Mezgec klopt Wippert en Hofland in Veenendaal-Veenendaal Classic

Mezgec klopt Wippert en Hofland in Veenendaal-Veenendaal Classic

foto: Sirotti (archief)

vrijdag 18 augustus 2017 om 17:09

Luka Mezgec heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic gewonnen. De Sloveense kampioen van Orica-Scott versloeg Wouter Wippert en Moreno Hofland in Veenendaal. Lars Boom sprintte ook mee; hij werd vierde. Mezgec volgt met zijn zege Dylan Groenewegen op.

Vroeg in de koers brak het peloton al in twee stukken. Een kopgroep van 37 renners kreeg echter nooit meer dan een minuut voorsprong van het peloton. Uiteindelijk kwamen toch negen renners weg: Sean De Bie, Victor Campenaerts, Dries De Bondt, Amund Grøndahl Jansen, Theo Reinhardt, Lukas Spengler, Rens Tulner, Jason van Dalen and Taco van der Hoorn. Het negental reed een voorsprong van drie minuten bij elkaar.

Continentale renners Reinardt, Van Dalen en Tulner konden het tempo niet volhouden en moesten hun medevluchters laten gaan. Daarachter controleerden de sprintersploegen Cannondale-Drapac (Wouter Wippert) en Orica-Scott (Luka Mezgec). De voorsprong bleef lange tijd schommelen rond de minuut. Zestien kilometer voor het einde probeerde Cannondale-Drapac het peloton op de kant te gooien, maar de andere ploegen hadden geen zin om mee te werken.

Dat was het teken voor Ryan Mullen om ten aanval te trekken. Hij dichtte in no time het gat met de koplopers, waar Mullen, Spengler en De Bondt de langste adem hadden. 4,5 kilometer voor de streep demarreerde Iers kampioen Mullen nog een keer. Enkel Spengler kon hem volgen, maar twee kilometer later werden zij toch gegrepen door het overgebleven deel van het peloton.

Dylan van Baarle en Jos van Emden probeerden het in extremis nog, maar Orica-Scott hield alles knap bij elkaar in dienst van Mezgec. Als eerste ging de Australische trein de laatste rechte lijn in, waarna de Sloveen het teamwork goed afrondde door drie Nederlanders achter zich te houden.

Dit artikel delen:

19 Reacties

ChefSpijker 18 augustus 2017 om 17:12

Boom bleef wel heel makkelijk in de wielen van de drie sprinters. Topvorm. Maar waar kan ie die nu benutten?

Kosmonaut 18 augustus 2017 om 17:13

Als dit niet een World Tour koers wordt, dan weet ik het ook niet meer….

Draak van een koers.

maklukzat 18 augustus 2017 om 17:15

Sterk gereden van Arvid de Kleijn tussen de WT-renners. Zelf de gaten moeten dichten, maar wel top10.

TeamNL 18 augustus 2017 om 17:15

Wippertje zat erg vroeg al met zijn mond open, rare taktiek ook van Cannondale ook. Breng je Wippert met Mullen en van Baarle goed naar de streep dan is de kans groter dat hij wint. Nu komt hij achter de Orica mannen de bocht uit en moet hij nog over Mezgec heen.

Cannondale blijft een visieloze ploeg.

Boom 4e, dit keer niet zo’n uitval als in de BBT.

ChefSpijker 18 augustus 2017 om 17:17

Wippert vertrekt bij Cannondale. Die jongens, als Mullen en Van Baarle, wagen dan liever zelf een poging dan zich volledig op te offeren voor een Wippert die ook amper resultaten boekt.

Sephiroth 18 augustus 2017 om 17:26

Chefspijker: Parijs Tours, Canada, en er was nog een geschikte ronde. Boom kan te slecht klimmen voor de Vuelta. Daarnaast heeft hij blijkbaar trainingen en hoogtestages verzaakt

platteprijs 18 augustus 2017 om 17:33

Een harde wedstrijd voor de renners. Maar voor de tv-kijker een zeer saaie wedstrijd. WT. Nee, maar het parcours is zeker geschikt voor een leuke juniorenwedstrijd.

ChefSpijker 18 augustus 2017 om 17:49

Ah GB dan misschien Sephiroth. Die ronde stelt dit jaar niets voor qua klimwerk en heeft wel een tijdrit van 15 km.

marehoek 18 augustus 2017 om 18:07

Wat een afschuwelijke koers.
En dan het commentaar op omroep Gelderland, die twee konden geen renner
het leek wel ook of ze opgedraaid waren en tijdens de koers afliepen.
En die interviews tussendoor afschuwelijk wat interesseert mij waar een renner
woont en of je hem nog nooit bij de jumbo hebt gezien.
Vreselijk nooit meer.

Rondo 18 augustus 2017 om 18:12

Boom wel weer goed erbij. Tja waar ga je die vorm nu te gelde maken.

Zou Hofland, Greipel niet kunnen vervangen? Hofland had ook geen ploeg vandaag net als Wippert. Beidde zouden verder komen met een ploeg.
Orica heeft wel als ploeg gewonnen.

geinponum 18 augustus 2017 om 18:22

Nils Eekhoff ook nog top 10 volgens mij.
Knap voor een eerstejaarsbelofte!

Scott Sunderland 18 augustus 2017 om 19:09

Weer een tweede plaats voor Wippert…het begint heel sneu te worden. Winnen lukt echt niet meer de laatste twee jaar. Waar oh waar rijdt hij volgend jaar ?? Misschien een kleinere Belgische ploeg. Vérandas Willems-Crelan bijvoorbeeld.

Chasse_patate 18 augustus 2017 om 19:21

@Scott bij TLJ denk. Die hebben patent op dat soort sprinters. Markus, Hofland, Lobato

Secondant 18 augustus 2017 om 19:28

Draak van een koers? Wat een onzin. Dus sprintkoersen zijn altijd saai? Zullen we dan ook MSR, de Scheldeprijs en Hamburg degraderen? Dat het geen selectief parcours is, is duidelijk. Dat kan gewoon niet in die omgevings. Ik vond het op zijn minst vermakelijk. En het commentaar op Eurosport was best te pruimen.

Sephiroth 18 augustus 2017 om 19:37

Chasse patate: Lobato wint nochtans elk jaar wel minimaal 1 koers. De overstap naar een nieuw team zal ook wel ff wennen geweest zijn. Hofland was idd ooit een mooie sub topper die nu gewoon minder is, net zoals Slagter. Markus heb je volledig gelijk mee

Fast Freddy 18 augustus 2017 om 20:03

Boom lijkt getergd. Da’s een begin

Mwielerfan 18 augustus 2017 om 21:33

@marehoek zoals vaak bij nos dus

marehoek 18 augustus 2017 om 21:41

@Mwielerfan. Inderdaad, maar ik heb ook Eurosport gezien, daar waren ook
2 Jokers in beeld , daar kreeg je ook het apezuur van.
Wat moeten we toch allemaal accepteren , en waar we ook nog geld voor
moeten betalen in een abonnement.

platteprijs 19 augustus 2017 om 08:59

@Secondant. Ja, als je zeker weet dat een koers op een sprint uitdraait is het een saaie wedstrijd. Tot de laatste kilometers. Maar dat is mijn mening. MSR vind ik in jouw rijtje een uitzondering. Alhoewel sinds Eurosport de rechten heeft, is de tv-uitzending wel veel minder te pruimen.

Headlines

Materiaalzone

Populair