Michael Matthews: “Ik ben denk ik niet een van de favorieten”

zondag 27 september 2020 om 10:45
Michael Matthews: “Ik ben denk ik niet een van de favorieten”

foto: Cor Vos

De naam van Michael Matthews is niet vaak genoemd in aanloop naar het WK wielrennen in Imola, maar de rappe Australiër is wel degelijk ambitieus. “Maar ik ben denk ik niet een van de favorieten”, zo laat hij weten aan Cyclingnews.

Matthews, die in 2015 (zilver in Richmond) en 2017 (brons in Bergen) al een medaille wist te veroveren op het WK, spreekt van een zwaar parcours. “Het is erg selectief, dat is wel duidelijk. De wegen zijn smal en het blijft lastig. Ik weet niet of het parcours mij ligt. Dat is moeilijk te zeggen. Het is belangrijk om gewoon goede benen te hebben.”

De Australische bondscoach kan met Richie Porte nog een tweede renner uitspelen in de finale. “Richie kan het overnemen als het echt een dag voor de klimmers is en ik geen goede dag heb. De beklimmingen hier zijn steiler en zwaarder dan in Yorkshire (waar de renners een jaar geleden streden om de wereldtitel, red.), ze zijn nu een stuk langer en geschikt voor de pure klimmers.”

“Ik voel niet dat ik de Tour nodig heb om top te zijn op het WK”
Matthews reed na de coronabreak slechts drie wedstrijden met Milaan-San Remo, de Bretagne Classic en Tirreno-Adriatico. “Maar het is niet slecht om wat frisser aan het WK te beginnen. Ik heb me thuis goed kunnen voorbereiden met enkele specifieke trainingen. Ik voel niet dat ik de Tour de France nodig heb om top te zijn op het WK.”

“Ik heb er alles aan gedaan om goed te zijn voor de wegrit. Of ik een van de favorieten ben voor de wereldtitel? Dat denk ik niet. Een minder selectieve wedstrijd is in mijn voordeel. We zullen moeten wachten op de wedstrijd zelf.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Secondant 27 september 2020 om 10:59

Is denk ik de enige die Van Aert kan kloppen mocht het op een sprintje uitlopen.

0
Marik 27 september 2020 om 11:10

Normaal gesproken is Wout een tandje rapper

0
tvm 27 september 2020 om 11:42

@ marik,

Ik denk dat van Aert inderdaad net iets rapper is. Zeker na een zware koers. Al heb ik Matthews ook sterke dingen zien doen, op 2 eerdere wk’s. En onlangs in San Remo reed hem ook het rapst van het peloton.

0
flores 27 september 2020 om 11:12

Het zal geen sprint worden, Van Aert komt alleen over de streep en wordt Wereldkampioen. Edit: Niet doen

0
Harm Zijlstra 27 september 2020 om 11:14

Wel doen, Van Aert !! :-))

0
Scott Sunderland 27 september 2020 om 11:15

Waarschijnlijk te zwaar parcours voor hem. Ik denk niet dat het een sprint wordt van een grotere groep. Maar goed dat hij ervoor gaat. Niets is zeker. En onmogelijk is het niet.

0
Wheely 27 september 2020 om 11:28

Als de top vijf bestaat uit Matthews, Van Aert, Alaphilippe, Ulissi en Van Avermaet dan eet ik mijn fles Alpecin shampoo op en ik zal niet de enige zijn.

0
tvm 27 september 2020 om 11:32

Ik zou het hem gunnen mocht hem wereldkampioen worden.
Dan moet er wel erg rustig gereden worden. Dat gaan de Slovenen en Spanjaarden niet toestaan.

0
Scott Sunderland 27 september 2020 om 11:36

Benieuwd wat een veredelde sprinter als Matthews kan doen op dit parcours. Een Sagan zou kansloos zijn en start terecht niet. Degenkolb bijvoorbeeld start vreemd genoeg wel, maar lijkt hier niets te zoeken te hebben. Matthews is een completere renner. Het koersverloop zal wellicht bepalend zijn. Een Mathieu van der Poel zou dit toch best moeten kunnen. Jammer dat hij ervanaf heeft gezien.

0
Frank V 27 september 2020 om 12:49

Ech wel. Kom op. Vanondermuizertje.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone