Medaillewinnaars Rio en EK naar Wereldbeker Apeldoorn

woensdag 2 november 2016 om 08:59
Medaillewinnaars Rio en EK naar Wereldbeker Apeldoorn

foto: Gert Bonestroo

De organisatie van de Wereldbeker in Apeldoorn verwelkomt een sterk deelnemersveld. Dat is bekend geworden na alle inschrijvingen voor het evenement in Omnisport Apeldoorn. Bij de Nederlandse selectie is tweevoudig Europees kampioene Kirsten Wild het kopstuk.

Groot-Brittannië komt met Katy Marchant (olympisch brons op de sprint) en Elinor Barker (olympisch goud op de ploegenachtervolging) op de proppen. Bij België zijn Lotte Kopecky (Europees kampioene koppelkoers) en Zesdaagse van Londen-winnaars Kenny De Ketele en Moreno De Pauw erbij.

“We hebben met diverse Nederlandse kampioenschappen, een aantal Europese kampioenschappen en twee wereldkampioenschappen al mooie evenementen naar Apeldoorn gehaald, maar een wereldbeker hadden we nog nooit. Van over de hele wereld komen de beste baanrenners naar Apeldoorn en dat zal leiden tot drie dagen baanwielersport van de bovenste plank. We hopen er bovendien onze ambities voor een nieuwe wereldkampioenschap extra mee in de verf te zetten”, zegt Martin de Kok van organisator Libéma Profcycling.

De World Cup in het Omnisport Apeldoorn vindt plaats van vrijdag 11 tot en met zondag 13 november.

Dit artikel delen:

1 Reactie

denistel 2 november 2016 om 09:09

nog nooit live bij geweest lijkt me toch wel eens leuk.