Merijn Zeeman: “Giro-discussie rond Wout van Aert snap ik niet zo goed”

vrijdag 28 oktober 2022 om 10:33
Video

Merijn Zeeman begrijpt niet waarom Wout van Aert gelinkt wordt aan het rijden van de Giro d’Italia in 2023. De Belgische kopman reed de Italiaanse ronde nog nooit en met drie tijdritten zijn er genoeg kansen op ritsucces voor Van Aert. “Maar die discussie snap ik niet zo goed”, zegt de sportief directeur van Jumbo-Visma daarover tegen WielerFlits.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

Zeeman was donderdag bij de parcourspresentatie van de Tour de France. De Franse rittenkoers kondigde aan dat er een tijdrit in het parcours zit van 22 kilometer. Daarentegen heeft de Giro d’Italia drie tijdritten, die bij elkaar goed zijn voor maar liefst 70 kilometer tegen de klok.

“Er komt een verhaal los dat de Giro goed zou zijn, omdat er tijdritten in zitten”, geeft Zeeman aan. “Maar volgens mij heeft hij dit jaar twee andere ritten (in lijn, red.) in de Tour gewonnen en heeft hij helemaal geen tijdrit nodig om een rit te winnen. Zijn grote doel is het voorjaar. En wat daarna nog komt, gaan we bespreken. We zijn vooral bezig om voor hem een goed plan te maken zodat hij de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix kan winnen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

105 Reacties

Wheely 28 oktober 2022 om 10:45

Voorjaar Giro is gewoon een ruk combinatie. Ze hebben genoeg mannen die ze op kunnen stellen in de Giro die geen hoofddoelen hebben in het voorjaar. Lijkt me een totale non-discussie inderdaad.

4
Romāns Vainšteins 28 oktober 2022 om 10:36

Helemaal eens met Zeeman. Vanzelfrollende onzinpiste is het.

2
Grote Plateau 28 oktober 2022 om 12:42

8 sep 2022: "Wout van Aert kan zich in de toekomst een seizoen voorstellen waarin hij de Tour de France eens een jaar overslaat."

3
Gr.R. 28 oktober 2022 om 15:45

Een seizoen, niet (expliciet) komend seizoen.

0
Fenno de Groot 28 oktober 2022 om 17:05

@Grote Plateau. De tour overslaan betekent niet meteen de giro rijden he.

0
Grote Plateau 28 oktober 2022 om 18:15

weet ik toch :p

ik geef maar aan

0
KnightBiker 28 oktober 2022 om 22:28

Hij heeft ook aangegeven wel nieuwe doelen te willen en niet altijd hetzelfde traject te willen doen. De speculatie is niet vreemd, en een ronde lang doen wat je wilt zonder om kopmannen te bekommeren zou toch ook wel eens fijn kunnen zijn.
(niet zeggende dat nieuwe doelen stellen ook binnen de tour de france zou kunnen: een klassement?)

0
Lowieke 29 oktober 2022 om 08:49

Aangezien Wout zelf heeft aangegeven eens een ander seizoen te willen ipv meer van hetzelfde, is de Giro piste niet vreemd.
De combinatie voorjaar – giro is wel lastig.

0
blix 28 oktober 2022 om 11:32

Non-discussie dit. Uiteindelijk zal Wout weer hetzelfde doen zoals de voorbije jaren: voorjaar-Dauphiné-Tour.

2
Wieler-Joke 28 oktober 2022 om 12:21

Inderdaad is sowieso het plan.

1
Panamaman29 28 oktober 2022 om 12:34

Wat Zeeman volgensmij probeert te zeggen is dat het aantal tijdritkilometers uberhaupt niet uitmaakt voor het wel of niet gaan naar de giro of tour door Wout. Het zal eerder de vraga zijn tussen hoe grag d eploeg hem in de tour wilt vergeleken met hoe goed zijn voorbereiding op het wk dan is. Verder hoeft het echt niet per se zo te zijn dat de klassiekers combinerne met de giro niet kan. Het ligt er namelijk ook aan hoe je de klassiekerperiode voorbereidt. En natuurlijk hoeft een wout die de Giro rijdt ook niet 100% in vorm te zijn om etappes te winnen/ nuttig te zijn voor het team. Die 100% is enkel nodig als ie voor een klassement gaat.

2
josi 28 oktober 2022 om 11:06

De combinatie van de Giro met een druk voorjaar is moeilijk te maken en zowel voor de ploeg als sponsors is Van Aert in de Tour van veel grotere waarde. Het lijkt me daarom inderdaad een beetje een non-discussie.

1
Drossard Kudus 28 oktober 2022 om 11:57

Die combinatie is denk ik niet meer van deze tijd inderdaad. Heel misschien dat een kasseienspecialist zich na Roubaix opnieuw op kan laden, maar dat is al een krappe opgave. Wout komt daarbij ook in het Ardennendrieluik goed voor de dag. Simpelweg niet realistisch met zijn focus om er ook een Giro aan te plakken.

0
YogiBear 28 oktober 2022 om 13:27

Het zou wellicht kunnen, maar is niet ideaal. Dan wordt een hoofdprogramma iets als: 24/03 – 09/04 Belgische koersen + Parijs Roubaix, 06/05 – 08/05 Giro, 05/08 – 11/08 WK wielrennen. Aangevuld met evt wat andere wedstrijden in voorbereiding op.

0
Shinzawai 28 oktober 2022 om 19:14

Van Aert rijdt dus gewoon het voorjaar en daarna de Tour. Volkomen logisch, zowel voor hemzelf als voor de ploeg. Op halve kracht een Giro rijden na een zwaar voorjaar is in geen geval een ideaal scenario en het voorjaar maar op halve kracht rijden om mogelijk een paar Giro-etappes te winnen lijkt me ook een onzinnig plan.

1
tramontana 29 oktober 2022 om 04:40

Merijn zegt dus dat hij met Roglic en een jumbo-b-treintje naar de Giro trekt. Voor de rest blijft alles bij het oude. Stel dat Primoz net naast het roze grijpt, kan hij nog altijd zijn kans gaan in de Vuelta. Strak plan.

1
Lowieke 29 oktober 2022 om 09:09

Wout gaat gewoon voorjaar – Tour doen. Ook al heeft hij zelf aangegeven eens iets anders te willen. De ploeg heeft hem nodig.
Ook de combinatie voorjaar – Giro is niet ideaal.

Wielrennen is dan wel een ploegsport, na je carrière tellen alleen je eigen overwinningen. Niet dat je deel was van de ploeg die de tour won, die staat niet op je erelijst.

1
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 10:48

Tja precies dus. Waarom zou Van Aert de Giro gaan rijden? Alles op de voorjaarsklassiekers en daarna het WK. Ik zie niet in hoe je de Giro daar tussen prangt.

