Michael Matthews maakt debuut in Ronde van Vlaanderen

donderdag 13 december 2018 om 11:09

Matthews op de Muur van Geraardsbergen in de Binck Bank Tour - foto: Sirotti

Michael Matthews zal voor het eerst zijn opwachting maken in de Ronde van Vlaanderen. Dat vertelt de coureur van Team Sunweb aan Cyclingnews. “Ik ben heel geïnteresseerd in Vlaanderen komend jaar. Ik heb die nog niet eerder gereden als prof”, zegt Matthews.


“Ik was ooit tweede in de beloftenkoers, dus ik heb er goede herinneringen aan”, geeft de Australische sprinter aan. “Ik heb het parcours al bekeken, wat een grote stap is zodat ik weet wat ik kan verwachten. Maar ik ben heel enthousiast dat ik hem ga rijden. Ik probeerde de Ronde de laatste jaren al te rijden, maar dat was nooit mogelijk in voorbereiding op de Ardennenklassiekers en de Ronde van het Baskenland.”

“De Ardennen hadden altijd prioriteit, maar we hebben gekeken naar mijn kwaliteiten en de ploeg erkent dat ik ook goed kan scoren in de kasseienklassiekers”, legt Matthews uit. Wel zal Bling na de Ronde nog altijd het Waalse drieluik rijden. “Ik heb plezier in de Ardennen, maar de ploeg denkt dat ik beter pas op de kasseien. Ik vertrouw op wat zij zeggen. De ploeg was geweldig voor mij de laatste twee jaar, dus ik heb veel vertrouwen in ze.”

Het wordt een lang voorjaar voor Matthews. Na beide wedstrijden in het openingsweekend rijdt hij Milaan-San Remo en keert hij terug voor de E3 Binck Bank Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix zal hij laten schieten.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Mathieu Moller 13 december 2018 om 11:28

Hij was al een keer 4e in Luik-Bastenaken-Luik, 5e in de Waalse Pijl en 3e en 5e in de Amstel Gold Race. Als Sunweb gelijk heeft en de kasseienklassiekers hem beter liggen dan de heuvelklassiekers, dan gaat hij daar nog een heel mooi palmares kunnen opbouwen.

josi 13 december 2018 om 11:36

Zeker het proberen eens waard voor een renner met zijn kwaliteiten. Ik zie hem wel een aardig eind komen.

KnightBiker 13 december 2018 om 12:16

Ik denk dat het goed is voor hem om De combinatie te maken! De pol is wat opportunistisch, Maar hij maakt zeker kans als hij Met een groepje naar De Streep kan. Amstel gold en Vlaanderen zijn beide goede opties, waar winnen In De Waalse pijl en LBL mij net te hoog gegrepen lijkt…
Wat De Ronde van Vlaanderen betreft is Het nadeel dat er vaak 1 iemand weg rijdt De laatste 13 km, en dat zie Ik hem alla Terpstra nog niet doen.

Mwielerfan 13 december 2018 om 23:35

Hij zal a la nuijens moeten winnen in Vlaanderen en a la gerrans6in in Luik. Of ans.
De Waalse pijl is die 5de plaats z’n beste uitslag die hij er ooit gaat rijden

KennyKlimmen 13 december 2018 om 12:59

In de binck bank deed ie het daar goed.

Arema Pro Cycling Team 13 december 2018 om 13:36

Beide wedstrijden openingsweekend? Volgens mij ook sinds lange tijd, dat Sunweb aan beide wedstrijden mee doet?

peterwinnen 13 december 2018 om 14:10

Onbegrijpelijk dat Subweb meer vertrouwen in Matthews heeft dan in Mike Teunissen ;-)

vlek 13 december 2018 om 14:51

Logisch vervolg op afgelopen seizoen. Ik ben benieuwd of hij voor deze iets bredere piek, ook een bredere basis qua koersdagen nodig gaat hebben of dat hij vast blijft houden aan een seizoenstart in de buurt van 1 maart.

Mwielerfan 13 december 2018 om 23:36

Lastige combinatie openingsweekend en 1 maart beginnen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.