Michael Woods nieuwe bergkoning: “Wout Poels was heel sterk”

zondag 11 juli 2021 om 09:05
Michael Woods nieuwe bergkoning: “Wout Poels was heel sterk”

foto: Cor Vos

Michael Woods moest er een felle strijd met Wout Poels voor uitvechten, maar de Canadees van Israel Start-Up Nation mag vandaag in de bergetappe naar Andorra la Vella wel de hele dag in de bolletjestrui rijden.

De etappe naar Quillan gisteren begon met een levendige strijd om de vlucht van de dag, die ruim tachtig kilometer duurde. Uiteindelijk kwam een kopgroep tot stand met daarbij Woods en Poels. “Vanaf dat moment probeerde ik het spel slim te spelen”, blikte Woods terug. “Ik wilde niet te veel energie verspelen in de strijd met Wout Poels om de bergpunten, maar ik moest wel meer punten pakken dan hij. Dat was moeilijk, want hij was zo sterk.”

De Canadees verzamelde twaalf punten, waarmee hij de nieuwe drager van de bolletjestrui werd. Wel ging het nog bijna mis toen hij in de voorlaatste afdaling ten val kwam. “Het was een fijn gevoel om te weten dat ik de trui had gepakt, maar ik was ook boos op mezelf omdat ik was gevallen. Daar baalde ik echt van. Toch wist ik dat ik een heel goede dag had en ik ben er trots op dat ik in de bolletjestrui mag rijden, vooral op bekende wegen in Andorra.”

Voor Woods gaat daarmee een jongensdroom in vervulling. “Toen ik opgroeide wist ik niets van wielrennen, maar keek ik wel altijd naar de Tour en ik vond de bergtrui de coolste van allemaal. Het is echt een droom die uitkomt om nu die trui te mogen dragen.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

Veloburto 11 juli 2021 om 09:18

Wout rijdt aanvallend, maar totaal niet sterk deze Tour

Angelsp4wn 11 juli 2021 om 09:58

Dat is waar. Denk mede door zijn val in de eerste werk. Misschien dat hij zich steeds beter herstelt en nog beter gaat presteren de komende bergritten.

harryjohan71 11 juli 2021 om 10:32

Je komt alleen regelmatig in een kopgroep als je sterk rijdt. In deze Tour is het echt niet iedereen gegeven om meerdere keren in een kopgroep te zitten.

Gladiool 11 juli 2021 om 10:44

Als je bovenop elke berg gaat sprinten voor de punten kost dat veel energie. Poels rijdt niet bepaald voor etappewinst, maar voor de trui.

dit is mijn achterwiel 11 juli 2021 om 10:44

Precies harry. Lijkt eenvoudig, maar als je niet goed bent, kom je er niet aan te pas bij de aanvallen in deel 1 vd etappe. Je moet slim zijn, maar ook sterker zijn dan de meeste andere aanvallers.

Michelangelo 11 juli 2021 om 11:12

Mooi, het respect van Woods voor de bollentrui. Wat mij betreft samen met de regenboogtrui en de roze trui de mooiste en meest iconische truien in de wielerwereld (waarbij ik met de regenboogtrui en roze trui absoluut geen associatie voel met de hele genderdiscussie).

notriple 11 juli 2021 om 11:35

Daar koopt Wout niets voor.

SprintMaster 11 juli 2021 om 11:55

Zou wel mooi zijn als een aanvaller de bergtrui wint. Is beter dan dat een klassementsman wint door die vreselijke dubbele punten constructie.

Headlines

Materiaalzone

Populair