Tour kan eventueel wel, maar dan met 1 oog op het WK vlak na de Tour. D.w.z. in vlakke ritten met Vingegaard en Roglic in je wiel geplakt en aan het eind proberen meesprinten. Dat wil niet zeggen: je helemaal binnenstebuiten keren bergop, daarvoor heeft de ploeg andere renners (klimmers). Dan met de conditie van de Tour en wat meer frisheid naar het WK.

Maar ja, met de klasse van Wout komt het er in de praktijk vaak op neer dat hij het is die ook bergop er nog bij zit op de belangrijke momenten, dus de ploeg ziet hem liefst wél keer op keer vol aan de bak natuurlijk als modelploegmaat.

Een keer de Tour overslaan kan ook, en je volledig op het WK richten. Blijft wel een feit dat eendagskoersen veel onzekerder zijn, en hij net als in '21 en '22 met de Tour zijn seizoen kan doen slagen. Met het parcours dat wordt voorgeschoteld moeten ritzeges en misschien opnieuw het groen haalbaar zijn. En dan heb je op het grootste podium van de wielersport toch weer geschitterd.

Begrijp dat er weinig nieuws meer te scoren valt in de Tour voor Wout. Groen binnengehaald, geel met de ploeg en de meest uiteenlopende etappes gewonnen. Maar waarom niet de Tour gebruiken met oog op het WK (een standje minder dus)?

Als dat niet past binnen de ploeg, volledig voorbereiden op het WK met wat kleinere koersen, en daarna misschien eens de Vuelta proberen. Voor de Giro zie ik geen ruimte. Tenzij je in dezelfde val wil stappen als VDP dit jaar.

0
bartp25 28 oktober 2022 om 11:39

De tour overslaan met oog op het WK vind ik een beetje overdreven, daar zit zoveel tijd tussen om te herstellen.
Daarnaast als je na het voorjaar wat uiteraard zijn grootste doel is, alles gooit op 1 doel namelijk het WK is vragen om problemen. Als je dan niet uit de verf komt, valt vlak voor het wk noem het maar allemaal op heb je bijna een compleet seizoen naar de vaantjes geholpen.
Totdat Wout de zijn persoonlijke grote vissen in het voorjaar heeft binnen gehengeld, Rvv en PR ( en het is nog maar de vraag of hij ze ooit gaat winnen al hoop ik van wel), zal hij de Giro niet doen.
Van Aert heeft altijd aangegeven een zo breed mogelijk palmares te willen opbouwen, dus mocht hij in het voorjaar alles gewonnen hebben wat er te winnen valt (en hij is aardig op weg) zie ik hem zeker een jaar richting de Giro trekken.

1
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 11:45

Idealiter rijdt hij de Tour, maar minder als superhelper en met af en toe wat sneller te laten lopen. Niet evident natuurlijk in een team dat mikt op eindwinst, daar is elk mannetje broodnodig. Zeker Van Aert, die toch mee het verschil heeft gemaakt dit jaar. Als dat dus niet kan voor Jumbo-Visma, kan je de Tour eens skippen. Maar inderdaad met het risico dat je ook naast de grote eendagszeges grijpt en uiteindelijk een minder seizoen hebt.

Als hij de Tour rijdt zoals dit jaar, is er volgens mij geen sprake van topvorm op het WK in augustus.

0
bartp25 28 oktober 2022 om 11:54

Van Aert was zeker in hoogvorm richting het WK, er was er echter 1 veel beter dan de rest en die zat ook nog eens bij hem in het team. Dat kan gebeuren.

1
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 11:56

Dit jaar wel ja, volgend jaar valt het WK veel vroeger. Zoals gezegd: uitgewrongen uit de Tour komen, en 2 weken later top zijn op het WK zie ik niet gebeuren.

-1
De Ezel van Eindhoven 28 oktober 2022 om 13:32

Behalve dat de wereldkampioen van dit gaat ook “uitgewrongen” uit de Vuelta kwam. Dus Tour – wk combo kan prima

1
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 13:42

Wat Evenepoel heeft laten zien, was inderdaad uitzonderlijk. Hele najaar op topniveau, van San Sebastian t.e.m. het WK. Toch zie ik dat persoonlijk niet als mogelijk voor Van Aert in de zomerperiode.

Crosswinter incl. WK, lang voorjaar, Tour 3 weken vol en dan nog top op het WK? Ik acht het niet mogelijk.

Misschien kan het wel, en de snelle Van Aert kan misschien ook winnen in Glasgow op 95% van zijn mogelijkheden, maar een ideale planning vind ik het niet.

Tour rijden, ja. Maar dan wel zijn dagen uitpikken en zorgen dat hij er frisser uit komt dan afgelopen seizoen. In 2020 is dat bv. gelukt, maar dat was toch nog iets meer gedoseerd dan zijn monster-Tour van dit jaar.

0
Lowieke 29 oktober 2022 om 08:56

Plugge heeft al gezegd dat het wk voor de ploeg niet belangrijk is (interview op hln). Begrijpelijk ook, dan rijdt Wout niet voor Jumbo.
Dit jaar mocht Wout zich volledig voorbereiden op het wk. Mechanicien, soigneur, kok van de ploeg mee naar australië. En dan wint er een landgenoot en zit Wout gevangen.

Zou dom zijn zijn jaar volledig op het wk af te stemmen als hij dan opnieuw niet mag rijden, heeft hij niets.

1
Koersmaniak 28 oktober 2022 om 10:54

Vreemd om te reageren met: “ik begrijp niet waar deze discussie vandaan komt”.
Zeeman is zelf diegene die verkondigde dat het niet zeker is dat Jonas de Tourwinst verdedigt en zegt nu ook: het parcours van de Giro is ook mooi. Dus dan start je dat soort discussies over je renners.
Van Aert in de Giro wordt geopperd door journalisten omdat Wout een complete erelijst belangrijker vindt dan 5keer groen winnen. Niet louter en alleen om de tijdritten.

0
Limal 28 oktober 2022 om 11:03

In zijn antwoorden op de vragen over Van Aert en Vingegaard liet Zeeman vooral zien dat hij graag een beetje tegendraads doet. Waarschijnlijk geleerd van zijn goede vriend PatLef :-)

Dat gezegd zijnde: Wout en Jonas gaan natuurlijk gewoon naar de Tour. Voor mezelf was de vraag eerder of Roglic eens in de (voor hem perfecte) Giro zou starten. Nu het parcours van de Tour de potentie tot chaos belooft zie ik ook dat niet meer gebeuren.

3
meqadon 28 oktober 2022 om 12:47

Die gaat volgens mij volgende zomer pieken naar het wk en dan de vuelta nog rijden als extra

0
Angelo Pauwels 28 oktober 2022 om 12:47

Wout wil Wereldkampioen worden volgend jaar, ze mogen hem naar de Tour sturen maar hij zal zich niet binnenstebuiten keren zoals hij dit jaar gedaan heeft.

0
Panamaman29 28 oktober 2022 om 16:21

. WvA heeft op 5 etappes tot het einde heel diep hoeven gaan (etappe 4 (winst na een solo), 5 (jonas terugbrengen na dat fietsgedoe op de kasseien), 6 (die lange vlucht), 18 en 20 (tijdritwinst). Verder heeft ie in de etappe naar mende en alpe d huez heel lang diep moeten gaan om jonas te helpen tot de absolute finale wanneer ie het kon laten lopen. Dan blijven nog de etappe naar de Grannon (diep gaan op de galibier, maar daarna heeft ie niet heel hard hoeven rijden, Peyragudes (er zo lang mogelijk aanhangen, maar daarna bij het lossen op de een na laatste klim en rustig uitrijden) over wanneer ie voor Jonas op een moment diep heeft hoeven gaan. Daarnaast heeft ie een halve etappe in de vlucht gereden om vervolgens naar de 2de plaats te sprinten. Dat zijn in mijn ogen dus omgerekend zon 8,5 etappes waarin wout dieper heeft moeten gaan dan een groot deel van het peleton. Voor 1,5 etappes was dat eigenlijk verspilling want hij zat in een kansloze vlucht waarin ie heel hard werkte, en ook nog 2 etappezeges. Hij heeft dus op 5 dagen echt hard aan de bak gemoeten voor Jonas. 60% van de tijd dat hij diep moest gaan is dat dus voor Jonas geweest en zo’n 17,5% van de tijd dat hij voor zichzelf diep ging was het nutteloos (daar kon hij dus energie besparen).

Ik weet zelf trouwens ook wel dat deze berekening bij lange na niet volledig accuraat zijn en dat het parcours, en dus waar WvA mogelijk diep moet gaan, komend jaar ook anders is dan dit jaar en dat voor 17,5% van de tijd minder mega diep hoeven gaan ook nog steeds voor vermoeidheid zorgt want het blijft de tour, maar dit was meer om een beeld te geven. Of die 17,5% minder lang diep hoeven gaan genoeg is om fris aan de start van het wk te verschijnen weet ik ook niet.

1
Lowieke 29 oktober 2022 om 08:59

Hij wilt wereldkampioen worden. Maar is niet simpel voor hem in Belgische ploeg. Hij is steeds plan B. Remco valt aan, halen ze hem terug mag Wout sprinten. Halen ze Remco niet terug, zijn Wout zijn opofferingen voor niets.
Daarvoor moet hij de tour niet opgeven, kans is groot dat je eindigt met niets dan.

Ik snap wel dat Wout eens iets anders wilt dan het tourcircus.

1
Mystery Rider 28 oktober 2022 om 12:48

Non discussie zoals velen hierboven vermelden – Wout wordt betaald om te schitteren in het voorjaar en in de TDF.

Het WK mag hij naar eigen zin voorbereiden om deze ooit op zijn palmares te schrijven en cyclocross in enkel en alleen maar op zijn bankrekening te spekken met startgeld (en met zijn huidige salaris is dat nu al peanuts).

Hij zal na het behalen van zijn grote doelen heus wel deelnemen aan Giro en Vuelta om ook daar ritten te winnen…maar hij is voorlopig onmisbaar in de TDF en moet echt eerst wel een keer RVV en PR winnen!

0
EricV 28 oktober 2022 om 17:55

Wout zou elk monument wel even winnen. Valt tot nu toe vies tegen

0
De Zeboe van de Zoncolan 28 oktober 2022 om 18:44

Ik geloof niet dat hij dat zelf ooit gezegd heeft.

Verder heeft hij in 4 van de 5 monumenten minimaal de 3e plaats behaald (de andere heeft hij nooit gereden), dus stellen dat winnen binnen zijn capaciteiten valt lijkt mij niet overdreven.

3
meqadon 28 oktober 2022 om 20:10

Net zoals vdp verschillende malen wk op de weg ging winnen. Wat een ontgoocheling.
Revket en pogi zwaaien de plak. De anderen komen nog niet tot aan hun enkels.

0
Gebruikersnaam 28 oktober 2022 om 13:04

Van Aert blijft één van de weinige toppers wiens seizoen niet volledig in functie staat van zijn eigen resultaten/planning. Hij kiest daar zelf voor en hij zal wel weten waarom, maar het blijft een nadeel dat hij minder vrijheid heeft dan de meeste van zijn rechtstreekse concurrenten.

Zeeman zal nu ongetwijfeld wel roepen “voorjaar, voorjaar, voorjaar” bij Van Aert, maar daar staat tussen haakjes “zolang het de Tour-vorm niet hypothekeert” achter, want als dat op één of andere manier zou gebeuren, dan kan hij zijn voorjaar natuurlijk meteen vergeten.

-1
Angelo Pauwels 28 oktober 2022 om 13:17

Eigenlijk is Wout zijn beste jaren aan het weggooien in dienst van en proberen ze hem te paaien met kruimels. Nuja als hij daar content mee is so be it.

-1
YogiBear 28 oktober 2022 om 13:31

@Gebruikersnaam @Angelo voor jullie exact hetzelfde antwoord; Jullie reageren zoals een groot deel van de Belgen. Iets waarvan Van Aert al keer op keer in meerdere interviews heeft aangegeven dat het niet zo ligt en dat hij zich prettig voelt met de combinatie van kopman en ondersteuning bij Jumbo Visma. Dat de meeste Belgen en Van Aert fans dat maart niet wil zien, maakt ze wat mij betreft horend doof en ziende blind.

4
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 13:45

Dat de rijkelijk betaalde Van Aert het wel prima vindt allemaal, betekent natuurlijk niet dat het niet kritisch bekeken mag worden.

Uiteindelijk is het ook een kritische benadering door ‘de Belgen’ van de renner Wout van Aert en niet enkel van zijn ploeg Jumbo-Visma, want hij stemt in ieder geval in met de gemaakte keuzes.

2
ghostwriter 28 oktober 2022 om 14:15

@Mooie Sjors
Van Aert vind het niet “prima”, hij WIL het zelf! Hij wil belangrijk zijn voor zijn ploeg zowel door zelf te winnen als door zijn ploeggenoten te helpen. In tegenstelling tot jullie ziet Van Aert het wielrennen wel echt als teamsport.

1
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 14:19

Ja maar dan nog kan het toch dat anderen vinden dat er meer uit zijn carrière te halen valt? Net zoals VDP kritisch bekeken wordt als hij allerlei disciplines door elkaar gooit? Kan ook best dat hij dat zelf het leukste vindt (en dan moet hij dat vooral doen), maar daarvan mogen we toch ook zeggen dat hij met duidelijkere focus op de grote doelen op de weg een grotere carrière kan maken?

1
Beer 28 oktober 2022 om 14:28

En 'we' mogen ook vinden dat Jumbo zich daar wat 'fairder' in mag opstellen. Van Aert heeft het mee mogelijk gemaakt dat ze hun grote doel hebben kunnen waarmaken door Pogacar mee in bedwang te houden en links en rechts een slag uit te delen. Zo'n man geef je toch verder waar hij aanspraak op kan maken? Ik vind het trouwens prachtig hoe Jumbo de voorbije jaren is geëvolueerd en van Aert gaandeweg een betere ondersteuning en meer vrijheid heeft gegeven. Nu is het tijd voor de volgende stap.

-5
YogiBear 28 oktober 2022 om 14:45

@Beer Ik zie dan ook dat ze vorig jaar fors hebben geïnvesteerd in de ploeg voor het Vlaamse werk en dat dit jaar, met Van Baarle, nog een keer dunnetjes doen. Jammergenoeg kwam dat er vorig jaar door de Corona bij Van Aert nog niet helemaal uit, maar ze waren daarvoor zeker goed onderweg om Van Aert danwel in RVV danwel in PR een kans te geven om te winnen. Als je, zoals Zeeman duidelijk aangeeft, de focus dit jaar op RVV en PR legt voor Van Aert en een team daar naartoe stuurt met: Van Aert, Laporte, Van Baarle, Van Hooydonck, Benoot, Van Dijke en Roosen doe je volgens mij als ploeg het maximale om de kansen van Van Aert zo groot mogelijk te maken.

2
Beer 28 oktober 2022 om 14:51

Van Baarle zie ik niet als een man voor van Aert. Wel als teveel van het goede. Een man die gehaald is om het gejoel om meer oranje bij Jumbo te doen verstommen. Eentje die komt om zelf te winnen. Kan vast samengaan met van Aert, maar echt nodig was het puur sportief niet meer. De kern met van Aert-Laporte-Benoot-Van Hooydonck staat er wel.

Zoals je het beschrijft eindigt van Aert zijn seizoen na Roubaix. Niet dus. Het is geen Vanmaercke of Naesen. Van Aert heeft doelen het hele seizoen door en verdient het om overal zijn kansen te maximaliseren.

-5
Gr.R. 28 oktober 2022 om 15:50

Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 13:45

Nee, want dat bepaalt Van Aert, in overleg met de ploegleiding, zelf. Daar hebben jij, ik en de rest van WF niets over te zeggen.

0
Gr.R. 28 oktober 2022 om 15:51

Beer 28 oktober 2022 om 14:28

En die volgende stap is? Volgens jou?

0
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 16:07
Quote:
Nee, want dat bepaalt Van Aert, in overleg met de ploegleiding, zelf. Daar hebben jij, ik en de rest van WF niets over te zeggen.

Wij dreigen dan ook niet van een Jumbo in brand te gaan steken als Van Aert een ander programma of een andere rol krijgt. ;) Tuurlijk bepalen wij hier niks, net zo min Evenepoel een poll 'Welke grote ronde moet hij rijden?' als leidraad gebruikt om zijn keuze te maken of VDP zijn programma door Wielerflitsers wordt bepaald.

Uiterst merkwaardig commentaar, 'Da gade gij nie bepalen!' :D Ik wist niet dat dat het doel was van een wielerforum? ;)

https://giphy.com/gifs/jan-jambon-da-gade-gij-nie-bepalen-XGaQIKRHIxk0OFlBW4

0
Gr.R. 28 oktober 2022 om 16:16

Van Aert kiest, samen met zijn ploeg de doelen en levert vervolgens waar voor zijn geld. Op het hoogste niveau. Waarom zou je dan kritisch zijn?

0
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 16:23

Ach ach kritisch valt wel mee. Beetje kritische blik mag best op een wielerforum, het mag toch iets meer zijn dan ‘Poeh wat is ie goed he!’

Ik zie hier vooral een discussie met best veel respect voor Wout. Je mag hier toch discussiëren over hoe hij het volgend jaar best aanpakt? Ik zie niet in waarom dat bij Van Aert niet zou mogen en bij andere renners wel?

-1
Romāns Vainšteins 28 oktober 2022 om 16:54

Ik denk dat van Aert er het meest genoegen in zal hebben om ditmaal Roglic naar het geel te helpen: dan is in ieder geval glashelder wat de overeenkomst is.

Een dergelijke rol staat andere doelen niet in de weg: en passant pakt hij toch nog wel 1/2 etappes aldaar, in het voorjaar kan hij zich helemaal het schompus rijden en dat rond het WK is sowieso een loterij zo kort op de tour en met een ’teamgenoot’ zoals REVKET. Dat moet je echt als bonus zien, niet als hoofddoel.

Het enige wat niet moet is zich in de rondes tot aan de tour binnestebuiten vouwen voor Vingy&Rogly

0
Gebruikersnaam 28 oktober 2022 om 17:17

@Yogibear

Mijn welgemeende excuses dat ik iets jammer vond. Bij deze ook mijn verontschuldigingen aan iedereen die er aanstoot aan nam toen ik het jammer vond dat Kwiatkowski zijn eigen palmares opofferde.

Ik hoop dat ik de veilige, knusse Jumbo-circlejerk niet te veel heb verstoord.

1
Marlin 28 oktober 2022 om 19:27

Yogi Bear
Je plaat blijft hangen. Je draagt helemaal geen argumenten aan. Neen, wij baseren ons op staalharde feiten. Wat we de voorbije jaren in onder meer het voorjaar en de Tour gezien hebben. Als Belg durf ik te stellen dat “mijn landgenoot” Van Aert niet een van de slimsten is. Dat uit zich ook soms in zijn tactische keuzes. Het feit dat hij, hoewel hij zelf kan vaststellen dat zijn palmares bijlange niet evenredig is aan zijn talent, toch gelukkig is bij Jumbo, zegt eigenlijk alles. Hij is er al 28, nog steeds met een veel te beperkt palmares. Met zijn “verkwistende manier” van fietsen zie ik hem over een paar jaren over zijn top heen zijn. Zoals Sagan al op de leeftijd van 28/29. Met dat verschil dat het palmares van Sagan op 28 er veel beter uitzag. Ik zie Van Aert, halverwege de dertig, ook niet meer sporadisch schitteren en grote overwinningen binnenhalen zoals een Gilbert of Valverde.
Het ironische is dat de twee beste allrounders van de laatste jaren, een Belg en een Nederlander, beiden grote fouten gemaakt hebben en nog steeds maken in hun keuzes. In tegenstelling tot de meeste Belgen die wel de fouten van Van Aert inzien, hebben veel Nederlanders tot vrij recent ontkend dat VDP fouten maakte in zijn keuzes om het veldrijden tijdens de winter en afwisselend het wegwielrennen en het mountainbiken tijdens voorjaar en zomer, met elkaar te combineren. Met fysieke en mentale overbelasting, en dus kwetsuren, mentale dipjes, opgaves en ongecontroleerde woede-aanvallen tot gevolg.
Dus, hoog tijd om het wielrennen met een open en moderne blik te bekijken. Anders ga je steeds meer lijken op de figuur van je nickname.

