Menchov: “Goed, maar nog lang niet super”
zondag 2 mei 2010 om 20:07

Menchov: “Goed, maar nog lang niet super”

Denis Menchov besloot de Ronde van Romandië met een derde plaats in het eindklassement, nadat hij in de laatste etappe vierde werd. Van de allergie uit de Ronde van Catalonië is hij inmiddels hersteld, maar naar eigen zeggen moet de echte vorm nog komen.

De Rus ging in Zwitserland niet vol voor de eindzege. “Het was hier moeilijk om te winnen. Valverde is in een hele goede vorm en ik ben redelijk goed, maar nog lang niet super. Eigenlijk okay, en dat is te weinig om Valverde er af te krijgen. Maar dat is niet erg. Voor mij was het belangrijkste om mij te testen en dat is de laatste drie dagen eigenlijk heel goed verlopen. Iedere dag marcheerde het ook iets beter. Er zit groei in en dat moet.”

“In tegenstelling tot vorig jaar, toen ik piekte naar de Giro, ben ik nu nog niet zo ver in mijn trainingsopbouw”, legt hij uit aan Rabosport. “Toch ben ik zeker diep gegaan. Vandaag moest ik alles geven om bij de kopgroep te kunnen blijven en in de finale weer voluit gaan om de anderen op afstand te houden.”

De rest van het seizoen naar de Tour toe is al gepland. “Ik neem nu een week vakantie en ga tijdens het eerste deel van de Giro nog een paar dagen naar de Pyreneeën. Misschien samen met Juanma Garate. De Alpenetappes verken ik later ook nog. De Dauphiné is de laatste grote voorbereidingskoers. Dan moet ik al beter zijn dan deze ronde, maar dat gaat wel goed komen.”

RIDE Magazine