Meersman wint bij afscheid Evans: ”Wens hem het allerbeste”

Meersman wint bij afscheid Evans: ”Wens hem het allerbeste”
zondag 1 februari 2015 om 10:14

foto: Sirotti

Cadel Evans (37) neemt nu toch echt afscheid van het profbestaan. De Australiër van BMC besloot een eigen koers op poten te zetten en daar zijn laatste officiële wedstrijd van te maken. In die Cadel Evans Great Ocean Road Race eindigde hij als vijfde, de zege ging naar Gianni Meersman (Etixx-Quick-Step). WielerFlits zette enkele reacties op een rij.

Gianni Meersman (Etixx-Quick-Step)
De eerste Belgische UCI-zege komt op naam van Gianni Meersman. De 29-jarige Belg sprong op het juiste moment mee met de man om wie het allemaal draaide en wist de sprint met negen winnend af te sluiten. ”Ik ben erg blij met deze zege. Ik voelde me goed in deze koers net als iedereen binnen onze ploeg. Mijn ploeg had vertrouwen in mij en dat betekende veel voor me.” Meersman deelt complimenten uit aan zijn nieuwe ploegmaat David De la Cruz, die ook in de kopgroep zat. ”Hij deed fantastisch werk door alles bij elkaar te houden, daarna was het aan mij om het af te maken.”

Op 150 meter van de finish zette Meersman zijn sprint in, vertelt hij op de ploegsite. ”Dat ging fantastisch. Ik ben blij met mijn eerste zege zo vroeg in het seizoen. Ik ben trots om de eerste winnaar van de Cadel Evans Great Ocean Race te mogen zijn. Ik wil al mijn ploegmaats bedanken voor het harde werk dat ze gedaan hebben om mij in een winnende positie af te leveren. Daarnaast wil ik Cadel Evans het allerbeste wensen na zijn fantastische wielercarrière.”

Cadel Evans (BMC)
De Tour de France, wereldkampioen, de Waalse Pijl, Tirreno-Adriatico, de Ronde van Romandie, het Critérium International en de Giro del Trentino. Zomaar een greep uit de prijzenkast van Cadel Evans. Na vijftien seizoenen als profrenner is het einde daar. In zijn eigen streek neemt de voormalig mountainbiker waardig afscheid.

Nadat hij in zijn eigen Cadel Evans Great Ocean Road Race de finale openbreekt, moet hij het in de sprint opnemen tegen rappe mannen als Meersman en Nathan Haas. Uiteindelijk wordt hij vijfde, maar met een voldaan gevoel. ”Ik moet zeggen dat ik blij was om de kopgroep te stichten vandaag,” vertelde hij aan het publiek na afloop. ”Het was niet heel heuvelachtig, maar de wind had zeker invloed. Het was een solide, lastige en aggressieve koers. Ik wil mijn collega’s en de mensen langs de kant bedanken voor de prachtige ambiance,” zegt Evans, die de race vergeleek met een klassieker.

Simon Clarke (Orica-GreenEDGE)
Samen met Cameron Meyer en Damien Howson vertegenwoordigde Simon Clarke Orica-GreenEDGE in de voorste gelederen van de slotfase. Op de eindstreep moest de 28-jarige Clarke enkel zijn meerdere erkennen in de Belg Meersman. ”It was a bloody hard day,” sprak hij in zijn moedertaal na afloop. Hiermee doelt Clarke op de regen, die gepaard ging met een hoop wind. ”Je kon je niet verschuilen. Als je niet aggressief was aan de kop van de koers, dan ging je achteruit.”

Lees ook:
Gianni Meersman spurt naar zege in Cadel Road Race, Cadel Evans vijfde

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone