Meer kasseien in Nokere Koerse

vrijdag 1 december 2017 om 08:52
Meer kasseien in Nokere Koerse

De organisatie van Danilth Nokere Koerse heeft een nieuw parcours gepresenteerd voor hun Vlaamse voorjaarswedstrijd. De Belgische 1.HC-koers telt volgend jaar 191,1 kilometer en heel wat nieuwe kasseistroken. “Met dit parcours willen we meer spanning in de wedstrijd brengen”, zegt koersdirecteur Rony De Sloovere.


“Maar we verloochenen natuurlijk de ziel van onze wedstrijd niet. Nokereberg is en blijft het hart van onze wedstrijd. Een aankomst bergop, op kasseien, is trouwens uniek in de wereld.”

Vanuit startplaats Deinze koersen de renners in verschillende grote lussen rond Nokere om in totaal zeven keer de finish te passeren op Nokereberg. Onderweg wachten onder meer de kasseien van de Herlegemstraat, de beklimming van de Stokstraat, de Lange Ast, de kasseien van Huisedorp, de Huisepontweg, Wannegemdorp , Kouterstraat en als slotstuk de beklimming van Nokereberg.

“Danilith Nokere Koerse krijgt zo een meer gevarieerd parcours met een eigen identiteit. We gaan niet de klassieke hellingen in de Vlaamse Ardennen opzoeken, maar door de toevoeging van enkele kasseistroken, krijgen sterke renners wel de kans om met een snedige demarrage het verschil te maken”, aldus woordvoerder Robrecht Bothuyne. Nokere Koerse staat gepland voor woensdag 14 maart. Vorig jaar ging de overwinning naar Nacer Bouhanni.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Rondo 1 december 2017 om 09:46

edit WF: gedraag je

Arry1337 1 december 2017 om 14:10

“Een aankomst bergop, op kasseien, is trouwens uniek in de wereld.”
https://www.youtube.com/watch?v=bvJiP0fbPxM
Not really…

Verder vind ik het kaartje van de route nogal onduidelijk zonder legenda.
Wat betekent rood? groen?

sooike 1 december 2017 om 15:46

Altijd gezellig daar. De plaatselijke slager heeft de lekkerste preparé die ik ooit heb gegeten en van hem naam ik ook na afloop altijdeen kilootje steak tartare mee, huisgemaakt uiteraard. O ja, tussendoor is er ook nog koers !

Patat Lefevre 1 december 2017 om 22:12

@sooike Goed verhaal, lekker kort

Romāns Vainšteins 1 december 2017 om 22:18

Elke kassei erbij is mooi meegenomen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.