-1
Lalsacien 28 oktober 2022 om 20:54

@Marlin jouw grootste probleem is dat je van mening bent dat van Aert niet correct wordt behandeld bij JV omdat hij een Belg is.

0
Marlin 30 oktober 2022 om 08:56

Wel Lalsacien
Ik had wel argumenten verwacht als reactie. Anders verlaag je je tot het niveau van de gemiddelde WF’er. Ik vind/vond hetzelfde van de houding van Kwia bij Sky/Ineos en van zijn behandeling door zijn ploeg. Oeps, dat is nu toch wel geen Belg in een Nederlandse ploeg zeker ?

0
Lalsacien 30 oktober 2022 om 09:05

@Marlin blijkbaar lees je eigen berichten niet en schrijf je zomaar wat op. Zoek maar eens bij Fem van Empel. En wat betreft argumenten, die zijn hier op dit forum niet veel waard. De meeste verzinnen argumenten en bouwen daar een theorie omheen.

-1
Beer 30 oktober 2022 om 10:16

Sommigen verzinnen zelfs wat de mening van een ander is (zie boven), om die persoon daar dan op kunnen af te rekenen.

0
tramontana 29 oktober 2022 om 09:26

Wat wél op zijn palmares staat, is die groene trui en een stuk of 7 tourritten… toch ook niet onnozel denk ik dan. En qua uitstraling blinken die – zeker internationaal – misschien wel meer dan een Rvv.

-1
Mooie Sjors 29 oktober 2022 om 10:08

9 zelfs al ondertussen. ;)

Wel met je eens, maar grote eendagszeges zijn toch ook belangrijk. Kijk naar Pogacar, die pakt ook 3 ritzeges in de Tour (en terloops een 2de plek in de eindstand ;) ), maar die snatcht aan het eind ook nog een monument mee. Vorig jaar 2 zelfs. En dat is dan daarnaast ook een ronderenner.

Voor wat sommigen de ‘beste renner ter wereld’ noemen mag er best eens gekeken worden hoe Wout nog meer grote koersen kan winnen. Zonder daarbij afbreuk te doen aan zijn knappe prestaties en al imposante erelijst.

1
theking 28 oktober 2022 om 18:20

Ik moet erg lachen wanneer er gezegd wordt wordt dat van Aert niets meer te winnen heeft in de tour. Die heeft nog genoeg te winnen in de tour want dan wordt ie een absolute grootheid. De tour staat heel wat treden boven de giro laat staan de vuelta. Een renner die 3 etappes in in de tour wint schat ik hoger in dan iemand die in alle rondes er 1 wint, laat staan 3 in 1 tour, dat schat ik namelijk hoger in dan bijvoorbeeld de rvv.

Sommigen doen net of van Aert te kort gedaan wordt bij Jumbo. Dan heb je in mijn ogen (en zoals van Aert zelf eigenlijk ook zegt) er weinig van begrepen.

-2
Angelo Pauwels 28 oktober 2022 om 18:40

Van Aert zou als kopman het hele jaar door zegekoning kunnen zijn boven Remco en Pogi met zijn capaciteiten. Met al het knechtenwerk blijft hij steken op 9 terwijl Remco er 15 heeft en Pogi 16.

0
De Zeboe van de Zoncolan 28 oktober 2022 om 18:54

Hoeveel heeft Van Aert buiten de tour eigenlijk geknecht? 2 etappes in parijs-nice (waarvan 1 langer dan gepland, de andere was gepland omdat het een voorbereiding op het voorjaar was).

Andere keer in de Dauphine, maar daar heeft zijn vorm niet onder geleden, gezien zijn rijden in de tour.

Telkens op momenten dat hij zelf weinig of geen kans had om te winnen.

Verder lijkt het me sterk dat hij zonder zijn knechtenwerk in de tour zomaar 7 of 8 etappes extra had gewonnen.

M.a.w. je bent hier schromelijk aan het overdrijven.

1
theking 28 oktober 2022 om 19:21

@angelo dan hebben wij een verschil van wat we belangrijk vinden. Ik kijk liever naar kwaliteit van de overwinningen dan naar de hoeveelheid. Het aantal zeges over een heel seizoen vind ik echt totaal niet boeiend. Ik denk trouwens dat pogacar er heel wat (misschien wel allemaal) zou willen ruilen voor de touroverwinning. Ik denk dat Roglic aan het eind van zijn carrière wanneer hij de tour niet weet wint deze graag zij ruilen tegen zijn vuelta zeges.

0
Marlin 28 oktober 2022 om 19:45

Maar absoluut onvoldoende kwaliteitsoverwinningen in verhouding met zijn talent, brute kracht en hardrijderscapaciteiten. Als je niet ziet dat Van Aert zowel qua aantal overwinningen als qua kwaliteit van overwinningen ver onder zijn (potentiele) niveau blijft, is ziende blind. Een Evenepoel is op dat vlak veel slimmer, en is daarenboven geen watje. Indien Evenepoel bij Jumbo had gezeten, zou hij dit niet laten gebeuren hebben. Buigen of barsten. Ik vermoed dat de ploegleiding dan eieren voor hun geld gekozen hadden, en Evenepoel het kopmanschap (in sommige wedstrijden) en de nodige steun bezorgd hadden. Of Evenepoel zou naar een andere ploeg getrokken zijn, waar hij wel de ondersteuning en het respect zou gekregen hebben. Ik durf nu al te stellen dat het palmares van Evenepoel op 28 (de huidige leeftijd van Van Aert) er veel beter zal uitzien. Al helemaal over de volledige loopbaan.

-2
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 20:13

Van het knechten kan je vinden wat je wil. Maar van de beste renners van de laatste jaren, is Van Aert wel degene die veruit het meeste voor een ander heeft gewerkt. Alaphilippe, Roglic, Bernal, Pogacar, Van der Poel, Evenepoel, Vingegaard. Tuurlijk doen ze wel eens iets voor een ander maar toch niet wat Wout allemaal verzet aan knechtenwerk?

Je kan je dus gerust de vraag stellen of dat allemaal wel slim is. Het antwoord daarop zal voor velen verschillend zijn, maar soms lijkt het alsof de vraag hier niet eens mag gesteld worden. :)

2
theking 28 oktober 2022 om 20:36

Maar Evenepoel zit niet bij Roglic en Vingegaard in de ploeg dus die vergelijking slaat nergens op. In het wielrennen is er niets belangrijker dan de tourzege en die heeft Jumbo behaald. Daar hebben ze alles goed gedaan alleen in de ogen van de Belgische van Aert fans niet. Daar denken sommigen van dat wanneer jumbo niet met roglic en vingegaard was gestart van Aert 12 etappes zou winnen.

-2
Herwig Dergent 29 oktober 2022 om 03:37

Ik ben er bijna zeker van dat Wout graag die 3 tourzeges inruilt voor 1RVV !

2
Romāns Vainšteins 29 oktober 2022 om 06:53

Persoonlijk denk ik dat van Aert juist alleen sterker wordt van zijn hulkenrol in de tour. Daarnaast acht ik hem op de hoogte van het feit dat er geen koersruilbeurs bestaat.

Moet toch heerlijk om zo je seizoen te kunnen rijden? Voorjaar als grenzeloos kopman en tour als hulk.

1
kleomantre 29 oktober 2022 om 09:55

Kan ik je helemaal in volgen Romans. Blijkbaar verteert hij dat goed en kan hij meer belasting aan dan vele andere renners. Daardoor ligt de kracht van Van Aert in de rondes. Die hebben altijd wel wat sprintetappes en een TT. De TT geeft een zeer grote winstkans en afhankelijk van deelnemersveld dat in een ronde aanwezig is, kan hij ook een of meerdere zeges in sprinten meepakken. Of anders doet-ie ook nog mee een in een heuvel-/punchrit.

Je zou kunnen stellen dat Van Aert beter ganse seizoen aansluit bij de kern van de rondes. Gaat-ie vele overwinningen halen ieder seizoen. Een Vlaams voorjaar uitgebreid met de heuvelklassiekers gaat ‘m niet zoveel winst opleveren, eerder een collectie sterke ereplaatsen.

0
De Zeboe van de Zoncolan 29 oktober 2022 om 10:46

Wat ik me verder nog bedacht: Van Aert rijdt een beperkt programma vanwege zijn crosswinter.

Heeft 20 koersdagen minder dan Evenepoel, en alles wat hij rijdt is op WT niveau. Evenepoel raapt de helft van zijn overwinningen in Noorwegen, Valencia en de Algarve.

Neem daar ook nog bij dat Van Aert in de belangrijkste week van het jaar ziek was, en dat een van zijn behaalde hoofddoelen dit jaar (groene trui) formeel gezien niet als overwinning geldt.

Wat mij betreft heeft hij een veel beter jaar gereden dan alleen uit de statistieken blijkt.

-1
Marlin 28 oktober 2022 om 12:54

De Tour rijden betekent voor Van Aert telkens een (drie)dubbel programma rijden. Op het vlakke en in de bergen knechten voor Vingegaard en/of Roglic. Zelf voor ritoverwinningen en groen gaan. Met weinig steun (op die ene uitzondering op weg naar Calais na). Nooit en nergens zie je een renner met de gele en daaronder de groene trui om de lenden beulen om een van de twee kopmannen terug te brengen, cfr de kasseierit. Of zich nadien als zware renner in de bergen afpeigeren voor de kopman. Tenslotte woekerde Van Aert dan nog eens nutteloos met zijn krachten door al te vaak van te ver of grotendeels alleen in de aanval te gaan. Dat alles kostte hem telkens een goed najaar en het WK.
Zelfs in het voorjaar moet hij soms knechten, cfr Paris-Nice. Dus neen, tenzij Zeeman eindelijk Van Aert als absolute medekopman uitspeelt, het hele seizoen door, en zijn programma aanpast, blijven het holle woorden. Alles op Vlaanderen en Roubaix, geen knechtenwerk, de Giro als kopman (voor ritten en de puntentrui). Nadien lekker rusten en het najaar voorbereiden. Om dan te knallen. Maar dit zal weer niet gebeuren in 2023, vrees ik. Schuldig verzuim van de Jumbo-ploegleiding vind ik dat.

-3
Beer 28 oktober 2022 om 13:17

Schuldig verzuim van de ploegleiding… als ze hem weer zo’n Tour als vorig jaar laten rijden ben ik het zeker met je eens. Die Tour-overwinning is binnen, van Aert heeft er meer dan zijn steentje aan bijgedragen. Nu is het tijd om hem te ontlasten van z’n knechtenwerk en hem 100% voor eigen doelen te laten gaan. En alleen dat. Kwestie van respect lijkt me.

-3
YogiBear 28 oktober 2022 om 13:30

@Marlin @Beer Jullie reageren zoals een groot deel van de Belgen. Iets waarvan Van Aert al keer op keer in meerdere interviews heeft aangegeven dat het niet zo ligt en dat hij zich prettig voelt met de combinatie van kopman en ondersteuning bij Jumbo Visma. Dat de meeste Belgen en Van Aert fans dat maart niet wil zien, maakt ze wat mij betreft horend doof en ziende blind.

6
De Ezel van Eindhoven 28 oktober 2022 om 13:39

Alsof van Aert 3/4 van de ritten gewoon peleton vulling wil zijn… Hij wil koersen, zelf winnen, zijn ploeg helpen, belangrijk zijn.

Op mijn werk wil ik ook niet alleen op donderdag mijn presentatie geven over mijn verantwoordelijkheden. Tussendoor help ik ook graag collega’s met hun werk, zelfs als ik senior developer ben of zo.

Alsof een Haaland nooit een assist wil geven omdat hij het doelpunten record als doel heeft…

5
Marik 28 oktober 2022 om 21:27

edit wf: niet doen

Ik zie hier verblinde fans en totaal van de werkelijkheid afstaande reacties. Zoals Yogibear al aangeeft heeft Van Aert al vaker aangegeven zich heel gelukkig te voelen in zijn huidige rol. Daarnaast is het echt van de zotte om te zeggen dat de ploeg het geel binnen heeft en dat het nu alleen maar gaat om de doelen van (de fans van) Van Aert. Beer zegt zelfs dat Van Aert het verdient om alleen kopman te zijn in de Tour. Meer kortzichtigheid heb ik zelden gelezen.

-2
Beer 28 oktober 2022 om 22:20

Ik zeg helemaal niet dat van Aert alleen kopman moet zijn in de Tour; leugenaar. Hoe zit het trouwens je Marlin-Beer IP-checks?

-3
Lalsacien 29 oktober 2022 om 08:14

@Beer alleen kopman of alléén kopman. Beide opvattingen kun je uit je tekst halen.

0
Beer 29 oktober 2022 om 09:12

Geen van beide heb ik ooit geschreven, noch bedoeld. Hou het maar bij wat ik werkelijk schrijf ipv me vuile leugens in de mond te leggen. Van een onvervalst pestjoch als Marik kan je misschien niet beter verwachten; van jou wel Lalsacien.

-2
Marik 29 oktober 2022 om 09:38

En maar blijven uitdelen, en anderen maar blijven rapporteren. Ik blijf het opmerkelijk vinden dat deze scheve verhoudingen mogen blijven bestaan op deze site.

0
Lalsacien 29 oktober 2022 om 09:54

@Beer "100% voor eigen doelen laten gaan
en alleen dat is meervoudig te begrijpen". Ik snap wat je bedoeld maar je tekst kan ook anders opgevat worden.

0
kleomantre 29 oktober 2022 om 10:17

Is z'n kind opvoeden daarbij dan ook een doel? Of mag de vrouw dat doen. Heeft overigens wel de juiste privé sponsor voor een topsportcarrière met een baby/klein kind. Na een gebroken nacht ben je zo boven jan als je een blikje opentrekt.

0
Beer 28 oktober 2022 om 10:37

Duidelijk. Ze zijn gewoon bang om tegen Pogacar te rijden zonder van Aert. Vingegaard en Roglic kunnen hem geen 3 weken in toom houden. Daar hebben ze the big guy voor nodig. Ik vraag me af of van Aert zijn ambitie nog wel ligt bij het winnen van een grote ronde ‘met de ploeg’. Die doelstelling heeft hij dit jaar kunnen afvinken. Wat mij betreft koppelen ze hem ook verder los van Roglic/Vingegaard.

-19
Cochise 28 oktober 2022 om 10:41

Als grote fan wil jij toch ook dat nu eindelijk een dikke voorjaarsvis wordt binnengehaald (lees RVV of PR), liever toch dan dat hij wat (tijd)ritjes wint en een paar dagen in de roze trui rijdt in de Giro?

3
Fast Freddy 28 oktober 2022 om 10:42

Duidelijk dat de ambitie van WVA ligt bij het winnen van Vlaanderen en Roubaix. De rest is speculatie.

4
Beer 28 oktober 2022 om 10:49

@Cochise; tuurlijk. Al mag die 'eindelijk' weg. Milaan-Sanremo, Strade, Gent-Wevelgem, Amstel, Omloop, E3… vet genoeg voor mijn pan hoor. Maar wat heeft je opmerking verder te doen met de Tour-tactiek van Jumbo? En ik schrijf toch niet dat hij naar de Giro moet?

-5
Cochise 28 oktober 2022 om 11:05

Zeeman schrijft toch ook niet dat hij Van Aert enkel als slaafje naar de Tour wil sturen?

4
Romāns Vainšteins 28 oktober 2022 om 11:06

Amstel? Rundum die Bemelerberg bedoel je?

Amstel mag hij nog eens proberen te winnen. Ronde en/of Roubaix gaat pittig zijn, zoals voor alle pretendenten.

-4
Beer 28 oktober 2022 om 11:14

Cochise; kan je iets concreter reageren op wat ik schrijf aub? Gaat nergens naartoe zo.

Romans; lekker trollen man, maar van jou kan ik het hebben :-) Misschien was het geen Amstel-parcours zoals jij het graag ziet, maar het was wel een fantastische strijd, vooral op de Cauberg (en niet op de Bemeler) tussen van Aert & de verzamelde Ineos-troepen met Schachmann in de VIP-ruimte. Rund um de Cau zou in elk geval treffender zijn.

-4
Mooie Sjors 28 oktober 2022 om 11:16

Lange voorbereiding richting voorjaar, om de topvorm zo lang mogelijk vast te houden. Piekperiode proberen inlassen vanaf MSR t.e.m. Roubaix. Eventueel dan nog Amstel en Luik proberen meepikken, indien fris genoeg. Als RVV of PR is gewonnen, zullen die wel van het programma vallen.

Daarna lange voorbereiding richting Tour. Het is daardoor dat hij de afgelopen jaren zo goed was. Maandenlang naar toegewerkt samen met de crème de la C. van de ronderenners. Door snel-snel naar de Giro te hoppen, mis je ook die conditie om 3 weken lang top te presteren. Tour/WK + eventueel nog najaar Plouay/Canada/EK. Alternatief: WK/Vuelta.

2
Grote Plateau 28 oktober 2022 om 12:44

Als ze WVA echt eens op z'n piek in de heilige week kunnen brengen zou hij prima die topvorm van Roubaix kunnen doortrekken into de Giro. Kan ie gaan huishouden in Italië zoals de voorbije Tour(s)! :D

Alles voordien is opbouw. Dus niet jezelf uitwonen in PN voor die ondankbare lummel van een Roglic.

-1
Guushovd 28 oktober 2022 om 12:58

Beer, wat een onzin. Ten eerste gaat dit bericht over de doelen van Van Aert zelf, zijnde het voorjaar. Ten tweede Van Aert heeft vorig jaar zelf de groene trui en meerdere etappes gewonnen in de Tour, dus heeft redenen genoeg om zelf weer naar de tour te gaan.

Ten derde, en wat mij betreft het belangrijkste. Het is prachtig om als ploeg de tour te winnen. Wielrennen doe je niet voor niks als ploeg, niet als individu. Het is geen marathon, met hazen. Nee, je bent als het goed is echt een team. Prachtig vind ik. Daar een onderdeel van zijn is mooier dan een etappe extra in de Giro.

Ten vierde, natuurlijk hebben ze een gezonde angst voor Pogacar, zoals in het voetbal ieder team dat heeft voor de vedettes van dat moment (Ik ben niet echt thuis in het voetbal en wil nog steeds Messi en Ronaldo noemen, maar ik geloof dat Haaland de man van het moment is). In welke zin is het een zwaktebod om je sterkste team op te stellen om je grootste tegenstander te verslaan?

4
Beer 28 oktober 2022 om 13:13

Guushovd;

Ten eerste eindigen de doelen van van Aert niet na het voorjaar.
Ten tweede; so?
Ten derde; je noemt mijn post onzin? Wat kraam je hier zelf uit man? Op de erelijst van Vingegaard staat de Tour 2022 en op die van Roglic Parijs-Nice 2022. Die staan beide niet op de erelijst van van Aert. Zo'n topper moet z'n krachten vooral voor zichzelf gebruiken. Eenmaal de Tour winnen als ploeg? Mooi, ik zou er ook blij mee zijn. Maar dat hebben we gehad, full focus op zijn eigen doelen. En niet enkel die in het voorjaar.
Ten vierde is dat vooral een stelling en bedenking die eens mag gemaakt worden. Mooi; die zeges van Roglic en Vingegaard, maar ze halen het in bovenvermelde koersen niet zonder van Aert en belangrijk, er is geen renner die hem in het werk dat hij deed kan vervangen.. Daar zit 'em de zwakte in.

-5
Cochise 28 oktober 2022 om 13:17

@Beer: je zegt “wat mij betreft koppelen ze hem los van Roglic/Vingegaard” en jouw bericht leek eerder negatief t.o.v. Zeeman zijn woorden, terwijl die toch naar mogelijke ritzeges voor Van Aert in de Tour lijkt te verwijzen.
Als ik de optelsom dan maakte leek je te bedoelen dat je Van Aert liever in de giro zou zien.
Maar blijkbaar zie je hem toch liever in de Tour, maar dan leg je Zeeman al woorden in de mond (Van Aert moet het weer oplossen) die hij helemaal niet heeft uitgesproken.

Dus, verklaar je misschien eens nader, wat wil je dan eigenlijk? Van Aert naar de Tour zonder Vingegaard en Roglic? Van Aert naar de Tour maar hem verbieden om kopwerk te doen voor z’n ploegmaten?

0
Beer 28 oktober 2022 om 13:24

Loskoppelen betekent voor mij niet dat hij per se naar de Giro moet. Tour kan ook, maar dat niet als manusje-van-alles; wel als fulltime volbloed kopman. Ik leg Zeeman trouwens helemaal geen woorden in de mond. Wat ik schrijf is gebaseerd op feiten, meer bepaald hoe het er in alle voorgaande Tours aan toe ging. Als jij denkt dat Zeeman het nu anders ziet, ben je er zelf woorden bij aan het zoeken.

0
alvaro mejia 28 oktober 2022 om 13:59

@Beer wat jij schrijft is niet gebaseerd op feiten. Jij presenteert jouw mening als feiten. Dat is wat anders.

0
Beer 28 oktober 2022 om 14:13

Mejia; heeft van Aert de afgelopen Tours als een malle liggen knechten; ja of nee?

-1
Guushovd 28 oktober 2022 om 14:26

Hé Beer,

Mooi dat je op al mijn punten ingaat, maar ik kan er heel weinig mee. De rode draad die ik uit jouw verhaal haal is dat Van Aert 100% voor zichzelf moet gaan. Ik geloof dat 100% voor jezelf gaan treurig is. Ja, je moet voor je eigen doelen gaan, maar gezamenlijke doelen en successen zijn nog mooier. Als mensen van nature individualistisch waren dan zouden we solitair leven. Als (zelf) winnen het grootste goed was in het leven, dan zou het leven er ook totaal anders uit zien.

Ik denk dat Van Aert veel gelukkiger is/wordt met de keuzes die hij maakt dan de keuzes die jij voorstelt, maar ieder z’n mening.

2
Beer 28 oktober 2022 om 14:48

Sorry Guushovd, maar ik vind dat veel gewauwel in de leegte. Het gaat hier om topsport. Om wedstrijden winnen. Om een groot palmares opbouwen. Ik vind teamwork ook prachtig. Ik vind het ook knap wat van Aert doet. Maar dat onderdeel heeft hij nu wel bewezen. Op het einde van de rit telt zijn palmares en ondertussen staan de criticasters klaar om hem af te maken omdat hij één of ander groot doel niet bereikt heeft. Wielrennen is een individuele sport in teamverband. Dat maakt dat het team belangrijk is, maar de zeges horen wel aan één persoon toe. En als ik jouw post lees; wat vind je dan van een Roglic? Of moet ik het dan weer anders zien met werk achter de schermen op trainingskampen?

-2
meqadon 28 oktober 2022 om 15:21

Wou van aert zal wel gelukkig worden van de tour te winnen met jumbo visma.
Maar op het einde van zn carriere zal hij niet gelukkig worden wanneer hij zn palmares bekijkt en beseft dat er veel meer had ingezeten. Wout is veel te braaf.

1
Guushovd 28 oktober 2022 om 15:22

Beer,

Ik noem wat jij zegt onzin, jij noemt wat ik zeg gewauwel. Dus we staan recht tegenover elkaar en het lijken gelijkwaardige opvattingen.

Maar (buiten onze eigen discussie), is er één reden waarom dat niet zo is. Van Aert mag zelf bepalen wat hij het belangrijkste vindt. Mijn kritiek richt zich op jouw argument dat hij andere keuzes moet maken. Wat mij betreft staat het hem als sportman vrij om 100% voor zijn eigen palmares te gaan en ik zou hem daar hoogstens mild op bekritiseren.

Mijn standpunt in de huidige situatie is dat ik het mooi vind dat hij de keuzes maakt, die hij maakt.

Roglic? Ik weet niet precies waarom je hem erbij haalt, maar die maakt zijn keuzes en daar kunnen we het dan ook over hebben. Maar dat is een discussie over zijn keuzes, niet over die van Van Aert.

0
Gr.R. 28 oktober 2022 om 15:46

@ Beer 28 oktober 2022 om 14:13

Nee.

-1
theking 28 oktober 2022 om 16:16

edit wf: niet op de man

Het hoogste doel dit jaar voor Jumbo is natuurlijk weer "gewoon" tourwinst. Zal van Aert daar ook zijn steentje aan bijdragen? Natuurlijk daar wordt ook stevig voor betaald. Daarnaast kan hij ook zijn eigen doelen behalen omdat het een wereldklasse renner is. Zijn rol in de tour heeft zijn andere doelen immers ook niet dwars gezeten?

3
Baroudeur Baroudeur 28 oktober 2022 om 17:26

Ik ben het wel met je eens Beer. Van Aert heeft niks meer te winnen in de Tour, buiten misschien de Bolletjestrui. Giro – Wk – Vuelta lijkt me zeker een mooi alternatief, zeker met de datum van het wk komend seizoen.

1
Marik 28 oktober 2022 om 21:21

Theking legt perfect de vinger op de zere plek. Goed betoog.

2
Lowieke 29 oktober 2022 om 08:51

Voor van Aert is de tour meer van hetzelfde. Hij kan bijna niet beter doen dan dit jaar. Het interesseert hem ook niet om x aantal keer groen te winnen of x aantal ritten.
Maar de ploeg heeft hem nodig, dus hij zal het wel doen.

1
Johnnie Doe 29 oktober 2022 om 10:52

Rondom de koeieberg voor de niet Z-Limburgers

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone