Michael Schwarzmann verkast van BORA-hansgrohe naar Lotto Soudal

maandag 27 september 2021 om 10:41
Michael Schwarzmann verkast van BORA-hansgrohe naar Lotto Soudal

foto: Cor Vos

Lotto Soudal heeft de komst van Michael Schwarzmann bekendgemaakt. De Duitse renner komt over van BORA-hansgrohe, waarvoor hij al sinds het begin van zijn profcarrière koerst en waar hij een schakel vormt in de sprinttrein. Schwarzmann tekent een tweejarig contract bij het Belgische WorldTeam, waar hij Caleb Ewan moet gaan bijstaan in de sprints.

Na jarenlang voor eerst Team Netapp en later voor Bora-Argon 18 en BORA-hansgrohe te hebben gekoerst, vond Schwarzmann het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Wanneer ik de vraag kreeg om bij het interessante project van Lotto Soudal aan te sluiten, twijfelde ik geen seconde. Ik werkte samen met leidersfiguren als Sagan, Ackermann en Bennett. Volgend jaar wordt dat Caleb Ewan. Mijn ervaring leert me dat toppers een ding gemeen hebben en dat is het verlangen om te winnen. Caleb is een van de snelste sprinters ter wereld en ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaring te delen met hem en het team.”

Volgens de 30-jarige Duitser is zijn profiel te vergelijken met een Zwitsers zakmes. “Enerzijds kan ik van dienst zijn in de leadout. Anderzijds ben ik niet zo zwaar gebouwd als sommige andere leadouts en kan ik dus ook mijn mannetje staan in de heuvelachtige wedstrijden. De ervaring die ik heb opgebouwd, kan ik inzetten om renners te motiveren en om een goede ploegmaat te zijn, dit is meteen ook een van mijn ambities voor de komende twee seizoenen. En als de kans zich aandient, wil ik ook zelf voor een mooi resultaat gaan. Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen.”

Schwarzmann gaat bij Lotto Soudal samenwerken met Caleb Ewan – foto: Cor Vos

Loyale ploegmaat
Volgens manager John Lelangue heeft Lotto Soudal met Schwarzmann een mooie versterking beet. “Enerzijds zal Michael geregeld worden ingepast in de leadout met onder meer Jasper De Buyst, Roger Kluge, Rüdiger Selig, Frederik Frison en Harry Sweeny. Daarnaast heeft Michael ook zelf een sterk eindschot in de benen, wat hem in lastige eendagskoersen en rittenwedstrijden al mooie ereplaatsen opleverde. Het is bovendien een erg loyale ploegmaat met de juiste teamspirit, en verder ook iemand die zijn ervaring kan delen met jonge sprinttalenten als Arnaud De Lie, die volgend jaar de overstap maakt vanuit het Lotto Soudal U23-team.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Sagan=hulk 27 september 2021 om 10:45

Samen met vriendje Selig dus. Benieuwd wat die gasten zullen doen bij Lotto, want Ewan heeft al een trein met Kluge en De Buyst.

0
Xevar 27 september 2021 om 11:30

Tweede sprinttreintje voor de Lie ofzo? Meer kan ik er ook niet van maken.
Erg matige aanwinsten al met al..

0
Wielervolger 27 september 2021 om 11:43

Selig is na Morkov misschien wel de beste lead-out ter wereld, dat vind ik een zeer goede transfer. Deze Schwarzmann snap ik minder goed, dat is een renner zoals dertien in een dozijn.

De Buyst wellicht wat meer voor eigen kans in wedstrijden van lager niveau ipv hetzelfde programma als Ewan te rijden.

0
blix 27 september 2021 om 11:42

Lotto-Soudal heeft het duidelijk nog niet begrepen…

0
Maartensmits 27 september 2021 om 12:01

Exact, your typical uninspiring Soudal-aanwinst…

0
appiett 27 september 2021 om 12:16

Tja gedeeltelijk wel met je eens.
Maar ik denk dat je makkelijker renners aantrekt met het budget van Jumbo, Ineos, UAE of DQS dan dat Soudal kan.
Zij zullen het in een andere categorie moeten zoeken.
Renners met krasje, gokken met talentje en wat b renners.

0
lo squalo dello Stretto 27 september 2021 om 12:50

Ze hebben nu eenmaal niet het grote budget. Met Ewan wel echt een topper; intrinsiek in mijn ogen de snelste man van het peloton. Ik weet niet wat Gilbert zijn contract is maar denk dat dat ook zwaar doorweegt op de begroting. Ze halen dankzij hem natuurlijk wel heel vaak de media maar qua sportieve prestaties is het wat minder. Anderzijds moet je stellen dat Alpecin-Fenix het dan wel een stuk beter doet met wellicht een vergelijkbaar budget? Zelfs Intermarché-Wanty (waarmee iedereen in januari nog mee aan het lachen was) heeft een beter jaar gehad dan Lotto-Soudal. Loopt toch ook het een en ander fout.

0
Vinyakke 27 september 2021 om 13:13

Budget Alpecin is vermoedelijk groter maar mag geen excuus zijn. Ook dat heb je wat in de hand. Dat het seizoen van wanty beter is, ook daar kun je over discussiëren. Je enige grote kopman zien uitvallen voor zijn grootste doel van het jaar kunnen buiten de topploegen weinig anderen opvangen.

0
Dikke Vrouw 27 september 2021 om 11:53

Ooh dacht even goeie move van lotto schachmann…maar nee het gaat om de nikszeggende renner schwarzmann..

0
kelderfan 27 september 2021 om 12:55

Pfingsten is een betere lead-out.

0
Verweggistan 27 september 2021 om 13:19

Caleb en z’n Duitse trein. Pfingsten nog toevoegen is best een goed idee.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone