Meintjes verslaat Impey als beste Afrikaanse renner 2013

maandag 16 december 2013 om 18:23

WK Florence u23 beloften enger meintjes mohoric

foto: Sirotti

Louis Meintjes (foto, links) is verkozen tot Afrikaans beste wielrenner van 2013. Het 21-jarige talent, dat uitkomt voor het Afrikaanse MTN-Qhubeka, kreeg een stem meer dan Daryl Impey van Orica GreenEDGE. Meintjes kreeg onder meer de zilveren plak omgehangen bij het WK voor beloften in Florence. De Eritreeër Natnael Berhane werd derde.

Daryl Impey werd in juli de eerste Afrikaanse renner ooit, die de gele trui mocht dragen in de Tour de France. De Zuid-Afrikaan droeg de leiderstrui twee dagen, tot eindwinnaar Chris Froome hem na de achtste etappe overnam. Daarnaast won Impey een rit in de Ronde van het Baskenland.

Natnael Berhane (Europcar) werd tweede in de Ronde van Turkije, die gewonnen werd door Mustafa Sayar. De Turk werd later betrapt op dopinggebruik en is inmiddels ‘gestopt’ met wielrennen. Er is nog geen uitspraak van de UCI over de zaak-Sayar, waardoor Berhane nog steeds tweede is.

Louis Meintjes krijgt zijn prijs na afloop van de La Tropicale Amissa Bongo 2014 in Gabon, uit handen van Bernard Hinault.

Uitslag Afrikaans wielrenner van 2013
1. flag-za Louis Meintjes (MTN-Qhubeka) 57 stemmen
2. flag-za Daryl Impey (Orica GreenEDGE) 56
3. flag-er Natnael Berhane (Europcar) 37
4. flag-er Merhawi Kudus (Bretagne Séché) 30
5. flag-ma Soufian Haddi (komend jaar: Sky Dive Dubai) 24

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone