Michael Rogers test positief en is voorlopig geschorst

woensdag 18 december 2013 om 17:46

Rogers

foto: Sirotti

Michael Rogers is voorlopig geschorst door de UCI. Er zijn sporen van clenbuterol gevonden in het lichaam van de Australische renner. Het verboden middel werd gevonden bij een test tijdens de Japan Cup, die Rogers op zijn naam wist te schrijven.

De 34-jarige renner moet nu verhoord worden door de Australische wielerbond. Hij heeft het recht om een B-staal aan te vragen. Rogers reed dit jaar de Tour de France in dienst van kopman Alberto Contador, die al eens eerder is betrapt op hetzelfde middel.

De drievoudig wereldkampioen tijdrijden is al sinds 2000 actief in het profpeloton en dit was pas zijn eerste jaar bij de ploeg van Bjarne Riis. Zijn enige zege van afgelopen seizoen boekte hij in de Japan Cup, de race waarna hij dus positief is getest.

Jonathan Breyne
Ook bij Jonathan Breyne is clenbuterol in het lichaam aangetroffen. De 22-jarige Belg van Crelan-Euphony testte positief tijdens de Ronde van Taihu Lake. Breyne wist in deze rittenkoers de achtste etappe te winnen. Ook hij is nu voorlopig geschorst.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone