Michal Kwiatkowski doet uitstekende zaken in Parijs-Nice

donderdag 14 maart 2019 om 17:40
Michal Kwiatkowski doet uitstekende zaken in Parijs-Nice

foto: Cor Vos

Michal Kwiatkowski werd ook na de individuele tijdrit gehuldigd als leider van Parijs-Nice. Sterker nog: de Pool van Team Sky deed uitstekende zaken in het klassement. De 28-jarige allrounder heeft nu een voorsprong van negentien seconden op zijn Colombiaanse ploeggenoot Egan Bernal. 

Kwiatkowski wist in finishplaats Barbentane naar de derde tijd te rijden, op elf seconden van dagwinnaar Simon Yates. “Uiteraard had ik graag de tijdrit gewonnen”, zo laat Kwiat weten in het flashinterview. “Maar Yates was blijkbaar te sterk. Het voornaamste doel was echter om de trui te behouden en om tijd te pakken op de concurrentie.”

De Pool slaagde uiteindelijk in zijn missie, waardoor hij als leider zal beginnen aan de laatste drie etappes. De renners finishen zaterdag op de top van de Col de Turini. “We hebben een mooie voorsprong in het klassement, maar het kan altijd keren”, is Kwiatkowski op zijn hoede.

Egan Bernal reed een uitstekende tijdrit – foto: Cor Vos

Ploeggenoot Bernal: “Michal is onze leider”
Kwiatkowsi mag dan in de gele leiderstrui rondfietsen, zijn ploeggenoot Egan Bernal staat er ook nog uitstekend voor. De piepjonge Colombiaan is de nieuwe nummer twee, op slechts 19 seconden van de Pool. “Toch is Michal onze leider”, zo is Bernal duidelijk in zijn flashinterview.

“Het is echter wel goed dat we twee troeven hebben om uit te spelen”, is de klimmer van mening, die liet zien ook een uitstekende tijdrit te kunnen rijden. “Ik had eigenlijk verwacht veel meer tijd te verliezen. Ik reed echter een zeer goede tijdrit. Ik hoop deze week nog een etappe te pakken, maar het doel blijft om met Michal de ronde te winnen.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

HennieK 14 maart 2019 om 19:02

Sterk van Kwiat. Ik had wel iets meer verwacht van Wilco, maar er is hopelijk nog voldoende tijd om in vorm te groeien.

Vincent Lacressonniere 14 maart 2019 om 22:20

“Maar Yates was blijkbaar te sterk.”

Heeft ie dat echt zo gezegd of ging er wat lost in translation?

RodyTur10 15 maart 2019 om 00:43

Absoluut een nette tijdrit van Bernal. Als hij dat onderdeel ook gaat beheersen, dan kan hij al snel een grote concurrent worden van Dumoulin. Zeker met zo’n sterke ploeg achter hem.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair