Merlier geniet na zege in Brugge-De Panne: “Mooi zij aan zij met Groenewegen”

woensdag 23 maart 2022 om 17:31
Merlier geniet na zege in Brugge-De Panne: “Mooi zij aan zij met Groenewegen”

foto: Cor Vos

Tim Merlier heeft kunnen genieten van zijn sprintzege in de Minerva Classic Brugge-De Panne, al was hij een paar minuten na de finish nog altijd niet overtuigd van zijn overwinning. Het verschil met Dylan Groenewegen was heel nipt. “Ik moest echt nog snokken”, lacht Merlier.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Na de Nokere Koers van vorige week was het opnieuw raak voor Merlier op woensdag. “Iedere week koers op woensdag alsjeblieft”, zegt hij met een knipoog in het flashinterview. Merlier zette zijn sprint laat in. “Ik wist niet of Olav Kooij op zijn lijn ging blijven, dus twijfel ik iets te lang. Daarna was het mooi zij aan zij met Dylan. Dacht dat ik hem had, maar hij kwam weer opzetten en dus moest ik nog snokken. Het was blijkbaar net genoeg.”

De finale van het lokale parcours richting De Panne was erg technisch en chaotisch. “Het was niet te beschrijven. Als je daar beelden uit het peloton van laat zien… Ik ben vooral blij dat ik veilig aan de finish ben, en dat ik gewonnen heb is dubbel zo goed”, zegt de kopman van Alpecin-Fenix.

“De gevaarlijke stukken kenden we”, legt hij uit. “Maar een fris peloton is op elke finish gevaarlijk. Het is ook altijd moeilijk met het fietspad, want soms kan je niet anders dan daar op rijden. Dat is weer extra gevaarlijk, want je wil ook zo rap mogelijk weer eraf. Dat is beetje dubbel. Maar ik ben heel blij met deze zege. Het is mijn derde van het seizoen en mijn tweede in de WorldTour. Daar ben ik trots op.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Franco Ballerini 23 maart 2022 om 17:51

Ja, gevaarlijk en chaotisch was het. De renners vlogen alle kanten op: op fietspaden en trottoirs, achter geparkeerde motoren, in het middenrif van seingevers, etc. onderwijl elkaar schouderduwen en kopstoten uitdelend. Wat een gekkenwerk. Kooigevechten lijken wel onschuldig vermaak vergeleken met wielrennen.

Zadelsnuffelaar 23 maart 2022 om 18:00

Je zou bijna denken dat een agressieve vechtersbaas hier wint. Gelukkig eindigden die types op plek 2 en 3.

klootje kriekeljon 23 maart 2022 om 18:02

Op de Zeelaan in de Panne moet je zelfs op het trottoir uitkijken. Vraag me niet waarom, maar het is er soms spekglad.

Franco Ballerini 23 maart 2022 om 18:10

Je ziet het zo voor je: de kleine vierjarige Lotte uit de Panne die met haar fietsje met zijwieltjes naar haar moeder roept: “Mama, ik fiets even naar Julie!” “Is goed kindje, maar wel op de stoep blijven, en op tijd thuis zijn voor het eten!”

AZH 23 maart 2022 om 18:52

@Zadelsnuf:

Groenewegen was super sympathiek na afloop in interviews

Kopinkas 23 maart 2022 om 19:11

Wie zich alvast niet leent voor kooigevechten is… Olav Kooij ;-)
Speelt het heel erg zuiver allemaal, erg goed in positioneren, een aanwinst voor de sprint.
Groenewegen en Bouhanni vandaag ook erg netjes trouwens.
Hoe chaotischer de sprintvoorbereiding, hoe properder de sprint zelf, lijkt het wel.

Laatste nieuws

Materiaalzone