Meerdere ploegen azen op klimbelofte Mauri Vansevenant

woensdag 14 augustus 2019 om 11:37
Meerdere ploegen azen op klimbelofte Mauri Vansevenant

foto: Giro della Valle D'Aosta-Mont Blanc 2019

Is Mauri Vansevenant op weg naar Deceuninck-Quick-Step? De 20-jarige klimbelofte – zoon van voormalig prof Wim Vansevenant – zit binnenkort om de tafel met Patrick Lefevere, de teammanager van Deceuninck-Quick-Step. De winnaar van de Giro Valle d’Aosta kan echter kiezen uit meerdere ploegen, zo laat hij weten aan Het Nieuwsblad.


Vansevenant wordt door maar liefst zes ploegen begeerd, zo vertelt de jonge Belg in zijn woonplaats Torhout. Dit dankt de beloftevolle klimmer aan zijn eindzege in de Giro Valle d’Aosta, maar ook aan zijn vijfde plaats in de eveneens hoog aangeschreven Vredeskoers. “Het is een luxeprobleem. We gaan met iedereen praten en dan zullen we in eer en geweten kiezen.”

“We gaan er goed over nadenken. Ik had nooit verwacht dat er zoveel keuze zou zijn. Maar kiezen is ook verliezen”, aldus de jonge klimmer. “Je moet naar een ploeg gaan waar je lol kunt maken. Je moet met plezier naar een wedstrijd vertrekken. Als dat het geval is, zit je goed”, zo komt Vansevenant sr. met een goedbedoeld advies. “We willen niemand tegen de schenen schoppen en zullen overal naar luisteren.”

“Wat is het plan met Mauri? Hoe zien de ploegen zijn toekomst?”, gaat de oud-renner van Lotto verder. “Het is echt een luxesituatie dat Mauri nu de keuze heeft. Ik heb dat zelf nooit meegemaakt.” Maar de jongste Vansevenant zal zich eerst richten op de Ronde van de Toekomst (15-25 augustus). De West-Vlaming is een van de topfavorieten voor de eindzege, zeker na het wegvallen van topfavorieten Andres Camilo Ardila en Andreas Leknessund.


Voorbeschouwing: Tour de l’Avenir 

Dit artikel delen:

30 Reacties

KnightBiker 14 augustus 2019 om 11:46

met het verleden van vader Vansevenant lijkt me Quickstep de beste optie daar houden ze wel van VDB-types met een shady verleden, wellicht lotto… ook eventueel een goed maatje voor Evenepoel.
Niet dat ik vader en zoon over 1 kam wil scheren, maar ik doe het toch…

Samlambeej 14 augustus 2019 om 15:15

Dapper hoor.

Post eens onder dat andere artikel

"Strychnin Matje" …

Selectief geneuzel tot iemand daadwerkelijk een positieve plas heeft en geschorst zal worden. Dus laat Mauri, net als Mathieu en alle anderen voorlopig in ere svp.

Panache 14 augustus 2019 om 15:40

Vrijwel iedere oud-renner van de generatie 1970-2010 zat zwaar aan de doping, uitzonderingen daargelaten. Win Vansevenant heeft echter een tweede verleden als inkoper van TB500 in 2012. Dit vermelden is niet tegen de huisregels, immers is er een gerechtelijke uitspraak over. Je kiest je vader niet uit. Het is sneu voor Mauri dat die geur om hem heen hangt.

Lapjestrui 14 augustus 2019 om 11:48

‘Ik voelde mijn lichaam ouder worden'.
De reïncarnatie van drievoudig rode lantaarnwinnaar Wim die TB 500 als verjongingsmiddel gebruikte. Heus niet als dopingproduct.

Martino87 14 augustus 2019 om 11:54

Toevallig ook het jaar waarin ploeggenoot Gilbert aan een viaduct genoeg had om de rest er af te rijden en Vanendert een bergetappe in de tour won.

Panache 14 augustus 2019 om 15:42

Vergeet trainingsmaat Hushovd niet. Die droeg lang geel en won bergetappes in de Tour.

Romāns Vainšteins 14 augustus 2019 om 12:03

Zoonlief verdient een schone lei, we heten niet allemaal Jean-Francois Moncoutié.

koos verrek 14 augustus 2019 om 12:38

of Linas rumsas

Rhohan 14 augustus 2019 om 12:20

Als klimmer/beloftevolle klassementsman ga je toch niet zo snel naar de ploeg van Lefevre. Die jongen moet lekker naar een ploeg met voorbeelden en renners waar hij wat van kan leren. Renners als Mas en De Plus hadden dat al snel door gelukkig.

Ligthning 14 augustus 2019 om 13:19

Inderdaad, het dopingverleden van Adri VDP wordt hier al jaren angstvallig onder de mat geveegd en daar gehouden. Met de “logica” van sommige “kenners” hier, kunnen we gerust stellen dat zijn zoon Matthieu ‘dus ook’ aan het spul zit. En zijn uitslagen en explosieve manier van koersen schijnen dit alleen maar te bevestigen (om nogmaals dezelfde simplistische gedachtengang van KnighBiker, Martino87 e.a. te gebruiken).

Samlambeej 14 augustus 2019 om 15:14

De hypocrisie is groot bij een aantal zelfverklaarde nuchtere, rationele en kritische noorderburen.

EddyB1958 14 augustus 2019 om 15:33

Niet alleen hij onze Noorderburen, verleden week dinsdag maakte iemand in een Leuvens café een injectie beweging tijdens de rit daags na het ongeval met Lambrecht, in de Ronde van Polen. Toen ik hem, ene Franky, zei dat hij zich moest schamen gaven de andere café gasten me gelijk en is hij in stilte vertrokken.

Samlambeej 14 augustus 2019 om 15:39

Het is waar, ik mag niet polariseren. Pretendeer alleen niet überkritisch te zijn want zeker op gebied van doping zijn we zo selectief als wat.

Dus laat iedereen gewoon in ere tot het tegendeel bewezen is svp.

kielabokki 14 augustus 2019 om 15:39

Dan ga je toch naar een Vlaamse site? Krijg je misschien een geluid te horen dat je beter past. Of je blijft en stopt met zeuren op een NLse site over NLers. Wel zo netjes.

Samlambeej 14 augustus 2019 om 15:59

Ik ben hier niet noodzakelijk om te horen wat ik wil horen maar om zaken te bediscussiëren en dat gaat goed met NL'ers. Die lullen van 's morgens tot 's avonds. Maar genoeg over NLers.

EddyB1958 14 augustus 2019 om 16:05

Nu ja Kielabokki jij hebt in het verleden ook al Evenepoel gelinkt aan Vandenbroucke en achteraf beweerd dat het niet ging om doping, maar om verafgoding. Wat ik een goede grap vond.

SnellePelle 14 augustus 2019 om 19:32

Van Adrie van de Poel wist ik ook heel lang niet, onlangs las ik een boek waarin vermeld stond dat Joop Zoetemelk positief bevonden is geweest.

Als ik het zelf niet gelezen had, zou ik het niet geweten hebben. Niet bewust maar blijkbaar is het voor den natie interessanter naar de buurman te kijken.

Gebruikersnaam 14 augustus 2019 om 22:27

@kielabokki

Zolang iemand niet overduidelijk zit te trollen, denk ik dat iedereen hier zoveel ze willen mogen zeuren over eender wie. Als je niet tegen andere meningen kan, dan negeer je ze maar.

west 14 augustus 2019 om 22:44

Kansloos getrut over wie onbewezen wel of wel waarschijnlijk zeker weten denk ik doping gebruikt. Het enige wat sneuer is; dat Nederland-Belgie geneuzel.

kielabokki 15 augustus 2019 om 14:51

Dan zal ik morgen meteen eens beginnen met alle Belgen dagelijks eraan te herinneren wat voor derdewereldland infrastructuur ze hebben. Ondanks dat ik er werk en met plezier kom.

Cunego 14 augustus 2019 om 13:59

Adrie van der Poel 2 x betrapt op doping. Dat wist ik zelfs niet. lol

edit wf: niet doen

Romāns Vainšteins 14 augustus 2019 om 14:57

Zo is hij nog aan de bijnaam ‘De Duif van Hoogerheide’ gekomen.

Panache 14 augustus 2019 om 15:48

Strychnine is rattengif, dus dat is discutabel. Efedrine is een pepmiddel, daar kom je niet onderuit. Dit soort huis tuin en keukenmiddeltjes waren natuurlijk schering en inslag die jaren. Toen keek men ook nog niet zo negatief aan tegen doping vergeleken met de laatste 15-20 jaar. Het is altijd lastig om met de normen en waarden van nu een vergrijp van 35 jaar geleden te beoordelen. Andere tijden, andere mores.

SnellePelle 14 augustus 2019 om 16:28

@panache wat een kennis!

Hoe kom jij eraan?

#ervaring?

EddyB1958 14 augustus 2019 om 15:10

Gaat inderdaad spreken met Lefevere, maar er zijn nog een vijftal andere ploegen. De ploeg waar hij nu voor rijdt heeft connecties met Trek Segafredo. En hij zal eerst zijn laatste jaar elektromechanica afmaken. Dus een overeenkomst met een team zal pas ingaan na de schoolperiode in 2020. Mauri heeft ook een heel aparte hobby, hij houdt van eigen groenten kweken en telen. Zijn vader zag er ook helemaal geen sporter, laat staan coureur in, maar een groenteboer.

Romāns Vainšteins 14 augustus 2019 om 16:19

‘eigen groenten kweken en telen’

ja ja, dus zo heet dat tegenwoordig …

Samlambeej 14 augustus 2019 om 16:23

Dan neemt hij iig de best mogelijk voeding tot zich als klimmer. (met koolhydraten en fruit uiteraard)

@EddyB1958
Bedankt voor de leuke achtergrondinfo.

SnellePelle 14 augustus 2019 om 16:45

Eens kijken of het Mauri vleugels gaat geven in L’Avenir!

Deel Koeper 14 augustus 2019 om 16:51

Zou met Vansevenant toch nog even afwachten. Evenepoel komt er wel, ook Philipsen zal wel een (sub)topper worden en zo’n Ilan Van Wilder zie ik het eveneens maken bij de profs, om helaas maar over Bjorg te moeten zwijgen… Bij Vansevenant heb ik toch meer een Bakelants of Vervaeke gevoel. Nu is Bakelants verre van een slechte prof, maar dat is toch niet geworden wat er van verwacht werd, ondanks zijn Tour-stunt.

Vansevenant mag uiteraard mijn grote ongelijk gaan bewijzen.

djerkson 14 augustus 2019 om 19:46

Schijnt toch grote indruk te maken in beklimmingen die ertoe doen. En idd, het is de zoon van een aangebrande vader, maar wie was dat niet in die tijd. Het feit dat winnaars bij de juniors/beloften of van de ronde van de toekomst het (meestal) ook waarmaken bij de profs stemt me positief over de richting waarnaar het wielrennen evolueert. Het voordeel van de twijfel, toch wel!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair