Michael Woods breekt hand en mist Giro

vrijdag 29 april 2016 om 07:38
Michael Woods breekt hand en mist Giro

Foto: Sirotti

Michael Woods moet de Giro missen. De 29-jarige Canadees brak bij een val in Luik-Bastenaken-Luik zijn hand op drie plaatsen, zo laat zijn ploeg Cannondale weten. Woods zou zijn debuut maken in de Italiaanse wielerkoers, maar is nu genoodzaakt om dit uit te stellen.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar
Woods (twaalfde in de Waalse Pijl) kwam afgelopen zondag op 20 kilometer van het einde ten val. “Het ergste vind ik nog wel dat ik mij erg goed voelde. Ik had het goed gedaan in de Waalse Pijl. Ik was niet geweldig gepositioneerd, maar ik had de benen om een topresultaat te rijden. Misschien niet de overwinning, maar ik kon wel meedoen voor een plek bij de beste vijf”, blikt hij terug.

Hij baalt dat hij nu tijdens de Giro kopman Rigoberto Uran niet bij kan staan. “Rigo heeft een goede kans om te winnen. Ik had daar graag deel van uitgemaakt”, geeft hij aan. “Maar er zijn nog genoeg mogelijkheden dit jaar. Rio is een belangrijk doel voor mij. Ik kijk nog steeds vooruit, dit is zeker geen verloren jaar. Ik zal sterker terugkomen.”

Naast het kwetsuur aan zijn hand kampt Woods na de val ook met een rugblessure. De ernst hiervan is op dit moment nog niet duidelijk.

Dit artikel delen:

4 Reacties

pirazzi 29 april 2016 om 08:08

Ook lekker snel van Cannondale om dit bekend te maken, LBL is al 5 dagen geleden. Ze zullen zoals gebruikelijk ook wel weer als laatste hun Giro selectie bekendmaken.

Sephiroth 29 april 2016 om 08:35

Balen voor hem, is toch een leuke rijder

BlancoProCycling 29 april 2016 om 09:27

Is wat mij betreft een van dé verrassingen van de laatste tijd. Jammer, had hem graag in de Giro mee willen zien doen op wat steile pukkels…

Bazzz 29 april 2016 om 11:40

die gaat door Uran zeker gemist worden in de bergen

Headlines

Materiaalzone

Populair