McLay en Wippert kijken met voldoening terug op eerste rit Herald Sun Tour

woensdag 30 januari 2019 om 13:43
McLay en Wippert kijken met voldoening terug op eerste rit Herald Sun Tour

foto: Marcel Koch (archief)

Door alle tumult in de Vuelta a San Juan zou je bijna vergeten dat vannacht de Herald Sun Tour ook begonnen is. Na een korte rit vierde Daniel McLay feest, maar ook nummer twee Kristoffer Halvorsen en de Nederlander Wouter Wippert (derde) konden met de de uitslag leven. WielerFlits bundelt hun reacties. 

De 27-jarige Brit trok na een fotofinish aan het langste eind en bezorgde EF Education First zo meteen een zege in januari. Over heel 2018 wist de ploeg van Jonathan Vaughters – die met de winst een paar jaren van chaos hoopt af te sluiten – slechts zes keer te winnen, dus McLay zorgde voor veel glimlachen binnen het Amerikaanse team. “Ik wilde echt graag winnen vandaag”, vertelt McLay op de ploegsite. “De Tour Down Under was persoonlijk een teleurstelling, dus dat wilde ik hier recht zetten. Het is fantastisch om nu al een overwinning binnen te hebben. Het is goed voor mijn zelfvertrouwen en het werd ook wel eens tijd dat ik iets ging winnen.”

Wippert ziet hardwerkende ploeg
Voor Wouter Wippert is 2019 voortvarend begonnen. Namens zijn nieuwe Ierse formatie EvoPro werd hij al derde in de openingsrit van de New Zealand Cycle Classic (2.2) en ook in de Herald Sun Tour behaalt hij meteen een dichte ereplaats. “Ik ben blij dat ik weer wat power in de benen heb, nadat ik een week lang ziek ben geweest”, schrijft de sprinter op zijn Twitter-account. “Mijn ploeggenoten deden een geweldige inspanning om me in de slotkilometers van voren te houden. Het is prachtig om te zien dat iedereen zo gemotiveerd is om samen een knaller van een resultaat neer te zetten.” Hij roemt daarna het teamwork.

Halvorsen ziet nog een kans in rit vijf
De komende drie etappes vinden hun slotakkoord op heuvelachtig terrein. Waarschijnlijk zijn die finales te zwaar voor de sprinters. Desondanks hoopt het jonge Noorse sprinttalent Kristoffer Halvorsen aankomende zondag te scoren. “Ik streef hier een aantal topprestaties na”, zegt de jongeling van Team Sky in gesprek met Pro Cycling uit Noorwegen. “Op voorhand hebben we met de ploeg het parcours bekeken en geconcludeerd dat etappes één en vijf goed bij mij passen. Deze tweede plek is goed voor mijn zelfvertrouwen.” Dylan van Baarle, Luke Rowe en Owain Doull verzorgden de lead out voor Halvorsen.

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone