Michael Rogers: “Het wielrennen moet veranderen”
zaterdag 11 oktober 2014 om 15:00

Michael Rogers: “Het wielrennen moet veranderen”

Michael Rogers

foto: Sirotti

Michael Rogers vindt dat de wielersport moet veranderen. De Australiër denkt dat het wielrennen een nieuwe impuls nodig heeft en uit het ‘oude vertrouwde’ moet stappen. Hierin staat hij volledig achter zijn baas Oleg Tinkov, die onder meer voorstelde aan Alberto Contador, Chris Froome, Nairo Quintana en Vincenzo Nibali om alle drie de grote rondes in één jaar te rijden.

“Wielrennen is een erg traditionele sport”, begint de oud-wereldkampioen tijdrijden zijn pleidooi op Velonews. “We zijn allemaal veel van hetzelfde”, aldus Rogers, die zegt veel over het onderwerp nagedacht te hebben.

Eén van de mensen die het wielrennen zou kunnen veranderen, zou dan ook Tinkov zijn. “Ik denk dat Oleg volledig anders is. Hij ziet dingen met een heel ander perspectief dan dat wij helemaal niet gewend zijn. We hebben een frisse stem nodig, zoals Oleg, die het wielrennen uit zijn comfort zone trekt.”

Oleg Tinkov Rogers Saxo Tinkoff

Volgens Rogers komen de ideeën van zijn ploegbaas op het juiste moment. “Ik heb het gevoel dat we de sport moeten veranderen. We moeten vereenvoudigen. Het is tijd om uit onze comfort zone te stappen en open te staan voor mensen met nieuwe energie en een andere aanpak.”

Een voorbeeld van een stap in de goede richting noemt Rogers Le Grand Départ in Engeland afgelopen zomer. “Die dagen in Groot-Brittannië waren echt fantastisch. Daar moeten we nu van gaan profiteren. Ik heb het gevoel dat zoals de wielersport de afgelopen jaren geleid is, de sport niet groter zal worden.”