Michael Valgren dolgelukkig met WK-brons: “Ik had de benen niet meer”

zondag 26 september 2021 om 18:33
Michael Valgren dolgelukkig met WK-brons: “Ik had de benen niet meer”

foto: Cor Vos

Michael Valgren kan zijn geluk niet op met zijn WK-medaille. De Deense man-in-vorm wist in Leuven derde te worden in het sprintje achter de solerende Julian Alaphilippe. “Ik ging natuurlijk voor de overwinning, maar Alaphilippe was opnieuw next level“, vertelt Valgren bij TV2 Sport.

In het najaarsnummer van RIDE besteden we ruimschoots aandacht aan het komende WK en lees je onder meer interviews met Wout van Aert en Jasper Stuyven. Profiteer nu van onze abonnee-actie en krijg tijdelijk bij het afsluiten van een jaarabonnement ons najaarsnummer gratis. Bestel je RIDE liever los? Bestel dan nu het najaarsnummer van RIDE en krijg het gratis thuisbezorgd.

Ik ben erg blij met de medaille. Ik wist dat we achter Alaphilippe voor het podium reden en dat is gelukt, dus ik ben dolgelukkig”, aldus de Deen. “Natuurlijk zou het mooier zijn geweest om tweede te worden, maar die podiumplaats was cruciaal. Ik was wel verdomd bang voor de sprint van Stuyven, maar gelukkig kon ik hem verslaan. Ik heb wel een beetje medelijden met Jasper, want het was bij hem thuis. En hij is een goede vriend, maar ik ben blij dat ik zelf derde ben geworden.”

Krampen
Valgren was de beste Deen in koers en sloop in de finale mee in een groepje met Dylan van Baarle, Jasper Stuyven en Neilson Powless. Het draaide uit op een sprint met vier, maar dat was niet zijn plan. “Ik wilde eigenlijk helemaal niet sprinten, want ik wist dat Stuyven snel is. Maar ik had niet de benen om het na een aanval af te maken. Ik had uiteindelijk ook veel krampen, want het was een heel zware koers”, legt de winnaar van WK-brons uit.

Even leek Valgren de slag te missen, maar mede door een indrukwekkende kopbeurt van Kasper Asgreen lukte het hem alsnog om de aansluiting te maken met de elitegroep die ging strijden om de overwinning. “Iemand die de Ronde van Vlaanderen heeft gewonnen, wil graag voor mij rijden. Voor iemand die het hele jaar zo goed als niets heeft laten zien”, is Valgren zijn landgenoot dankbaar.

Van Baarle, Valgren, Stuven en Powless – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

8 Reacties

Titaantje 26 september 2021 om 18:50

Blijft toch een bijzondere renner. Zo vaak onzichtbaar, maar op WKs bijna altij wel goed en in sommige eendagswedstrijden ook. En als hij goed is, dan is hij top.

koos1 26 september 2021 om 18:55

Niet verwacht dat hij zo sterk zou zijn vandaag. Een renner die vaak onzichtbaar rijd, maar op WK’s vaak zijn beste vorm laat zien. Was vandaag wel duidelijk de kopman van de Denen en staat mooi op het podium.
Naast Asgreen mag hij ook wel ploegmaat Powless bedanken die duidelijk de sprint voor hem aantrok op het einde.

Anton van Valouwe 26 september 2021 om 19:24

Kun je nagaan hoe sterk v. Baarle was!

notriple 26 september 2021 om 21:03

Jasper is een goede vriend van me. Maar Jasper heeft helemaal geen vrienden.

Kopinkas 26 september 2021 om 21:46

Alvast WVA niet, na vandaag…

Ronellenfitsch 26 september 2021 om 21:32

Bijzonder hoe hij (met dank aan de voorbereiding van Asgreen) als enige nog het sprongetje naar de beslissende groep maakte. Daarvoor was Mezgec gekookt bij zo’n actie, en achter hem bleef Matthews op een gat hangen, maar Valgren nog net mee.

Romāns Vainšteins 26 september 2021 om 21:52

Is een sluw coureur die Valgren, ik zie hem aankomend voorjaar wel weer bij de top verder aanhaken.

Jacco van Stierop 26 september 2021 om 23:42

Toffe bekroning voor zijn rijden van de afgelopen tijd. Hopelijk kan hij de komende seizoenen deze vorm op regelmatige basis etaleren.
Mooie, fijne renner.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair