noemen (zie discussie Van Aert in de Tour). Er zijn weinig andere renners die zo’n divers palmares bij elkaar hebben gereden in de laatste 6 jaar.

Massimo Bataille 4 december 2020 om 10:28

Iedereen zit maar te praten dat het een ‘verloren’ renner is die alleen maar knecht.
Maar buiten de TdF is deze renner gewoon kopman in zijn koersen.
Heeft Sanremo,Strade,E3-prijs, San sebastian, Tirreno en Tour of Pologne gewonnen.
Samen met meerdere ereplaatsen in klassiekers is hij wel altijd mee in de finale.
Is gewoon een uitstekende all-rounder maar nergens de beste in. Was vroeger nog een uitstekende puncher, maar is daar nu een beetje overgestoken. Dan wordt het moeilijk om te winnen

Headlines

Materiaalzone

Populair