Michael Kolář (25) stopt met wielrennen

Michael Kolář (25) stopt met wielrennen

foto: Sirotti

zondag 24 juni 2018 om 17:40

Michael Kolář hangt zijn racefiets aan de haak. De 25-jarige coureur van BORA-hansgrohe maakte dat bekend na afloop van het Slowaaks kampioenschap, waar hij als derde eindigde achter de broers Sagan. Kolar blijft bij de ploeg betrokken binnen de sponsor- en PR-tak.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Kolář geeft in een persbericht op de site van de Duitse formatie aan dat hij zijn sportieve hoogtepunt al bereikt heeft, maar dat dat voor hem zelf niet hoog genoeg is. Na gesprekken met manager Ralph Denk heeft hij besloten te stoppen en door te gaan binnen een andere functie.

“De laatste jaren heb ik hard gewerkt. Bij het ingaan van dit seizoen heb ik alles geprobeerd om zo professioneel mogelijk voorbereid te zijn. Alleen, op een moment verwachtte ik meer van mezelf, maar kwamen de resultaten niet”, legt de Slowaak uit. “Ik voel dat ik nu op mijn beste niveau zit, maar dat is waarschijnlijk niet genoeg om mijn eigen ambities in te lossen. Ik heb gepraat met Ralph en een paar dagen later kwam hij terug met deze nieuwe uitdaging. Ik waardeer zijn houding heel erg en ik denk dat het een grote kans is om iets nieuws te beginnen en eindelijk van het leven te kunnen genieten.”

Het is een grote kans om iets nieuws te beginnen en eindelijk van het leven te kunnen genieten
– Michael Kolář

Kolář heeft geen spijt van zijn laatste jaren. Zijn mooiste herinneringen houdt hij over aan het WK in Doha, toen hij een belangrijke rol vervulde in dienst van Peter Sagan. “Nu is het tijd om afscheid te nemen. Het nationaal kampioenschap was mijn laatste wedstrijd als prof”, sluit hij af. Manager Denk heeft respect voor de beslissing van zijn pupil. “Je moet het karakter hebben om zo’n stap te zetten en helemaal eerlijk tegen jezelf te zijn.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Grobbel 24 juni 2018 om 17:43

25 pas; die reed al sinds zijn 21ste voor WT-ploegen. Misschien te vroeg de overstap gemaakt?

0
arjando.ooms 24 juni 2018 om 17:50

Had volgens mij mooi een touretappe kunnen hebben als Froome niet was gaan sprinten tegen Sagan. Of zit ik abuis?
Edit: was dus Bodnar

0
Tpinotfan 24 juni 2018 om 17:52

Dat was Maciej Bodnar @arjando

0
Scott Sunderland 24 juni 2018 om 20:59

Binnenkort dezelfde mededeling van Leopold König namens deze ploeg ? Heeft al twee jaar nauwelijks gefietst door die knieblessure. En heeft nog een contract voor 2019. Maar lijkt het niet meer te gaan worden.

0
JeDaRe 24 juni 2018 om 22:54

‘Eindelijk van het leven te kunnen genieten’ klinkt best heftig. Hoe is de werkstress/depressie-klachten binnen het peloton? Of is daar weinig over bekend?

0
girardengo 24 juni 2018 om 23:39

Voor wie is topsport gezond?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone