Megan Guarnier, gebroeders Sweeck, Remco Evenepoel

Megan Guarnier, gebroeders Sweeck, Remco Evenepoel

foto: Wouter Toelen

vrijdag 4 mei 2018 om 20:05

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits diverse nieuwtjes die onze website niet haalden. Vanwege Dodenherdenking vijf minuten later dan normaal. Vandaag onder andere over Megan Guarnier in de Tour de Yorkshire en een transfer van de gebroeders Sweeck in het veldrijden.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

Dubbelslag Guarnier op slotdag Yorkshire

De Tour de Yorkshire voor vrouwen is een prooi geworden voor Megan Guarnier. De Amerikaanse renster van Boels-Dolmans, die vandaag haar 33e verjaardag viert, gaf zichzelf een groot cadeau door solo de tweede en laatste rit te winnen. In Ilkley was ze na 128 kilometer veertien seconden eerder aan de finish dan Alena Amialiusik (Canyon//SRAM). Danielle Rowe (Team GB) eindigde als derde. Guarnier grijpt door haar overwinning ook de eindzege. Gisteren ging de openingsetappe in de sprint naar de Nederlandse Kirsten Wild.


Laurens en Diether Sweeck maken transfer

Een transfer in veldritland. De tweelingbroers Laurens (tot eind 2021) en Diether Sweeck (tot eind 2020) hebben in Pauwels Sauzen-Vastgoedservice een nieuwe ploeg gevonden. Vader Stefaan zal ook meereizen in de begeleiding. De Sweecks komen over van ERA-Circus en maken zondag hun debuut voor de ploeg, als de ploeg op de weg de GP Maarten Wynants rijdt. “Ik vond het tijd om mijn carrière een andere wending te geven”, zegt Laurens in het persbericht. “Eind dit jaar was ik sowieso einde contract bij mijn vorige team, dus was ik zinnens de ‘markt’ te verkennen. Maar al tijdens een eerste gesprek met het management van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice wist ik dat dit het team was waarin ik me de komende jaren verder wilde ontplooien.”

Eerder al tekenden Loes Sels, Daan Soete, Braam Merlier, Tim Merlier, Toon Vandebosch, Victor Vandebosch en Lander Loockx voor de ploeg van manager Geert Vanhoof.


Fortin wint in Rhône-Alpes Isère Tour, Bazhkou in Moskou

De tweede etappe van de Rhône-Alpes Isère Tour is een prooi geworden voor Filippo Fortin. De Italiaan van Felbermayr-Simplon Wels was na 142 kilometer in de sprint de snelste, voor Jimmy Ribaud en Tom Devriendt. Onze landgenoot Jasper de Laat van Metec-TKH werd negende en staat in het klassement dertiende. De leiding is in handen van Niklas Larsen.

Andere UCI .2-wedstrijden werden ook verreden. Zo ging de tweede rit van de Five Rings of Moscow naar Stanislau Bazkhou en won Yasuharu Nakajima de openingsetappe van de Sri Lanka T-Cup. Etappe twee van de Tour of Mesopotamia was voor Ivan Balykin.


Belgisch talent Evenepoel aan kop in Vredeskoers

Ook werd in de juniorencategorie nog gekoerst. De Vredeskoers in Tsjechië had twee etappes vandaag. Rit 2a was een individuele tijdrit, die gewonnen werd door de Belgische junior Remco Evenepoel. Hij staat na twee dagen aan de leiding, omdat de ritzege van Marius Mayrhofer uit Duitsland in rit 2b hem niet in gevaar bracht.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Il Squalo 4 mei 2018 om 20:17

Die Remco won ook Belgisch kampioenschap bij de junioren… en reed een betere tijd als de winnaar bij de beloften. Groot talent. Hopelijk kan hij het ook waarmaken bij de profs over een paar jaar.

Baik-Baik 4 mei 2018 om 20:18

Pauwels Sauzen is bezig een serieus crossteam te vormen. Van Era-Circus blijft er zo niks over.

Mwielerfan 4 mei 2018 om 20:18

Bij evenepoel moet ik toch altijd aan van echelpoel denken

Headlines

Populair

Materiaalzone