McEwen baalt van missen Milaan-San Remo

donderdag 18 maart 2010 om 14:17

Robbie McEwen zal dit jaar niet starten in Milaan-San Remo. Zijn ploeg Katusha houdt hem thuis terwijl hij drie jaar geleden nog vierde werd in de lenteklassieker. Voor de 37-jarige Australiër kwam de beslissing als een verrassing. “Ik dacht echt dat ik Milaan-Sanremo zou rijden,” vertelde hij tegen Het Nieuwsblad. “Ik ben maar een pion binnen een ploeg en moet de keuze van de leiding respecteren.”

Katusha rekent op oud-winnaar Pozzato. “Ze opteerden voor één kopman, Filippo Pozzato. De ploeg zou verder helemaal in zijn dienst staan. Voor mij was geen plaats,” aldus McEwen. “Er werd vooraf niet met mij over gepraat. Ik voelde me nochtans goed genoeg om te rijden, maar de ploegleiding koos dus voor een andere tactiek. Het heeft zijn voordeel. Met één kopman is de aanpak zo klaar als een klontje. Het risico is dan wel dat er geen plan-B voorhanden is, wanneer er iets met Pozzato zou gebeuren. Nu, ze moeten een keuze maken. Zìj beslissen, op basis van wat ze hebben gezien. Of van wat ze dénken te hebben gezien.”

McEwen richt zich daarna op de wedstrijden na ‘La Primavera’. “Ik kan me beter meteen focussen op Waregem en Gent-Wevelgem, met daarna de Driedaagse van De Panne-Koksijde en de Scheldeprijs.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair