Michael Storer: “Deze bergtrui is voor de hele ploeg”

maandag 6 september 2021 om 12:50
Michael Storer: “Deze bergtrui is voor de hele ploeg”

foto: Cor Vos

Michael Storer kan tevreden terugkijken op de Vuelta a España. In zijn laatste grote ronde met Team DSM – de Australiër verkast naar Groupama-FDJ – won hij twee etappes en zette hij het bergklassement achter zijn naam.

“Ik ben echt blij, deze Vuelta werd veel meer dan ik ooit had verwacht”, zei Storer na de laatste etappe via zijn ploeg. “Ik ben heel trots op mijzelf en ook erg trots op de prestaties van het hele team. We hebben ongelooflijk goed samengewerkt om deze trui thuis te brengen. We hebben elkaar echt beter gemaakt, de manier waarop we het samen hebben gedaan is geweldig. Het is echt een zeer goede Vuelta voor ons geweest. Deze trui is voor de hele ploeg. We zijn superblij.”

Voor de 24-jarige Storer was dit alweer zijn vijfde grote ronde in zijn carrière. Drie keer eerder reed hij al de Vuelta, ook kwam hij een maal in actie in de Giro. De Australiër kwam met goede benen aan de start in Burgos, nadat hij eind juli al de Tour de l’Ain had gewonnen. In Spanje won hij dan de etappes naar Balcón de Alicante, nadat hij bij zijn medevluchters Carlos Verona, Pavel Sivakov en Andreas Kron was weggereden, en naar Rincón de la Victoria (na een solo van 19 km).

Zijn aanvalslust leverde hem ook de overwinning in het bergklassement op. Na 21 etappes had hij tachtig punten verzameld, negentien meer dan zijn ploeggenoot Romain Bardet. Hij volgde op de erelijst Guillaume Martin op, die vorig jaar de wit-blauwe bollentrui won.

Dit artikel delen:

8 Reacties

bswinkelss 6 september 2021 om 13:22

Groupama kan nog wel een topper gebruiken inderdaad, goeie aankoop! Hopelijk gaat hij niet meteen proberen om klassementen te rijden

Panache 6 september 2021 om 13:29

Team DSM leek vele etappes echt een plan te hebben, in plaats van op toeval een mannetje in de vlucht krijgen en dan maar zien hoe het loopt. Dit geldt ook voor Education First.
In schril contrast met Team BikeExchange die bijvoorbeeld op het selectieve parcours van etappe 16 geen serieuze poging heeft gedaan om de snelste ‘vlakke’ sprinters te lossen.

Groetjesaandevoetjes 6 september 2021 om 13:54

Inderdaad. En dan heb je ook nog Groupama, die naast de ontsnappingen van Roux en Le Gac niet eens zichtbaar zijn geweest.

Lalsacien 6 september 2021 om 18:36

Ze zijn met Démare regelmatig in beeld geweest maar dat was niet erg succesvol.

ssj 6 september 2021 om 14:09

Trui voor de hele ploeg #cooperation

Zonder gekheid: mooi om te zien hoe DSM gekoerst heeft in de Vuelta. Overigens geldt hetzelfde voor Wanty.

VerstandOpNul 6 september 2021 om 14:40

Bardet zal er superblij mee zijn..

Anton van Valouwe 6 september 2021 om 19:37

Storer was gewoon sterker dan Bardet en stond er beter voor. Menig ploeg zou er voor gekozen hebben om de “vertrekker” niet zijn zijn kans te laten gaan.

beppe-saronni 6 september 2021 om 22:00

Klopt, Bardet had en heeft er geen probleem mee dat Storer de bergtrui won.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair