Michael Storer na tweede etappewinst in Vuelta: “Ik moest aanvallen op de slotklim”

dinsdag 24 augustus 2021 om 17:42
Michael Storer na tweede etappewinst in Vuelta: “Ik moest aanvallen op de slotklim”

foto: Cor Vos

Michael Storer is tot nu toe de revelatie van de Vuelta a España 2021. De Australische klimmer van Team DSM, die volgend jaar voor Groupama-FDJ koerst, boekte op de tiende dag al zijn tweede ritzege. Hij ontsnapte in de finale uit een monstervlucht en soleerde naar de winst in Rincón de la Victoria. “Dit is ongelooflijk”, zegt Storer.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Het was een enorm groot gevecht om mee te zitten in de vlucht van de dag”, vertelt hij. Na twee uur koers schoof Storer dan toch mee in de kopgroep van ruim dertig renners. “Ik was blij dat ik mee was en wist dat het zou aankomen de slotklim. Ik had een goed gevoel en wist wat ik moest doen om te winnen vandaag. Aanvallen.”

Storer besloot daarvoor zijn tegenstanders te testen. “Ik voelde het moment aan, trok ten aanval en hoopte op het beste”, lacht hij. Met ruim een halve minuut voorsprong kwam de DSM-renner over de top. De achtervolgende groep met onder meer Mauri Vansevenant, Odd Christian Eiking en Dylan van Baarle kwam nog tot op twintig seconden, maar daar bleef het bij. “Ik wist de verschillen niet, maar het was wel nipt. Ik moest alles geven in de afdaling, ook al was het droog en daardoor soms glad. Het bleek genoeg om het vol te houden tot op de streep.”

Michael Matthews was de eerste Australiër die in een Vuelta twee etappes wist te winnen. Storer is nu de tweede. “Ik realiseer dat nog niet echt”, vertelt hij. “Ik heb vooraf gedroomd over een ritzege, en nu heb ik er twee na tien dagen… Dat is echt ongelooflijk.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Titaantje 24 augustus 2021 om 21:30

Ben benieuwd hoe het hem bij FDJ zal vergaan. Geen typische FDJ renner, maar dat is logisch want hij ns niet Frans. Buiten de twee klimkopmannen (Pinot en Gaudu) vind ik de andere klimmers daar vaak toch maar erg flets. Die Zwitserse en Franse b-klimmers rijden in de ondersteuning vaak best aardig en finishen rond plek 30, maar als ze het zonder kopman doet zie je ze niet meer en finishen ze rond plek 60.

0
beppe-saronni 25 augustus 2021 om 07:40

Prachtige overwinning van Storer. Toen er renners wegreden voor de klim hebben Thymen en Tusveld de rest van de groep op een 15tal seconden gehouden, waarna Storer het op de steilere gedeeltes van de klim moest en kon afmaken. Prima team prestatie dus met een sublieme winnaar, Storer. Dit maakt veel goed voor DSM. En wat Storer betreft volgend jaar. Die jongen zal nog heel veel ” bergop” laten zien.

0
Anton van Valouwe 25 augustus 2021 om 08:32

Benieuwd hoe het met Arensman gaat. Geen schim van eerdere prestaties, wellicht een tikje door het gedoe met zijn trainingsmaat v. Wilder.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone