Michael Matthews: “Ik ga er alles aan doen om het geel te behouden”

vrijdag 11 maart 2016 om 17:30
Michael Matthews: “Ik ga er alles aan doen om het geel te behouden”

foto: ASO

Met nog twee dagen te gaan blijft Michael Matthews aan de leiding in Parijs-Nice. De Australiër hield in de rit over de Mont Ventoux stand, al komt etappewinnaar Lutsenko op slechts zes seconden gevaarlijk dichtbij.

Matthews eindigde in Salon-de-Provence als derde. “Het was voor iedereen een zware dag, maar ik voel mij goed”, kijkt hij terug op de site van de organisatie. “Ik denk niet dat er iemand is die zich na de afgelopen drie dagen nog geweldig voelt. Ik had deze rit genoteerd omdat ik hoopte dat we onderweg de sprinters kwijt zouden raken. Toen bleek dat dit niet zou lukken, hebben we de andere teams het werk laten doen.”

Hij hoopt dit weekend het geel te kunnen behouden. “Ik ga niet zeggen dat ik Parijs-Nice kan winnen, maar ik ga er alles aan doen om het geel te behouden. De groene trui heb ik nu al binnen, dus ik kan nu volledig voor het geel gaan.”

Morgen kent Parijs-Nice een bergetappe met aankomst bovenop La Madone d’Utelle. Zondag wordt de etappekoers afgesloten met een lastige heuvelrit naar Nice. Matthews heeft in het algemeen klassement een voorsprong van achttien tellen op Tom Dumoulin. Geraint Thomas volgt op 23 seconden, titelverdediger Richie Porte op iets meer dan een halve minuut.

Dit artikel delen:

33 Reacties

Wim Kruithof 12 maart 2016 om 06:40

pief, paf, poef… zoek dekking.

biazzi 12 maart 2016 om 08:57

Zou lieuwe westra die etappe kunnen winnen zaterdag???

Orakel 12 maart 2016 om 09:26

Ik neem aan dat Matthews wordt gelost op Côte de Levens, waarna hij definitief er af ligt op de Côte de Duranus.
Wordt er mat gekoerst en hangt Matthews er nog aan, aan de voet van de slotklim, dan wordt er echt gepokerd door de klimmers. Ook dan verliest Matthews zijn trui, maar er is ook marge nodig van zeker 10-15 seconden.
Ik blijf bij mijn oude voorspelling dat Matthews vandaag op minimaal 2 minuten gereden wordt.

biazzi 12 maart 2016 om 09:36

@ orakel

Wie denk je voor etappewinst? En wat denk je voor de kansen van lieuwe???

jerteg 12 maart 2016 om 09:56

Als hij P-N wint dan wint hij toch ook meteen de Tour? Hahaha.

Orakel 12 maart 2016 om 11:19

Etappewinst? Dat vind ik heel moeilijk. Contador en Porte lijken mij niet sterk/alert genoeg. Volgens mij azen zij niet op eindwinst (dus etappewinst vandaag).
Westra lijkt mij niet sterk genoeg. Hij staat ook te dicht om te mogen ontsnappen. Top-10 van Westra zou ik heel knap vinden. Winnen lijkt mij uitgesloten.
Wie wint vandaag dan wel? Ik zet mijn geld op een vluchter.
Qua klimmers/AK denk ik dat de 4 sterksten Dumoulin, Gallopin, Thomas en Izagirre zijn. Zij staan allen kort en lijken wel te willen scoren.
Qua vluchters zou ik niet raar opkijken van een Orica man (strategische zet: Yates), Bardet en natuurlijk Rolland.

JohanP 12 maart 2016 om 11:23

Tot nu stelt deze Parijs-Nice niet veel voor. Het wordt daarom tijd voor het echte werk; de bergen. Hoop echter wel dat de volgende editie van deze koers wat meer klimetappes biedt.

Gebruikersnaam 12 maart 2016 om 17:16

De slotklim was 15,5 kilometer te lang voor hem.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair