McEwen: “WK-parcours is als Ronde van Vlaanderen”

donderdag 4 februari 2010 om 10:40

Met zijn 37 jaar behoort Robbie McEwen inmiddels tot de nestors van het peloton. Maar de sympathieke Aussie is in 2010 nog zeer gedreven. Naast zijn doel om Mark Cavendish eens te verslaan, wil hij ook graag meedoen aan het WK. Al ziet hij wel dat het parcours niet voor hem is gemaakt.

In 2009 kon McEwen vanwege een blessure weinig betekenen voor zijn ploeg Katusha. “Ik heb het wielrennen erg gemist. Maar in de Tour Down Under heb ik laten zien dat ik het nog steeds kan. Een ritzege zat er net niet in, omdat ik nog wat explosiviteit mis, maar in het klassement ben ik toch maar mooi op de vierde plaats geëindigd.”

“Mark Cavendish is erg sterk. Hij is nog beter dan ik in mijn jonge jaren”, vertelt McEwen aan Sporza. “Maar ik ben gemotiveerd. Mijn job bestaat eruit hem te kloppen. En ik vraag me af of de trein van Team Columbia nog zo sterk is als vorig jaar. Belangrijke wagonnetjes als Boasson Hagen en Hincapie zijn vertrokken. Ik denk dat ze de sprint dus minder zullen domineren.”

Over het WK-parcours in Geelong, in zijn geboorteland Australië, zijn de meningen verdeeld. Is het er één voor de sprinters? “Ik ken het parcours, maar zo makkelijk is het niet. Er zitten twee verraderlijke hellingen in. De sprinters kunnen die overleven, maar ze zullen wel moeten aanklampen. Je kunt het parcours wat vergelijken met de Ronde van Vlaanderen, maar dan zonder de kasseien. Ik zal mijn kansen gaan, ookal speelt het parcours in de kaart van renners als Valverde en Gilbert.”

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone