Michael Matthews na nieuwe zege in Canada: “Ik heb hier geen woorden voor”

maandag 10 september 2018 om 07:58
Michael Matthews na nieuwe zege in Canada: “Ik heb hier geen woorden voor”

Michael Matthews kan weer lachen na twee zeges in Canada - foto: Sirotti

Na de zege vrijdag in de Grand Prix Cycliste de Québec wist Michael Matthews zondag ook de Grand Prix Cycliste de Montréal op zijn naam te schrijven. De 27-jarige Australiër van Sunweb benadrukt na zijn tweede zege op Canadees grondgebied het verrichte werk van zijn ploeggenoten. “Dit was allemaal niet mogelijk geweest als ik niet zo’n sterke ploeg om me heen had, ik kan ze niet genoeg bedanken”, is Matthews lyrisch over zijn team in het persbericht van Sunweb.

Het was voor de Australiër geen gemakkelijk jaar met tegenvallende uitslagen, pech en ziekte. Na zijn ritzege in de BinckBank Tour benadrukte hij dit al, en na zijn zeges in Canada bevestigt hij het opnieuw. “Ik kan het team niet genoeg bedanken voor het in mij blijven geloven gedurende dit zware jaar. En opnieuw waren de jongens vandaag geweldig. Dit was niet mogelijk geweest zonder hun”, aldus een zeer dankbare Matthews.

Ook ploegleider Arthur van Dongen is uitermate tevreden met het verloop van het Canadese tweeluik. “Zoals Michael zelf ook al aangaf was dit echt een overwinning voor het hele team. Iedereen heeft keihard gewerkt om voor de dubbel te gaan hier in Canada, en dat harde werken heeft zich uitbetaald”, aldus de Nederlander. “Twee WorldTour-zeges in drie dagen tijd, ongelooflijk!”

Bekijk hier de hoogtepunten uit de Grand Prix Cycliste de Montréal terug

Dit artikel delen:

3 Reacties

Brummel 10 september 2018 om 09:07

zo zie je maar wat voor teamsport het fietsen is, niet alleen voor de knechten maar ook begeleiding.

Joachim Agostinho 10 september 2018 om 11:46

Een topsprinter is hij al lang niet meer, maar in tegenstelling tot enkele diva’s uit die categorie, is hij wel een echte wielrenner geworden.

Wiggo_O 12 september 2018 om 14:18

Mooi signaal naar de bondscoach !

Headlines

Materiaalzone

Populair