Meridiana-Kalev Chocolate Team valt uiteen

maandag 30 november 2009 om 21:38

De Ests-Italiaanse continetale-ploeg Meridiana-Kalev Chocolate Team zal volgend jaar niet meer bestaan. De twee sponsoren van de formatie gaan ieder hun eigen weg. Meridiana gaat in zee met een Kroatische amateurploeg, terwijl Kalev Chocolate verder gaat als een Ests-Italiaans getinte formatie.

Vanwege de fusie met de Kroatische amateurploeg Puris Kamen Pazin zal de ploeg van het Italiaanse Meridiana met een Kroatische licentie rondrijden, en wel onder de naam Team Meridiana-Kamen. Van de amateurploeg komen zeven jonge Kroaten over, terwijl de Italiaanse veteraan Salvatore Commesso, zijn landgenoten Nicola d’Andrea en Mariano Giallorenzo en de Let Oleg Mehes door Meridiana worden meegenomen. Daarnaast komt de Fransman Aurelién Passeron, in 2008 nog actief in de ProTour voor Saunier Duval, de gelederen versterken.

De formatie van Kalev zal volgend jaar voluit Kalev Chocolate-Kuota heten, en neemt de Esten Gabriel Leppik, Ardy Utar en Urmo Utar mee van de oorspronkelijke formatie. Een andere Est, Erki Pütsep, komt over van Cycling Club Bourgas en is de beoogde kopman, terwijl er met Ivan Belotti, Cristiano Colombo en Fabio Donesana ook drie Italianen aangetrokken zijn. Tenslotte zal de Let Viesturs Luksevics volgend jaar deel uitmaken van de ploeg.

Lees ook
Pütsep kopman bij nieuwe Estse ploeg

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair