Michael Vanthourenhout vijfde: “Ik ging over mijn limiet tegen de wind”
foto: Cor Vos
zondag 5 februari 2023 om 17:53

Michael Vanthourenhout vijfde: “Ik ging over mijn limiet tegen de wind”

Michael Vanthourenhout keert met een vijfde plaats huiswaarts van het WK in Hoogerheide. De Belg mocht lang dromen van een medaille, maar moest Lars van der Haar en Eli Iserbyt uiteindelijk laten gaan. “Dat Eli het brons pakt, is ook mooi.”

Achter Wout van Aert en Mathieu van der Poel reden Gerben Kuypers en Vanthourenhout lange tijd als derde en vierde in de wedstrijd. “Dat kwam ik omdat ik niet graag in een groepje zit te drummen. Ik wilde al vroeg voor het brons rijden. Maar misschien hebben we ons wat vergaloppeerd. Door de tegenwind was het moeilijk om voor de achtervolgende groep te blijven.”

“Gerben had net iets te weinig overschot om kopbeurten te doen, daardoor moest ik tegen de wind over mijn limieten gaan. Toen wist ik dat het moeilijk zou worden voor brons”, eindigt hij.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2023 18:50
Gerben stond onlangs nog om 4am op om naar zijn werk te gaan.
Daar laat ik het maar even bij.
5 februari 2023 20:56
Wat een sneue kerel is dit zeg. Zich lange tijd in het wiel van Kuypers zetten om hem dan achter te laten. En zodra die weer probeert aan te sluiten meteen gebaren dat hij moet overnemen.
    6 februari 2023 00:21
    Is denk ik vooral een stuk arrogantie. Belgisch en Europees kampioen Vanthourenhout verwacht dat ploeggenoot Kuypers voor hem zal knechten. Dat Kuypers misschien zelf die derde plek wil bemachtigen, is voor Vanthourenhout onvoorstelbaar.
6 februari 2023 10:52
Ik dacht precies hetzelfde. Wat een slecht verhaal had ie na de finish. Geen reclame voor hemzelf en zijn team. Ook Izerbyt heeft daar m.i. een handje van. Dat in combinatie met hun koersgedrag maakt ze niet aantrekkelijk om voor de supporteren

Reacties zijn gesloten.