Michael Vanthourenhout wint tumultueuze Kermiscross
donderdag 16 oktober 2014 om 16:47

Michael Vanthourenhout wint tumultueuze Kermiscross

De Kermiscross in Ardooie is verrassend gewonnen door Michael Vanthourenhout. De Europese kampioen bij de beloften won na een lange solo voor Tom Meeusen en Philipp Walsleben. De wedstrijd verliep voor de organisatoren niet volgens plan, omdat de toppers één voor één werden uitgeschakeld.

Het pechverhaal voor de Ardooise organisatoren begon eigenlijk al een week voor de cross zelf. Men bereikte geen financieel akkoord met Klaas Vantornout, waardoor de streekrenner en titelverdediger tot grote ergernis van zijn fans niet aan het vertrek kon komen. Wél werden Belgisch kampioen Sven Nys en wereldkampioen Zdenek Stybar met fierheid aangekondigd.

Maar wederom liep het mis. Op weg naar Ardooie kreeg Nys plotseling te kampen met misselijkheid. Voor hem zat er niets anders op dan in extremis af te bellen. En toen om 15:45 de wedstrijd op gang werd geschoten, was het ongeluk voor de organisatie nog niet voorbij. In ronde drie ging koploper Stybar plots onderuit in een bocht. De Tsjech kwam in de dranghekken terecht, en scheurde daarbij de ligamenten in zijn schouder.

Belofte Michael Vanthourenhout kwam op die manier opeens aan de kop van de wedstrijd. Het achtervolgingswerk van Tom Meeusen en Philipp Walsleben leverde niet veel op, waardoor Vanthourenhout met een voorsprong van bijna een minuut naar de streep mocht rijden. De Belg en de Duitser klommen wel mee op het podium.

flag-be Kermiscross Ardooie 2014
1. flag-be Michael Vanthourenhout (Sunweb-Napoleon Games)
2. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea Team)
3. flag-de Philipp Walsleben (BKCP-Powerplus)
4. flag-be Joeri Adams (Vastgoedservice-Golden Palace)
5. flag-be Tim Merlier (Sunweb-Napoleon Games)

RIDE Magazine