Michael Rasmussen naar Miche-SilverCross

donderdag 14 januari 2010 om 21:27

Michael Rasmussen rijdt komend jaar voor Team Miche-SilverCross, meldt feltet.dk. De Deense klimgeit maakt bij de kleine San-Marineese ploeg zijn rentree in het peloton nadat hij in 2007 uit de Tour de France werd gehaald door zijn toenmalige werkgever Rabobank, terwijl hij op het punt stond de belangrijkste wielerwedstrijd op zijn naam te schrijven. Rasmussen zal zijn debuut voor Miche maken in de Tour de San Luis, die maandag van start gaat.

“Ik hoopte, dat ik zou terugkeren op het hoogste niveau. Er is echter zoveel hypocrisie in de wielerwereld, dat dat niet mogelijk was”, spuugt Rasmussen zijn gal, “Ik heb een sterk gevoel dat veel ploegen mij wel in het team willen hebben, maar dat ze mij geen contract durven aanbieden vanwege mijn relatie met de Internationale Wielerunie. Die is nog altijd nog niet opgehelderd, ondanks dat ik mijn straf heb uitgezeten.”

Namen als Footon-Servetto, Contentpolis-Ampo, Xacobeo-Galicia, Ceramica-Flaminia, Rock Racing en Scott-Marcondes César kwamen voorbij als mogelijke nieuwe werkgevers voor Rasmussen, maar het werd dus het continentale Team Miche. De Deen gaat echter niet bij de pakken neer zitten: “Ik ben heel blij dat ik weer kan koersen en ik ben er zeker van dat ik een programma zal rijden dat mij mooie mogelijkheden biedt.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair