Michael Goolaerts, Vuelta Utrecht, Tour de Yorkshire

Michael Goolaerts, Vuelta Utrecht, Tour de Yorkshire

Voor de Brabantse Pijl werd Michael Goolaerts herdacht door zijn ploeg - foto: Sirotti

Door Nick Doup en Koen Middendorp
dinsdag 24 april 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits meerdere nieuwtjes. Vandaag onder andere over het meningsverschil in de Provincie Utrecht over de Vuelta-start van 2020, Nederlandse toprensters in de Tour de Yorkshire en de begrafenis van Michael Goolaerts.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Michael Goolaerts begraven in Hallaar

Vandaag is Michael Goolaerts begraven. Dat gebeurde in Hallaar, Heist-op-den-Berg, in het bijzijn van familie en vrienden. De gehele ploeg van Veranda’s Willems-Crélan was aanwezig om de op 8 april overleden profwielrenner een laatste eer te bewijzen. Ook Lotto-Soudal-manager Marc Sergeant, Tour de France-voorzitter Christian Prudhomme en Tom Van Damme als voorzitter van de Belgische bond waren erbij. Volgens Sporza werd de kist binnengedragen door ploegmaats en bij het altaar naast Goolaerts’ koersfiets neergezet. Op de kist werd een koerstrui gelegd.


Provincie Utrecht botst over geld voor Vuelta-start 2020

Het is nog allerminst zeker of de Provincie Utrecht een bijdrage gaat leveren aan de mogelijke start van de Vuelta a España in Utrecht. De volledige oppositie van Provinciale Staten verzet zich tegen de komst, meldt RTV Utrecht. Ze vinden het niet 2,1 miljoen euro waard; dat bedrag wil de provincie aan de Ronde van Spanje uitgeven. Gedeputeerde Pim van den Berg bood zijn excuses aan en gaat met de oppositie in debat om hen te overtuigen van de economische voordelen.

Eerder al lieten politieke partijen weten te zijn geschrokken van het bedrag, dat voor de provincie hoger ligt dan tijdens de Tour de France (2015) en de Giro d’Italia (2010). Overigens staat de coalitie van de Provinciale Staten achter de beslissing van de gedeputeerde, nadat GroenLinks, dat haar twijfels had, genoegen nam met de excuses.


Van der Breggen, Blaak en Wild naar Yorkshire

De organisatie van de Tour de Yorkshire is trots dat het de deelname van Anna van der Breggen, Chantal Blaak en Kirsten Wild kan bevestigen. Boels-Dolmans, de werkgever van de regerend olympisch kampioen en wereldkampioen, schrijft op Twitter het volgende: “We reizen dit jaar naar Yorkshire zonder thuisrijdster Lizzie Deignan in de selectie. We komen echter wel met de wereldkampioene! Nog maar negen dagen tot de wedstrijd.” Deignan is een van de bekendste Britse rensters, maar zij is zwanger en ontbreekt daardoor. Katie Archibald (Wiggle High5) en Dani Rowe (WaowDeals) houden nu de Britse eer hoog. Ook de komst van Elisa Longo Borghini, Ellen van Dijk en Chloe Hosking wordt groots aangekondigd.

Update 25 april, 15.25 uur

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat Anna van der Breggen niet naar de Tour de Yorkshire. Dat meldt haar ploeg Boels-Dolmans. Haar ploeggenote Chantal Blaak verschijnt wel aan de start. De andere rensters worden volgende week bekendgemaakt.


Uran verkent Tour-kasseien met Vanmarcke

Voor Rigoberto Urán vormt de Tour de France ook dit jaar het hoofddoel. De 31-jarige Colombiaan eindigde vorig jaar in het spoor van Chris Froome als runner-up, en is dit jaar gebrand om nog beter te doen. Een van de etappes die hij dan moet overleven is de negende naar Roubaix, die zal voeren over 21,7 kilometer aan kasseien.

Om optimaal aan de start te verschijnen van La Grance Boucle, heeft Urán de Noord-Franse keien verkend met ploeggenoot Sep Vanmarcke. De Belg zal in die bewuste negende etappe, naast het helpen van zijn kopman, op zoek gaan naar persoonlijk succes.


Mavi García breekt sleutelbeen na val in Luik-Bastenaken-Luik

De vrouwenafdeling van Movistar moet het een tijdje stellen zonder Mavi García. De 34-jarige Spaanse kwam in Luik-Bastenaken-Luik ten val in de afdaling van de Côte de la Roche-aux-Faucons, waarna ze onmiddellijk werd overgebracht naar het ziekenhuis van Seraing.

Uit medisch onderzoek blijkt dat García haar sleutelbeen heeft gebroken. Hierdoor zal ze vier tot zes weken uit de roulatie zijn, waardoor ze een kruis mag maken over deelname aan de Baskische wedstrijd Emakumeen Bira (19-22 mei). García was de afgelopen weken juist goed op dreef met onder meer een tiende plaats in de Waalse Pijl.

Dit artikel delen:

4 Reacties

sjaspatat 24 april 2018 om 20:11

idd ploegmaats droegen kist michael …. en was ook fiets waarop hij reed in roubaix … parcoursbeschrijving op buis en stof nog veelvuldig aanwezig … from dust to dust … hartverscheurend

0
Mwielerfan 24 april 2018 om 22:34

Vanmarcke rijdt in kassei etappe voor kopman en eigen succes? Iets kritischer schrijven mag wel want het is toch wel duidelijk dat dit vrijwel onmogelijk is. Alleen als je klassementsman nibali heet heb je enige kans, maar ook diens ploegmaats werden destijds verslagen door boom

0
Bettinwel 25 april 2018 om 14:07

Tja, prijskaartje hoger als de Tour (en de Giro) en dan geen enkel inzicht in wat er gaat gebeuren in je eigen stad/provincie. Kan ik inkomen, jammer maar helaas.

0
Bikeage 27 april 2018 om 12:07

Als de SGP een motie indient tegen de Vuelta start, dan ben ik om. Hier heen met die Vuelta start!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone